Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MTSO'dan üyelerine deprem kredisi müjdesi

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde ciddi anlamda zarar gören Malatyalı işletmelere ve sanayiciye kredi müjdesi bugün onaylandı. Daha önce tanımlanan ve ödemeleri yapılan krediler sadece imalat ile depremden direkt zarar gören firmaları kapsarken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleriyle bu alan genişletilerek tüm işletmeleri ve odaya üye olan tüm şirketlerin dahil olması sağlandı.

Maher Holding Sigorta Grubu özsermayesini yüzde 160 artırdı

Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen, holding bünyesinde bulunan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta şirketlerinin 2019 yılında özsermaye artışı bakımından önemli bir büyüme sağladığını belirterek, '2018 yılı finansal sonuçlarına göre Quick Sigorta'nın toplam özsermayesi 81.8 milyon TL, Corpus Sigorta'nın 12.9 milyon TL ve grubun toplamı ise 94.7 milyon TL idi. Şirketler özelinde incelendiğinde Quick yüzde 157 oranında öz sermaye büyümesi gerçekleştirirken, Corpus yüzde 181 oranında özsermayesini büyüttü. Grubun toplam özsermaye büyümesi ise yüzde 160 olarak oluştu ve toplam rakam 246.2 milyon TL seviyesine ulaştı' dedi.

Tofaş, araç üretimine ara verdiği dönemde sağlık ekipmanı üretmeye devam ediyor

Pandemik durumun seyri dolayısıyla, sağlık risklerini azaltmaya yönelik alınan önlemler ile yurt dışından gerçekleşen tedarik ve teslim süreçlerini dikkate alarak Bursa'daki fabrikasında üretim faaliyetlerine kısa süre ara veren Tofaş, yeni tip korona viris (Covid-19) salgını ile mücadelede yoğun emek sarf eden sağlık çalışanları için tıbbi destek ekipmanları üretmeyi sürdürüyor. Şirket, üretimini gerçekleştirdiği ekipmanların teslimatını, ihtiyaç bildiren hastanelere İl Sağlık Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştiriyor. İlk olarak Bursa Şehir Hastanesi ile başlayan teslimatlar, İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Manisa, Muğla ve İzmir dahil olmak üzere toplam 24 ildeki, 63 sağlık kuruluşuna ulaştırıldı. Tofaş, bu süreçte toplam 578 adet biyolojik örnek alma ve entübasyon kabini ile 20 bin 146 adet siperlikli maske üretti.

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa, günü yüzde 2,73'lük düşüşle tamamladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 382 lira oldu.

Yükselir: “AB ekonomik kararlarda birlik gibi davranamıyor”

Avrupa Birliği'nin özellikle ekonomi çerçevesinde alınması gerekli önemli kararlarda birlik sağlayamadığını söyleyen Yükselir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yükselir, Birliğin kurucu değerleri arasında mal, işgücü ve sermayenin serbest dolaşımı yer almaktadır. Avrupa Birliği'nde yer alan her ülkenin rekabetçi ve verimli bir ekonomiye sahip olacağı varsayımı altında kurgulanan bu birliktelik, beklenti dışındaki gelişmelerle ülkeler arasında ekonomik farklılıklara ve çatışmalara yol açıyor dedi.

Altın rekora koşuyor, vatandaş yastık altındakini bozduruyor

Tüm dünyada yaşanan gelişmeler ve pandemi nedeniyle altın fiyatları tarihinin rekor seviyelerine ulaştı. Edirne'de de kuyumcular, salgın nedeniyle düğünlerin ertelenmesi ya da iptal edilmesinin altın satışlarını etkilediğini belirterek, yükselen fiyatlar nedeniyle vatandaşların yastık altındakileri bozdurduğunu söyledi.

Yerli solunum cihazı seri üretimde

Yerli mekanik ventilatör oxivent seri üretime geçirildi. Sağlık Bakanlığı'na Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin adet teslim edileceği öğrenildi.

Bakan Pekcan, tekstil, hazır giyim, halı, deri sektörleriyle pandeminin etkilerini görüştü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Covid-19 pandemisinin sektörler üzerinde etkilerini değerlendirmek ve sektörün görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla Tekstil, Hazır Giyim, Deri, Halı Sektörlerinin İhracatçı Birlik Başkanları ile video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi.

ATO Pandemi Koordinasyon Masası toplandı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Pandemi Koordinasyon Masası, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran Başkanlığı'nda ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Meclis Başkan Yardımcısı Vecdet Fehmi Şendil ve ATO Genel Sekreteri, Yardımcıları ve birim yetkililerinin katılımıyla sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak toplandı. Toplantıya ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay da video konferans aracılığıyla katıldı.

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren 'sicil affı' istedi

Esnafa sağlanan kredi desteğinden ötürü devlete teşekkür eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, tüm esnafların kredi imkanlarından faydalanabilmesi için sicil affı getirilmesini talep etti.

EGİAD Covid-19’un olası ekonomik senaryolarını değerlendirdi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Covid-19'un ekonomi ve şirketler üzerine etkisini ve dönüşen dünyada finans ve muhasebe profesyonellerinin sahip olması gereken dijital becerileri değerlendiren online bir etkinlik düzenledi. Genç iş dünyasının dikkatle takip ettiği etkinlikte, küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA Türkiye ve Gelişmekte Olan Ülkeler Başkanı Filiz Demiröz de değerlendirmeleriyle yer aldı. Etkinlikte EGİAD Başkanı Mustafa Aslan'ın krize karşı olası senaryo etkileri ise dikkat çekti.

Lüks tatil ucuzladı

Koronavirüs salgını dolayısıyla lüks tatilin bedelinin yüzde 50 oranında düştüğü belirlendi. Bugünlerde rezervasyon yapıldığı takdirde Türkiye'nin ünlü tatil beldelerinde Ağustos döneminde iki kişilik tam pansiyon lüks bir tatilin maliyetinin 5 bin lira civarında olduğu görüldü.

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akdaş'tan 'genel durum' açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş, 13 Nisan itibarıyla bölgede toplam 8-10 işletmenin salgın nedeniyle üretimini durdurduğunu ya da ara verdiğine belirterek, Birçok işletmemiz ise sipariş azlığı, çalışanların ücretli izne yollanması, vardiya azaltılması gibi nedenlerle üretimlerini düşürmeyi uygun görmüşlerdir' dedi.

Otomotiv üretimi ilk 3 ayda yüzde 6 azaldı

Otomotiv üretimi 2020 yılının ilk 3 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalarak 341 bin 136 adet seviyesinde kaldı.

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Cansızlar: 'Kriz katlanarak artıyor ve daha uzun süreceğe benziyor'

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Cansızlar, 'Kriz katlanarak artıyor ve daha uzun süreceğe benziyor' dedi.

Yeni Geliştirilen Silajlık Mısır Çeşidi Ekonomiye 100 Milyon Lira Katkı Sağlayacak

Yeni Geliştirilen Silajlık Mısır Çeşidi Ekonomiye 100 Milyon Lira Katkı Sağlayacak

İmperteks kumaş ithalatında ilave gümrük vergisi alınmayacak

Genellikle bez çanta yapımında kullanılan imperteks kumaş ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanmayacak.

Bakan Albayrak: 'Enerjide dışa bağımlılığı sonlandıracak keşiflerin arefesindeyiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cari açığa darbe vuracak, enerjide dışa bağımlılığı sonlandıracak keşiflerin arefesindeyiz. 3 sondaj, 2 sismik gemimizle milletimizin haklarını koruma, ülkemizin zenginliğini artırma mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.