Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuzey yarım kürenin ilk kirazı hasat için gün sayıyor

Kuzey yarım kürede kirazın en erken yetiştiği bölge olan Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik ve Karaoğlanlı mahallerinde kırmızı altın olarak da bilinen kiraz hasadına sayılı günler kaldı. Üreticilerin, korona virüsün panzehiri olarak adlandırdığı kiraz hasadının 15 Nisan ile 20 Nisan tarihleri arasında başlaması bekleniyor.

11. İstişare Kurulu, Bakan Pekcan başkanlığında toplandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleştirilen 11. İstişare Kurulu toplantısı, korona virüs (Covid-19) gündemiyle video konferans yöntemiyle yapıldı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnaf sokağın ışığıdır, ışığımız sönmesin'

Esnaf ve sanatkrın sokağın ışığı olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Esnafımız akşamları sokakları aydınlatır, sabahları sokağın sesi, hareketi, ışığıdır. Işığımız sönmesin. Bu ışığın sönmemesi için devletimizin verdiği desteklerden esnafımız faydalanmalı. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde taksiciden kahveciye, fırıncıya, kuaförden bakkala tüm esnafımızı kapsayan destekler artırılmalı' dedi.

Başkan Çelenk: 'Hayat devam ettikçe üretim devam edecek'

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çelenk, önlemler alınarak üretime devam edildiğini kaydetti.

Benzine indirim geldi

Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 14 kuruş indirim geldi. Son indirimin ardından İstanbul'da benzinin litre satış fiyatı 5 liranın altına geriledi.

TESK Başkanı Palandöken, 'Esnaf kısa çalışma ödeneği için müracaat etmeli'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kısa çalışma ödeneğine müracaat edebileceğini söyledi.

LPG’ye indirim

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG otogaz fiyatlarına 95 kuruş indirim yapıldı.

Halkbank'tan Milli Dayanışma Kampanyası'na 56 milyon TL destek

Halkbank, 'Milli Dayanışma Kampanyası'na 56 milyon TL'lik destek sağlayacağını açıkladı.

Virüs, alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi

Korona virüs nedeniyle mağazaların geçici olarak kapandığı şu günlerde özellikle anne ve babalar, bebekleri için alışverişi internet üzerinden gerçekleştiriyor.

Süleyman Tiryakioğlu: “Türkiye asla gıda krizi yaşamayacak

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle gıda krizi endişesine karşılık Türkiye'nin gıda sektöründe lider konumunda bulunan firmadan umut veren açıklama geldi.

Türk Telekom’dan ‘Millî Dayanışma’ya 40 milyon TL destek

Koronavirüs salgınının Türkiye'deki toplumsal ve ekonomik etkilerine karşı mücadelede Biz Bize Yeteriz diyen Türk Telekom, Millî Dayanışma Kampanyası'na 40 milyon TL'yi aşkın bağışla destek olduğunu açıkladı.

ATO'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na 2 milyon TL destek

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Türkiye'nin bu süreci en az zararla atlatması için sorumluluk üstlenme zamanındayız. Birlik beraberlik içinde, varlığı da yokluğu da paylaşarak omuz omuza, gönül gönüle verdikçe ülke olarak her şeyin üstesinden geliriz' dedi.

Yılın ikinci yarısında EİB’in ajandası yoğun

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü salgınının 200'e yakın ülke ve bölgeye yayılarak pandemiye dönüşmesi, arka arkaya gıdadan tekstile birçok sektörün etkinliklerinin ertelenmesine ve iptal olmasına neden oldu.

Hayvan üreticileri: “Paramızı kaybedelim, insanlarımızı kaybetmeyelim”

Korona virüs kapsamında birlik ve beraberlik mesajı veren Aksaraylı küçükbaş hayvan üreticileri, hem insanları uyardı hem de 'Paramızı kaybedelim, insanlarımız kaybetmeyelim' dedi.

Borsa günü yatay tamamladı

Borsa, günü yüzde 0,07'lik hafif düşüşle tamamladı.

DENİB’ten Korona virüs uyarısı

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, firmaların yüksek ateşli ya da başka belirtileri gösteren bir çalışana rastlamaları halinde o kişiyi evine geri göndermeyerek, sağlık birimlerini çağırmaları uyarısında bulundu.

Vergi Müfettişleri Derneği’nden koronavirüs mesaisi teşekkürü

Vergi Müfettişleri Derneği koronavirüsle mücadele edildiği bu dönemde teşekkür mesajı yayınladı.

Turizm kenti haftaya böyle başladı

Turizm kenti Antalya'da yeni tip Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar sonrası vatandaşlar hafta sonu olduğu gibi hafta içi de evde kalmayı tercih etti. Kentin en işlek bölgelerinden Cumhuriyet Meydanında sessizlik hakim olurken, birçok işyerinin kepenkleri kapattığı, sokak ve bankların boşaldığı gözlendi.

TESK Başkanı Palandöken: “Esnafa acil destek şart”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 'Küçük esnafın ayakta kalması, ekonominin çarklarının dönmesi için acil destek istiyoruz' dedi.