Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Beyoğlu'ndan Yunus Emre Mahallesine taziye ve toplantı salonu müjdesi

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait iki katlı binanın restore edilerek modern bir taziye evi ve toplantı salonuna dönüştürülmesi için çalışma başlattı. Binada incelemelerde bulunan Başkan Beyoğlu, muhtarlık ofisiyle beraber tüm binanın bakımdan geçirilip eksiklerinin giderileceğini ifade ederek, 'Binanın eksiklerini tespit ederek çalışma başlattık. Vatandaşlarımız burada taziye buluşmalarını ve toplantılarını yapabilecek. Kısa zamanda yapacağımız çalışmalarla bu hizmeti vatandaşlarımıza kazandıracağız' dedi.

Üreticilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde çayır, mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi için üreticilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Başkan Gürkan, Kernek Meydanı'ndaki çalışmaları inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kernek Meydanı'nı aslına uygun bir şekilde yeniden inşa etmek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fırat Edaş’tan Malatyadoğanyol’a Yatırım

Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı noktasında Malatya’da çalışmalarını hızlandıran Fırat EDAŞ, il genelinde yatırım programı kapsamında planladığı çalışmaları tamamlamaya devam ediyor.

Dicle Vadisi ışıl ışıl

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kırklar Dağı'nın eteklerindeki Dicle Vadi Park'ta başlattığı çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kayapınar'a yeni kanalizasyon şebekesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi merkez Kayapınar ilçesinde, yeni imar alanlarında altyapıda sıkıntı yaşanmaması için 2 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşedi.

Elazığ'da Kent Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulluarı'nın mega projeleri arasında yer alan ve vatandaşlar tarafından takdir toplayan Kent Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesinde inşa çalışmaları hızla ilerliyor.

Bağlar Belediyesi'nden örnek uygulama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan sıfır atık projesinde pilot bölge ilan edilen ve bu konuda belge alan bölgedeki ilk belediye olan Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kullanılmayan tekstil ürünleri ve giysiler için örnek bir uygulama başlattı.

Kedi ile tavukların dostluğu

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde tavukların boynuna atlayıp oynayan kedi gülümsetti.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Kernek'te incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert ve beraberindeki heyet, Kernek Meydanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi projesi protokolü imzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında Özel Gereksinimli Bireylere Gündüzlü Bakım Merkezi 'Mola Evi' projesiyle ilgili protokol imzalandı.

Diyarbakır'daki göletlere 1 milyon 280 bin balık bırakıldı

2021 yılı balıklandırma programı çerçevesinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il sınırları dahilinde bulunan balıklandırılmasına ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde çalışma yaptı.

Kayapınar, Lice ve Kulp'ta 80 bin metrekare yol yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice, Kulp ve Kayapınar ilçelerinde yapacağı 80 bin metrekare beton yol ve kaldırım ile vatandaşların ulaşım sorununu çözecek.

Taşevler barajı, 8 bin dekar araziye can suyu olacak

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 8 bin dekar araziyi sulayacak Taşevler Barajı'ın 2021 yılı sonuna kadar hizmete alınması hedefleniyor.

Diyarbakır'da 'Can Dostları'nın yeni yuvasındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu, tarafından 10 Nisan 2021'de temeli atılan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Başkan Koç, Zabıta Haftasını kutladı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, Zabıta Haftasını kutladı.

İpekyolu trafiğe tamamen açıldı

Gaziantep'te, 1 Ağustos'ta 'İpekyolu' üzerinden bulunan Adnan Menderes Köprülü Kavşağı ile Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşağı arasında yol yapım çalışmaları sona erdi.

Baskil'de 300 bin sazan baraj gölüne bırakıldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Karakaya Baraj Gölüne yaklaşık 300 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Yenişehir'e meyve ve sebze bahçeleri

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı organik tarıma vatandaşları teşvik etmek ve üretimde öncü olmak amacıyla 30 bin metrekare alana meyve ve sebze bahçeleri yapıyor.