Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Palandöken: 'Virüsten kaçıp merdivenaltı ürüne yakalanmayın'

Virüs salgını nedeniyle merdivenaltı üretimlerin de arttığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vatandaşlarımız stok yapmak için piyasalarda normalden daha fazla alışveriş yaptığında, çok talep edilen ürünlerin merdivenaltı üretimleri de artıyor. Ucuz diye kolonya, dezenfektan gibi ürünlerin merdivenaltı kalitesiz olanlarına yönelim olmamalı' dedi.

ASO'dan Korona Virüsü için ekonomik önlem talepleri

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu, Korona Virüsüne ilişkin kurumsal ve ekonomik önlemleri görüşmek üzere tek maddelik gündemle toplandı.

Korona virüsü sonrası tulum siparişlerine yetişemiyorlar

Adıyaman'da ki tekstil atölyesinde üretilen lamine tulumlar korona virüsüyle yok satıyor. Yıllık 200 bin olan sipariş miktarı aylık 1 milyonu aştı.

Elazığ'da depremden sonra 1 ayda bin 94 konut satıldı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin ardından Şubat ayında konut satışı bölge illerini geride bırakarak bin 94'e ulaştı.

Başkan Erdoğan: “Komitelerimizle, her an sahadayız üyemizin yanındayız”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, meslek komiteleri başkanları ile üye şirket temsilcilerini ziyaret edip '2020 Denizli Yılı' için planladıkları projeleri anlattıklarını belirtti.

Palandöken: 'Eğlence sektörü ve çalışanlar mağdur edilmemeli'

Eğlence sektörü çalışanlarının faaliyet durdurma kararından dolayı oluşacak mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '1,2 milyon kişinin maaş ve SGK primleri ödenmeye devam etmeli. Fatura ve vergi borçları ertelenmeli. Ekonomik anlamda devletin bu yardım eline çok ihtiyaç var' dedi.

Korona virüsü ithal ürünleri de vurdu

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü dünyayı etkisi altına alırken, ithal edilen ürünleri de olumsuz etkiledi. İthal yapay çiçek getiremeyen iş yerleri, yerli canlı çiçeklere yöneldi.

AVM’lerin çalışma saatlerine değişiklik tavsiyesi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin düzenlediği çalıştayda koronavirüse ilişkin AVM'lere öğlen 12.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak esnek çalışma saati uygulaması için tavsiye kararı alındı. Ayrıca çalıştayda, AVM'lerdeki kapalı çocuk oyun alanlarının ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını tavsiye edildi.

Fırsatçılara indirimli tepki

Korona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'nin bir çok yerinde hijyen ve gıda maddelerinde fahiş oranlarda fiyat artışı yaşanırken Malatya'daki Esenlik Süper Marketler zincirine bağlı 38 markette bu ürünlerde indirime gidildi.

Bakan Varank maske fabrikasını ziyaret etti:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait maske fabrikasını ziyareti sırasında, 'MKEK de özellikle filtreli maskelerde bir oyuncu olarak piyasaya çıkabilirdedi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin (MAM) maske filtrelerini hızlı bir şekilde yerlileştirmek üzere proje başlattığını da belirten Varank, Bunun da hazırlıklarını yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde bu maskelerin filtrelerini de yerli olarak üretmeyi başarabileceğiz' bilgilerini verdi.

İkinci el otomobile bakan çok alan yok

Van'ın merkez Tuşba ilçesinde ikinci el açık oto pazarında araç piyasasındaki yüksek fiyatlar hem alıcıları ve hem de satıcıları zor durumda bırakırken, vatandaşlar da pazarlarda otomobillere yalnızca uzaktan bakmakla yetiniyor.

Afrika ülkesi Burkina Faso'dan ATO üyelerine 'AFRICALLIA 2020' daveti

Afrika Ülkesi Burkina Faso Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Buoreima Nana, Ankara Ticaret Odası üyelerini 27-29 Mayıs tarihleri arasında Burkina Faso'nun Başkenti Vagadudu'da yapılacak 7. Uluslararası İş Geliştirme Forumu AFRICALLIA 2020'ye davet etti.

TESK Başkanı Palandöken, 'Korona Virüs endişesi esnafın işlerini etkiledi'

Kovid-19 salgınının Türkiye'de de görülmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ülkemizde Korona Virüs'ten dolayı okulların tatil edilmesiyle özellikle toplu taşımacılık yapan esnafımız başta olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarlarımızın müşterisi azalıyor' ifadelerini kullandı.

Sadıkoğlu: Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Korona virüsü sonrası artan fiyatlar konusunda konunun yakın takipçisi olduklarını belirterek, Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız dedi.

İş dünyasından fahiş fiyat artışına ortak tepki: ''Sessiz kalmayacağız''

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında vatandaşların menfaatlerine aykırı davranan kişi ve kurumlara karşı teyakkuzda olacaklarını, duruma sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 ildeki oda ve borsalardan ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştırmalarını istedi.

Bakan Dönmez: 'EPDK benzin türlerine etanol karıştırılmasına ilişkin yükümlülüğü 3 ay askıya aldı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'EPDK benzin türlerine etanol karıştırılmasına ilişkin yükümlülüğü 3 ay askıya aldı. Kararla piyasada artan talep karşılanacak ve spekülatif fiyat artışları önlenecek' dedi.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 1,80 değer kazandı.

Balalı kadınlar yeşil ekonomi yolunda

Ankara Kalkınma Ajansı ile Bala Kaymakamlığı arasında 'Yeşil Ekonomi Yolunda Balalı Kadınlar Üretiyor Türkiye Kazanıyor' projesi için sözleşme imzalandı.