Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 0,74'lük düşüşle başladı.

“Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi üreticiye nefes aldıracak”

Dünyayı kasıp kavuran, insanlar için kabus haline gelen korona virüs salgınının ekonomiyi alt üst ettiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, özel sektörün aldığı tedbirler yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve acilen yürürlüğe konan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini toplumun bütün kesimleri için adeta can suyu özelliği taşıdığını belirterek paketi desteklediklerini sözlerine ekledi.

Virüs Çin'de üretilen telefon aksesuarlarına ilgiyi azalttı

Telefon aksesuarı ve yedek parçalarının Çin'de üretilmesinden dolayı tedirgin olan vatandaşlar, aksesuar ile ikinci el cep telefonlarına ilgi göstermemeye başladı.

"100 milyar liralık paket reel sektöre kalkan olacak"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 100 milyar liralık desteğin yer aldığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketine ilişkin, 'Bursa iş dünyamızın talep ettiği birçok konunun pakette yer alması memnuniyet verici. Koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için hazırlanan destekler reel sektörümüze can suyu olacaktır.' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,4970 liradan, euro ise 7,09 liradan güne başladı.

Konut satışları yüzde 50’nin üzerinde arttı

Konut satışlarının 2020 Ocak-Şubat ayı dönemine bakıldığında 232 bin 368 konut satıldığı görülürken, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 53,5 arttığı saptandı. İlk defa satılan konut sayısı da artış gösterirken Şubat ayında satış adedinin 37 bin 303'e yükseldiği görüldü.

Gelir vergisi beyanâmesi ertelendi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 31 Martta sona erecek olan yıllık gelir vergisi beyanme verilme süresinin 30 Nisana kadar uzatıldığını belirtti.

Motorinde indirim beklentisi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre satış fiyatına 27 kuruş indirim bekleniyor.

Ankara Kalkınma Ajansından Kalecik'e destek

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmesi uygun bulunan 'Kırsal Kalkınma İçin Üreten Kadınlar' projesinde imzalar atıldı.

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 2,31'lik düşüşle başladı.

Korona virüsüne karşı balık, yumurta ve beyaz et

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, beslenme ile ilgili uzmanların korona virüsüne karşı tüketilmesi gereken gıdalar olarak balık, yumurta ve beyaz et tüketmeyi tavsiye ettiğine dikkati çekti.

Ünlü mimar, sosyal medyadan 3 milyon euroluk iş aldı

Mimar Şerif Soğukbulak, Instagram hesabından 3 milyon euroluk malikane projesi aldı. Soğukbulak ve ekibi, Hollanda'da yaşayan Türk asıllı bir iş adamına malikane tasarımı ve dekorasyonu hazırlıyor. Ünlü mimar, geçen yıl da Katar Prensi'nden yine Instagram'dan büyük bir proje almıştı.

Yerli girişim yeni yatırımlarla hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyümeyi hedefliyor

Toplu yaşam alanı yöneticilerine; CRM'den finans yönetimine, bakım takibinden dijital güvenlik sistemlerine kadar entegre çözümler sunan Apsiyon, 5 milyon dolar yatırım aldı. 2012 yılında hayata geçirilen ve şu anda Türkiye'de 750 binden fazla konuta hizmet veren ve yatırım miktarını toplam 10 milyon dolara taşıyan Apsiyon, yeni yatırımı ile birlikte yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

ATO'nun video konferanslı toplantıda ekonomik önlemler görüşüldü

Ankara Ticaret Odası (ATO), korona virüs tedbirleri kapsamında bu haftaki Yönetim Kurulu Toplantısı'nı video konferans aracılığıyla yaptı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın makamında, Yönetim Kurulu Üyelerinin de ekran karşısında olduğu toplantıda tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını gündemi oluşturdu.

TESK Başkanı Palandöken: 'Beyanname ertelemesi esnafı rahatlattı'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Hazine ve Maliye Bakanlığımızın gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve vergi ödemelerinin sürelerinde alınan uzatma kararı esnafımız adına oldukça sevindirici olmuştur' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yıllık gelir vergisi beyanname verilme ve ödeme süresini uzattı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan 2020 gün sonuna kadar uzatılmıştır' açıklamasını yaptı.

"Salgın sebebiyle alınan acil önlemler paketine ekonomi de eklenmelidir"

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, dünya ekonomisinin söz konusu salgının yayılmasından önemli ölçüde etkileneceğini belirterek, Türk ekonomisini uzun vadede koruma altına almak için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini vurguladı. Aslan, Salgın sebebiyle alınan acil önlemler paketine ekonomi de eklenmelidir. Bu virüs dünya sosyo-ekonomisi için büyük bir sınavdır dedi.

Silifke’de erik hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altına alınan erik bahçesinde ilk hasat yapıldı. 100 gramlık kaselere konularak gönderilen 300 kilo eriğin fiyatı kilogramı bahçede 175 ila 200 lira arasında satıldı.

ATO'da virüs tedbirli toplantı

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 160 bine yaklaşan üyelerinin üçte birini oluşturan, Hizmet Sektöründe faaliyet gösteren 20 ayrı komitesinin temsilcileri, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgınının sektöre etkileri ve alınması gereken önlemleri ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda ele aldı.