Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi standına yoğun ilgi

Anadolu Üniversiteler Birliği'nin (AÜB) düzenlediği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı'nda yerini alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi yoğun ilgi gördü.

'Memleketimin Sessiz Bayramı' Uluslararası Film festivallerinde

Asrın felaketini yaşayan illerden biri olan Malatya'da, çekilen kısa film 'Memleketimin sessiz bayramı' Uluslararası 38 film festivaline katıldı.

Bakan Ersoy, tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yönetmenlikte çok önemli bir değişiklik yaptıklarını söyleyerek, 'Proje yardımı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon gerekli durumlarda rekonstrüksiyon mühendislik projeleri ile zemin etüdü için yardım sağlanacak' dedi.

Depremzede çocuklar aileleriyle birlikte vakit geçirdiler

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen 11 il arasında yer alan Malatya'da yaralar sarılmaya devam ediyor.

Bakan Ersoy'un talimatıyla restorasyona alınan cemevinde çalışmalar sürüyor

6 Şubat depremlerinde hasar alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan asırlık cemevi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla restorasyona alındı.

Malatya Park AVM depremzede çocukları unutmuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, depremden etkilenen çocukları gülümsetebilmek adına Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen 'Ormanlar Kralı' gösterisi büyük beğeni topladı.

Depremin yıktığı Yeni Cami yeniden aslına uygun inşa edilecek

Malatya'nın sembolü olarak bilinen ve 6 Şubat depremlerinde tamamen yıkılan tarihi Yeni Cami, hayırsever bir iş adamının desteği ile yeniden aslına uygun olarak inşa edilecek.

Başkanı Akgün’den; 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 3 Mayıs Türkçülük Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

Malatya'da depremzede çocuklara yönelik tiyatro oyunu

Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği' tarafından depremzede çocuklara yönelik tiyatro oyunu sergilendi.

Depremzede ustalar 'ayakta kalmak' için direniyor

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından bir çok zanaat ustası kent dışına çıkış yaparken geride kalanlar ise ayakta kalmak için direniyor.

Arapgir'de depremzede çocuklara 23 Nisan etkinliği

Malatya'nın Arapgir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 6 Şubat depremlerden etkilenerek ilçeye yerleşen ailelerin çocukları için etkinlik düzenledi.

Depremde yan yatan bina müze yapılacak

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi, ilçede yıkılan ilçe milli eğitim müdürlüğü binasının 'Deprem müzesi' olarak koruma altına alınması için girişimde bulundu.

Malatya'yı 'Memleketimin Sessiz Bayramı' ile anlatacak

Asrın felaketinin yaşandığı illerden Malatya'da yaşanan yıkım ve yarıda kalan hayaller beyaz perdeye taşındı.

Dünya Mirası Arslantepe Ören Yeri tekrar ziyarete açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ziyarete kapatılan UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe yeniden ziyarete açıldı.

Depremden etkilenen 800 yıllık Malatya Ulu Cami restore edilecek

Malatya'da, 6 Şubat depremlerinden hasar görünce ibadete kapatılan 800 yıllık Eski Malatya Ulu Cami restore edilerek yeniden ibadete açılacak.

Malatya'da depremde hasar alan kültür varlıkları restore edilecek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde depremden zarar gören tarihi yapılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri tarafından incelenmeye alındı.

Malatya'da depremzede çocuklar için moral etkinlikleri düzenlendi

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenerek Arapgir'e yerleşen depremzede ailelerin çocukları için sürdürülebilir medya sanat aktiviteleri yolu ile psikososyal destek atölyeleri oluşturuldu.

Kurt Sancaklı Bozkurtlar..!

Niyazi Dikmen Hocanın Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turğay Şengönül İçin Yazdığı Mekale

Gezici kütüphaneler deprem bölgesinde

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından deprem bölgelerine tahsis edilen 10 adet gezici kütüphane Malatya'dan deprem bölgelerine uğurlandı.

Toplam 3083 haber.