Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İş dünyası Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini olumlu buldu

Malatya Ticaret Borsası(MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, korona virüsin ekonomik etkilerini azaltmak için hazırlandığını duyurduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni olumlu bulduğunu söyledi.

Türkiye’nin girişimci beyinleri koronavirüsle mücadele için birleşti

Türkiye'nin önde gelen girişimcileri 48 saat gibi kısa bir sürede organize olarak koronavirüse karşı farklı alanlarda fikir geliştirip, virüs ile mücadeleye destek olacak. 21-22 Mart 2020 tarihlerinde fikirlerin yarışacağı Coronathon online kanallar Slack ve Youtube üzerinden ücretsiz olarak düzenlenecek. İki gün gibi kısa sürede 1.000'in üzerinde başvuru alan Coronathon etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, Boğaziçi, ODTÜ, İÜ, İTÜ gibi üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve şirketler destek veriyor.

Başkan Erdoğan, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ni değerlendirdi:

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Paketin, hiç istenmeyen bir salgının soğuk yüzüyle karşı karşıya kalarak kara kara düşüncelere dalan, bu dönemde ne yapacağını ve bu zor günleri nasıl atlatacağını hesaplayan girişimcilerimize ilaç gibi gelmesini diliyorum' dedi.

AB ülkelerine iki ayda 5 bin 156 ton 522 kilo fındık ihraç edildi

Fındık üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Düzce'de 2020 yılının ilk iki ayında AB ülkelerine 5 bin 156 ton 522 kilogram fındık ihracatı gerçekleşti.

Palandöken: 'Esnaf ve sanatkâra özel paket hazırlanmalı'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korona virüsten etkilenen esnaf ve sanatkrlar için özel paket hazırlanması gerektiğini açıkladı.

ATO'dan üyelerine büyük destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) yeni tip Korona virüs riski nedeniyle zor günler yaşayan üyelerini desteklemek için internet üzerinden hazırladığı belgeleri ücretsiz vermeye başladı.

Quick Sigorta 'Evdeyiz, Hizmetinizdeyiz' uygulamasını devreye aldı

Quick Sigorta tüm dünyayı saran korona virüsü sebebiyle ülkemizde de uygulanan 'sosyal izolasyon' çabalarının sigorta hizmetlerini aksatmaması için 'Evdeyiz, Hizmetinizdeyiz' sloganı ile yeni yazılım ve uygulamasını devreye aldı. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, teknoloji yatırımlarının ve söylemlerinin aslında bu türde zor zamanlarda test edildiğini, gerçek anlamda teknolojik bir şirket olmanın ön koşulunun çözüm üreten, süreçleri aksatmayan ve sigortalılar ve acentelerin ihtiyaç ve isteklerine çözüm sunan yaklaşımlar olduğunu belirtti.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 314,70 lira oldu.

Korona virüs salgını bal satışlarını artırdı

Türkiye Arı Ürünleri Paketleyicileri Derneği Başkanı Cumhur Yıldız, korona virüs salgınının bal satışlarını artırdığını belirterek, dernek üyeleri olarak arı ürünlerinin fiyatlarını artırmama kararı aldıklarını söyledi.

Virüs düğün sektörünü vurdu ancak umutlarını yitirmediler

Korona virüs, birçok sektörde olduğu gibi düğün sektörünü de olumsuz etkiledi. Ertelenen düğünler nedeniyle çiçekçi ve fotoğrafçılar da sıkıntıya girdi. Mağduriyet yaşadığını belirten sektör çalışanları krizin geçici olduğuna inandıklarını belirterek, gelecekten umutlu olduklarını dile getirdi.

Koronavirüs doğal ürünlere ilgiyi artırdı

Vatandaşlar, koronavirüs endişesiyle bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal ürünlere ilgi gösteriyor. Taze zencefil, ıhlamur, keçiboynuzu pekmezi ve sirke gibi ürünlerin satışında yüzde 30 seviyelerinde artış yaşanıyor.

Van Ticaret Borsasından Cumhurbaşkanına teşekkür ve ilave destek talebi

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Korona Virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak ilave taleplerini dile getirdi.

Fındık destek ödemeleri başlıyor

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, fındık üreticilerine her yıl ödenen 'alan bazlı destek ödemelerinin' başladığını açıkladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken'den uçak biletlerinin iptaline ilişkin açıklama

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uçak biletlerinin iptali ve iadesi sırasında vatandaşların yaşadığı sorunlarla ilgili yaptığı açıklamada, Kimsenin mağdur olmaması için yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatlerde fark alınmadan, iptal kesintisi yapılmadan herkese cayma hakkı tanınmalı dedi.

Borsa güne yükselişle düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 2,37'lik yükselişle başladı.

Kayısıda don riski üreticiyi endişelendiriyor

Malatya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, kayısı üreticileri kar yağışının ardından don endişesi yaşıyor. Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, şuan için kayısıda don riskinin bulunmadığını 2 gün sonra hava sıcaklığının-2 derecelere kadar düşmesinin beklendiğini söyleyerek, üreticileri uyardı.

ASO Başkanı Özdebir: 'Ekonomik paket yerinde ve zamanında atılmış önemli bir adımdır'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 'Virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte alınan tedbirlerin yoğunlaşmasının ardından üretim sürecinde aksaklıklar da artmaya başlamıştır. Önerilerimiz içinde yer alan finansman tarafındaki kararlar bu açıdan önemli ve doğru adımlar olmuştur' dedi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci: 'Fabrikalarda alınacak tedbirlerle bu zorlu süreci hasarsız atlatacağımıza inanıyorum'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türkiye'nin dört bir yanında üyelerinin bulunduğu fabrikalarda alınacak tedbirlerle virüsle mücadelenin hasarsız atlatılabileceğini ifade etti.

TESK Başkanı Palandöken: 'Virüsten korunmak için ilaca erişim şart'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kronik hastalığı olan esnaf ve sanatkarların korona virüsten kendini koruyabilmesi için gerekli ilaçları düzenli olarak kullanması gerektiğini belirterek, Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın diğer vatandaşlar gibi katılım paylarını ödeyerek ilaca erişim sağlayabilmesinin önü açılmalı' dedi.