Ekonomi

Ekonomi Haberleri

DTSO'ya kayıtlı şahıs işletmelerine can suyu kredisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, DTSO'ya kayıtlı olan şahıs firmalarının Halk Ban'ta azami 25 bin lira nakit kredi, 25 bin lira limitli Paraf KOBİ Kart ürününe başvurabileceklerini söyledi.

MTB Başkanı Özcan, 'Nefes' kredisini tanıttı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, korona virüs salgını sonrası TOBB öncülüğünde başlayan 'Nefes' kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında fark olursa

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Korona virüsün yaşadığı bu günlerde, malların satış fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farklarını değerlendirdi. Başkan Bakal tüketiciyi, 'Kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır diye aktardı.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,62 değer kazandı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 386 lira oldu.

Diyarbakırlı meyve üreticisi hasat için gün sayıyor

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesindeki kiraz ve ceviz bahçelerinde hasat öncesi son hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, ürünlerinden yüksek rekolte bekliyor.

Mersin’de ’TOBB Nefes Kredisi’ tanıtıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, korona virüs sürecinde hayata geçirilen 'TOBB Nefes Kredisi'nin önemine dikkat çekerek, Kaynaklarımızın, varlığımızın büyük bölümünü bu krediye ayırdık. KOBİ'lerin ayakta kalması demek ekonominin ayakta kalması demektir. Bu kredi, tam yerinde ve zamanında, çok anlamlı şekilde oluşturulmuştur dedi.

Ramazan ayında balık tezgahlarının gözdesi somon oldu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte balık tezgahlarının yeni gözdesi somon oldu. Balıkçılar korona virüsüne karşı vatandaşların somona yöneldiğini belirtiyor.

ATO'dan nefes kredisiyle aynı anda can suyu kredisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) bütün imkanlarını seferber ederek 100 bin TL üst limitle hayata geçirdiği ve 1 milyar 200 milyon liralık kaynak imkanı sağladığı Nefes Kredisi'nin ardından, bu krediden yararlanamayan şahıs kuruluşları için, Halk Bankası ile işbirliği yaparak 25 bin TL kredi ve 25 bin TL KOBİ Kartı'ndan oluşan 'Can Suyu' kredisini hayata geçirdi. ATO üyelerine güzel haberi, ATO'nun video konferansla yapılan Meclis Toplantısı'na katılan Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan verdi.

Bursa Ticaret Borsası nefes kredisi değerlendirildi

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya ile bir araya geldi.

Malatya iş dünyası için 'Nefes' kredisi başladı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) KOBİ finansman projesi olan 'Nefes Kredisi' kapsamında başvuruların başladığını açıkladı.

Nefes Kredisi başvuruları Antalya’da başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla kullanıma sunulan 'TOBB Nefes Kredisi' ile ilgili olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) bir toplantı gerçekleştirildi.

TOBB Nefes kredisi Kuşadası’nda da başladı

Korona virüs salgını nedeniyle finansal güçlük çeken Kuşadası Ticaret Odası üyeleri için 'TOBB Nefes Kredisi' başladı.

ULUSKON, Venezüella ile iş birliği kararı aldı

Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Venezüella arasında her alanda is birliği yapma kararı aldıklarını kaydetti.

Diyarbakır 'Nefes' alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi 'TOBB Nefes Kredisi' Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ile Denizbank Bölge Müdürü tarafından yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

NATA Holding kapalı olduğu dönemde AVM'lerde kira alınmadığını açıkladı

NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, 'NATA Holding bünyesinde faaliyet gösteren alışveriş merkezlerimizde bu zorlu sürecin atlatılması hususunda her zaman olduğu gibi bugün de iş ortaklarımız olarak adlandırdığımız perakendecilerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacı ile kapalı oldukları tarihler arasında kira faturası hazırlanmamış, herhangi bir kira talebinde bulunulmamıştır' dedi.

Airbus: "On binlerce kişi işsiz kalabilir"

Avrupa havacılık sektörünün lideri Airbus, korona virüs salgını nedeni ile ekonomik sıkıntılar nedeniyle işten çıkarmaların olabileceğini bildirerek, On binlerce kişi işsiz kalabilir'' açıklamasında bulundu.

Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa, günü yüzde 2,54'lük yükselişle tamamladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 384,40 lira oldu.