Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Pandemi döneminde 5 milyon kart ‘internet’ ile tanıştı

Nisan ayında internetten kartlı ödeme tutarının toplam içindeki payı yüzde 24 ile rekor seviyeye ulaştı. Nisan ayında 2 milyon adet kart ilk kez internetten ödemelerde kullanılırken, Mart ayı ile birlikte pandemi döneminde toplam 5 milyon kart internetten ödeme ile tanışmış oldu. Her 4 TL'lik ödemenin 1 TL'si internetten gerçekleşirken, internetten kartlarla yapılan market-gıda ödemeleri ise geçen yılın 3 katına çıktı.

Benzinde 19, motorinde 10 kuruş indirim beklentisi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 19 kuruş, motorine ise Cuma gününden geçerli olacak şekilde 10 kuruş indirim bekleniyor.

Palandöken: '1 milyar TL'lik şeker ve çikolata pazarı bu yıl düşer'

Ramazan bayramına sayılı günler kala gözlerin çikolata ve şeker satışları ile bayram alışverişlerine çevrildiği bugünlerde satışların her zamanki gibi canlı olmayacağını vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Covid-19 nedeniyle evlerimizde kaldığımız bu günlerde önceki bayramlar gibi ziyaretleri yapamayacak, çocukların torbalarını bayram şekerleri ile dolduramayacağız. Geçtiğimiz yıl iki bayramda 1 milyar TL olan bayram şekeri satış cirosu bu bayramda fazlasıyla düşecek' dedi.

Korona virüsün darbe vurgu kayısı için e-panel

Korona virüs ile mücadele kapsamında büyük darbe yiyen kayısının yeniden eski günlerinde dönmesi için e panel düzenlendi. Panelde, kayısının dikiminden pazarlanmasına kadarki sorunları masaya yatırıldı.

Türk avukatlardan Çin’e tazminat davası

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'e, Av. Melih Akkurt ve Av. Selenay Kurt tarafından, karantina tedbirleri kapsamında kapatılan ticari işletmelerin aylık cirosu esas alarak yüksek tutarda kr mahrumiyeti davası açıldı.

Quick Sigorta 3 yaşında

Quick Sigorta'nın 3. yılını kutlaması nedeniyle bir açıklama yapan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, 'Bizim yaşımızdan büyük başarılarımız var. Özsermayemiz 50 milyon TL'den 310 milyon TL'ye ulaştı , bu 3 yıl içinde bu yüzde 520 büyüme anlamına geliyor. Toplam 5 milyon 700 bin poliçe üretildi ve aktif büyüklüğümüz yüzde 3 bin 200 büyümeyle 50 milyon TL'den, 1 milyar 650 milyon TL'ye ulaştı' dedi.

Tofaş’ta üretim başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, 11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm otomotiv ana fabrikaları tekrar faaliyetlerine başlayacak açıklamasının ardından, Tofaş Otomobil Fabrikası da sabah vardiyası ile üretime yeniden başladı.

TESK Başkanı Palandöken: 'Kamuya olan borçlar yeniden yapılandırılmalı'

Korona virüsle mücadele kapsamında iş yeri kapatılan veya kapatmak zorunda kalan esnafın vergi ve SGK primi borçlarının altışar ay ertelenmesinin kamuya olan borçları yönünden esnafı rahatlattığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vergi ve prim borçlarının ertelenmesi esnafı kamuya olan borçları yönünden bir nebze rahatlattı. Ancak, iş yerinin kapalı olduğu bu dönemin ekonomik etkileri nedeniyle esnaf vergi ve prim borçlarını ödeyemez hale geldi. Esnafımız normalleşme döneminde vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını bekliyor' dedi.

ATO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı online olarak yapıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yüksek İstişare Kurulu ikinci toplantısı Gürsel Baran başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle üyelerin evlerinden katıldığı ve video konferansla gerçekleştirilen toplantıda, korona virüsle mücadele sürecinin Ankara ve ülke ekonomisine etkileri ele alındı.

Palandöken, 'Açık hava düğünleri ekonomiye can suyu olur'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Pandöken, 'Her yıl ortalama 500 bin çift ülkemizde yuva kuruyor. Bu yıl korona virüs sebebiyle kapalı mekanlarda yapılamayan düğünler açık havada ve kır düğünü şeklinde olmalı' dedi.

Hedef, yolcu taşımacılığında demir yolunun payını yüzde 4'e çıkarmak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hedefimiz, yolcu taşımacılığında demir yolunun payını yüzde 4'e çıkarmak dedi.

Bakan Pekcan 'E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız' kampanyasını tanıttı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız kampanyası başlattıklarını belirterek, Bu kampanya sayesinde pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelerimize çözüm getirmiş olmayı ümit ediyoruz. KOBİ'lerimizin e-ticaret sayesinde büyümesini, emeklerinin karşılığını alabilmelerini arzu ediyoruz. Yerel üreticilerin e-ticaret sayesinde ürünlerini etkinlikle pazarlayabilmelerini ve katma değer elde etmelerini ümit ediyoruz dedi.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 0,18 değer kazandı.

Kayısı-Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisi kurulacak

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Ziraat Odasıyla yaptığı ortaklaşa çalışmalar sonucunda; Şahnahan Mahallesi'nde Tarım Bakanlığına ait Tarım Merkezini Kayısı-Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisi olarak yeniden hizmete açmaya hazırlanıyor.

Türk Konseyi Ticaret Bakanları korona virüs önlemlerini görüştü

Türk Konseyi Ticaret Bakanları, korona virüsün küresel ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmeye yönelik önlemleri görüşmek üzere bir video-konferans toplantısı gerçekleştirdi.

"Yeme-içme sektörü salgın sonrası için acil hareket planı oluşturmalı"

Gastromasa Gastronomi Konferansı Genel Müdürü Gökmen Sözen, yeme-içme sektörünün acil bir hareket planı oluşturması gerektiğini söyledi.

Germencik’te esnaflara nakdi yardım ödemelerine başladı

AYDIN (İHA) – Korona virüs salgınına yönelik ciddi bir eylem planı oluşturan ve küresel pandeminin Germencik'te önlenmesi için ilk günden bugüne kriz yönetimini başarılı bir şekilde yürüten Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, halkın yaralarını sarmaya devam ediyor.

Bakan Karaismailoğlu: 'Marmaray her yıl 25 bin konteyner yük taşıyacak'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya ve Avrupa'yı boğazın altından kesintisiz demiryolu ile bağlayan Marmaray'dan yarın gece ilk defa yurt içi yük treninin geçeceğini bildirerek, yılda 25 bin konteynerın Anadolu'nun sanayi merkezlerinden yüklenerek Marmaray üzerinden Avrupa yakasına geçeceğini söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 394.50 lira oldu.