Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çermik Kale Barajında çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bakan Selçuk, TÜRMOB ve TOBB Başkanları ile video konferansla 'Kısa Çalışma Ödeneği'ni görüştü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB İl Başkanları ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmede, Kısa Çalışma Ödeneği'ni değerlendirdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan,'Bankaları, Elazığlı firmalara daha pozitif bir ayrımcılık yapmaya çağırıyorum'

Tüm bankaları sıkıntıya düşen firmalara destek olmaya davet eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, depremin vurduğu kentin bir de Korona virüs nedeniyle yara aldığını, bu dönemde bankaların karlılık düşünecek, şirket seçecek dönemi olmadığını,Elazığlı firmalara daha pozitif bir ayrımcılık yapmaya çağırdıklarını söyledi.

En fazla hamsi ihracatı Belçika’ya

Türkiye genelinde bu yılın ilk 3 aylık döneminde 20 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 2 milyon 490 bin 376 bin dolar gelir elde edilirken, geçen yıl aynı dönemde ise 1 milyon 857 bin 007 dolar gelir elde edilmişti. En fazla hamsi ihracatı 697 Bin 602 dolarla Belçika'ya yapılırken, ikinci sırayı 570 Bin 784 dolarla Fransa aldı.

Beton dökümleri Mart ayında hızlandı

Hazır Beton Endeksi 2020 Mart Ayı Raporu'na göre Mart ayında hazır beton faaliyetlerinde hızlanma görüldü. Ancak Beklenti Endeksi, endeksin uygulanmaya başlandığı 45 ayın en düşük değerine geriledi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 357,80 lira oldu.

TESK Yönetim Kurulu Toplantısı telekonferans ile yapıldı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) nedeniyle TESK Yönetim Kurulu Toplantısı telekonferans ile yapıldı.

Kayısıda monilya alarmı

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısı ağaçlarında çiçek yanığı olarak da bilinen monilya hastalığı nedeniyle alarma geçildi. Hastalık ile ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlenerek, hastalık ile mücadelede yapılması gerekenler görüşüldü.

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: 'Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, gece gündüz üretmeye ara vermeden devam etmektedir'

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, dünya ticaretinde korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanan belirsizlikler ve ülkelerin ellerindeki hammaddeyi ihraç etme konusunda gönülsüz davranması üretim maliyetlerinde artışlara neden olduğunu bildirerek, 'Buna karşılık üreticinin elindeki fiyatlar talebe bağlı olarak düşmektedir. Lokanta ve restoranların kapanması talebi düşürmüş, küçükbaş canlı ve karkas fiyatlarında da yüzde 8-10 düşüşe sebep olmuştur' dedi.

Değirmenci'den işçi maaşlarına 'İşsizlik Fonu'ndan destek' talebi

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kısa çalışma ödeneğinden gelen gelir, giderlerimizin sadece belli bir kısmını karşılamıştır. İşsizlik Fonu'ndaki paranın, işçinin kara gün parası olduğu düşünüldüğünde maaşlarda yaşanan yüzde 40'lık azalma da yine bu fondan karşılanabilir. Bu nedenle acil bir çözüm beklentisinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz talebinde bulundu.

TÜGİAD’dan ilave paket önerisi

Türkiye Genç İşadamları Derneğince (TÜGİAD), tüm dünya ekonomilerini etkileyen korona virüs salgını sürecinde, devletin aldığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' tedbirlerinin sanayi ve ticaret dünyasına büyük destek sağlarken, ilave bazı destek paketlerine ihtiyaç olduğu bildirildi.

Türkiye, dünyadaki 10 rüzgar ülkesi arasında yer alıyor

Ember'in Global Electricity Review 2020 raporuna göre, rüzgar ve güneş enerjisi üretimi 2019'da yüzde 15 oranında artarak dünya elektriğinin yüzde 8'ini oluşturdu. Rapora göre, 2019'da dünyadaki 10 rüzgar ülkesi arasına Türkiye de girdi.

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akdaş: 'Öncelikli hedef çalışana sahip çıkmak'

Ankara Sanayi Odası(ASO) 1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş, 'İş yeri sahiplerimizin öncelikli hedefi, bu dönemde çalışanına sahip çıkmaktır' dedi.

Atılım Üniversitesinde Prof. Dr. Saygılıoğlu, Covdi-'19 salgının Türkiye ve dünya ekonomisi üzerindeki etkilerini anlattı

Atılım Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, Covid-19 salgınına dünyanın hazırlıksız yakalandığını,belirterek, 'Açıkçası ezberler bozuldu. Dünyada yeni ekonomik düzenin temelleri atılacak. Daha ulusal ve sosyal devlet anlayışı ortaya çıkacak. Dolayısıyla küreselleşme ciddi darbe alacak' dedi.

Maher Holding'ten istihdamı koruma ve geliştirme sözü

Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen, 'Faaliyetlerimiz istihdamı koruyarak iş süreçlerimiz aksamadan ve salgın süreci ile mücadeleye destek verecek şekilde devam edecektir' dedi.

Tarihi çarşı bir hafta daha kapalı

Bursa'da korona virüs tedbirleri kapsamında 30 Mart'a kadar kapatılan ve içerisinde 4 bin mağaza bulunan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi 13 Nisan'a kadar kapalı olacağı açıklandı.

Palandöken: 'Destekler tüm esnaf düşünülerek devam etmeli'

Tüm esnaf kesiminin desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Covid-19 nedeniyle 500 bine yakın esnafımız dükknını kapattı. Sosyal güvenlik primi ödemelerine bakılmaksızın tedavi ve ilaç alma sağlanmalı. Çalışmaya devam eden ise özellikle şoför esnafımız yolcu sayısının bir anda azalması nedeniyle en çok mağduriyet yaşayan kesim oldu. Bu nedenle akaryakıtta ÖTV ve KDV alınmaması sevindirici bir gelişme olacaktır' dedi.

Kuzey yarım kürenin ilk kirazı hasat için gün sayıyor

Kuzey yarım kürede kirazın en erken yetiştiği bölge olan Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik ve Karaoğlanlı mahallerinde kırmızı altın olarak da bilinen kiraz hasadına sayılı günler kaldı. Üreticilerin, korona virüsün panzehiri olarak adlandırdığı kiraz hasadının 15 Nisan ile 20 Nisan tarihleri arasında başlaması bekleniyor.

11. İstişare Kurulu, Bakan Pekcan başkanlığında toplandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleştirilen 11. İstişare Kurulu toplantısı, korona virüs (Covid-19) gündemiyle video konferans yöntemiyle yapıldı.