Ekonomi

Ekonomi Haberleri

DTSO üyelerine TOBB Nefes Kredisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, TOBB tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Projesine katıldıklarını söyledi.

Elazığ'dan 1 milyon fideyle 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Biz Bize Yeteriz Türkiyem sloganıyla başlattığı kampanyaya, Elazığ Valiliği koordinesinde hizmet veren ve Avrupa'da ilk olan merkezde 1 milyon tohum ekilip, fide yetiştirilerek destek verildi.

Korona virüs altın fiyatlarını yükseltti

Dünyada Korona virüs ile mücadele edilmesinin ardından ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar altın fiyatlarını yükseltti.

Bermaz Ovası'nda 'Gezin Fasulyesi' için tohum desteği

Elazığ'da Bermaz Ovası'nda çiftçilikle uğraşan 100 aileye Organik Gezin Fasulyesi üretimi için fasulye tohumu desteği verildi.

Bacasız sanayinin ayakta kalması için çare aranıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetimi, turizm sektörünün Covid-19 salgını nedeniyle yaşadığı sorunlara çare arıyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, turizm sektörüne önem veren Türkiye'nin geçen yıl dünya sıralamasında 6'ıncılığa yükseldiğini hatırlatarak, '35 milyar dolar döviz sağlayarak cari işlemler dengesine katkı veren ve 50'ye yakın sektörü etkileyen turizm sektörünün ayakta kalması ülkemiz için çok önemli' dedi.

Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörleriyle görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GSM Operatörü temsilcileriyle videokonferans yöntemiyle görüştü.

DTSO Başkanı Kaya: 'Kamu özel sektörün alacaklarını bugün ödemeyecekse ne zaman ödeyecek'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, özel sektörün kamu alacaklarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kamu özel sektörün alacaklarını bugün ödemeyecekse ne zaman ödeyecek' dedi.

EİB’ten sağlık çalışanlarına tam destek

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), sağlık çalışanlarına ve hastanelere destek amacıyla korona virüs (Covid-19) hastalığının tanısında kullanılan numune alma kabinlerini ihtiyaç sahibi dört hastaneye dağıttı, ilerleyen dönemde de entübasyon kabinlerini teslim edecek.

Sokağa çıkma yasağı sebze üreticilerini vurdu

Açıklanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı İzmir'in Ödemiş ilçesindeki bezelye ve bakla üreticilerini mağdur etti. Hal ve pazarların kapalı olması üzerine ürünü satamayan üreticiler, zararlarının telafi edilmesini talep ediyor.

Başkan Tollu Limonda ihracat kapıları bir an önce açılmalı

Mersin'in Erdemli ilçe Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede limon üreticilerinin korana virüs (Kovid-19) dolayısıyla zor günler geçirdiğini belirterek, üretilen ürünlerin miktarının iç pazarda tüketilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Tollu, Salgın dolayısıyla ihracatta tıkanıklık olduğundan fiyatlar hızla aşağı düştü. Kapılar bir an önce açılması gerekiyor dedi.

Güneydoğu’dan 78 ülkeye 54 milyon 118 bin dolarlık ihracat

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2020 yılının ilk üç aylık dönemde 78 ülkeye 54 milyon 118 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirterek, Sektörümüzle ilgili olarak yılın ilk üç aylık sürecinde bölgemizden 22 milyon 885 bin dolar değerinde kuru kayısı ihraç edilirken bu süreçte ikinci sırada yer alan Antep Fıstığı, ürünün yok yılı olmasından dolayı ihracatı 16 milyon 217 bin dolar oldu' dedi.

10 şirketten 6’sı uzaktan çalışma modeline geçti

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler şirketlerin işleyişinde de yeni uygulamaları beraberinde getirdi. 10 şirketten 6'sı tamamen uzaktan çalışmaya başlarken, bu süreçte şirketlerin yüzde 80'e yakını üretkenliklerinden endişe duymaya başladı.

Irak’taki dev projede Assan Panel ürünleri kullanılacak

Sandviç panel sektörünün önemli kuruluşu Assan Panel, Irak'taki en büyük petrol rafinerisi projelerinden 'Kerbela Rafineri' projesine ürün ve hizmet sunduğunu duyurdu. Şirket, proje teslimatını 2020 yılı içinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

Petrolde tarihi düşüş

Amerikan tipi ham petrolün fiyatı tarihinde ilk kez eksiyi gördü. Fiyatların eksiye inmesi, petrol üreticilerinin alıcılara ellerindeki petrol için para ödeyeceği anlamına geliyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan ücretsiz izin uygulamasına ilişkin açıklama

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesini ve keyfi uygulamaları önlemek konusunda işverenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir' ifadesini kullandı.

Khed bölgesine maske ve el dezenfektanı yardımı

Çin merkezli şirket, Hindistan Khed bölgesindeki topluluklara maske ve el dezenfektanı gönderildiğini duyurdu.

İç piyasaya sürülmeyen limon çürüyor

Türkiye'nin limon diyarı Mersin'in Erdemli ilçesinde iç piyasaya sürülmeyen limonlar depolarda çürümeye başladı.

Salgının fuarcılık sektörüne maliyeti 145 milyar dolar

Koronavirüs salgınıyla birlikte iptal edilen fuarlar, şirketlerin ticari temaslarını ve pazarlama faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Dünya genelinde yılın ikinci çeyreğinde fuarlar için imzalanan toplam 145 milyar dolar değerindeki sözleşme askıya alındı. Geliştirilen sanal fuar platformları ise bir nebze de olsa yaşanan mağduriyete çözüm olmaya çalışıyor.

Altın yeni haftaya düşüşle başladı

Geçtiğimiz haftayı rekor seviyelerde tamamlayan altın, yeni haftaya düşüşle başladı. Altının gram fiyatı 370 liradan, çeyrek altın 607 liradan işlem görüyor.