Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Yenişehir'de 500 fidan toprakla buluştu

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Dökmetaş İlköğretim Okulu bahçesine yetim, öksüz, otistik çocuklar ve ailelerinin katılımı ile 500 fidan dikti.

Malatya'da bir yılda 2 milyon 250 bin fidan toprakla buluşacak

Malatya'da 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' sloganı ile başlatılan fidan dikim kampanyası sürecinde 1 yılda 2 milyon 250 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Malatya'nın ilçeleri de yeşilleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Malatya'nın ilçelerinde de fidan dikme programları yapıldı. Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde de , 'Bugün Fidan, Yarın Nefes programı çerçevesinde, bin fidan toprakla buluşturuldu.

Malatya'da ilçelere arıtma tesisleri yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya'nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir'e Atıksu Arıtma Tesisi kazandırıyor. Temiz Su, Temiz Çevre, Sağlıklı Gelecek anlayışını Malatya'nın her metrekaresine işleyen MASKİ Genel Müdürlüğü, 3 yıllık periyotta Doğanşehir'e 70 kilometre içme suyu, 35 kilometre kanalizasyon hattı, 12 içme suyu deposu yaptı.

Elazığ'da yeni bulvarda çalışmalar tamamlandı

Elazığ'da ulaşımı kolaylaştıracak yeni bulvarlarda çalışmalar tamamlandı.

Elazığ'da 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' etkinliğinde 23 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'da 8. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' etkinliği altında Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesinde 23 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Yeşilyurt Belediyesi'nden bin fidan desteği

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes temasıyla her yıl 11 Kasım'da ülke genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Seferberliğine bin fidan ile destek verdiklerini belirterek, 2,5 yılda 10 bin 600 adet fidanı toprakla buluşturup, Yeşilyurt'un ismine değer katacak hizmetlerin altına imza attık' diye konuştu.

Kahta'da 2 bin 23 fidan dikildi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' programı düzenlendi.

Dicle ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kocaalan Mahallesinde bulunan muhtarlık irtibat bürosu ve taziye evi alanında toplu fidan dikimi gerçekleşti.

Silvan'a bağlı 19 kırsal mahallenin su sorunu çözülüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, çalışmaları devam eden Silvan Eskiköy Grup İçme Suyu Projesi'ni tamamlandığında 19 mahallenin içme suyu sorununu çözecek.

Adıyaman'da arazi toplulaştırması köylüyü birbirine düşürdü

Adıyamanlı çiftçiler, arazilerin dağınıklığının giderilmesini ve tarıma elverişli hale getirilmesini amaçlayan toplulaştırma çalışmalarından dolayı insanlar arasında gerginlikler yaşandığını söyledi.

Başkan Beyoğlu, ilk kez asfaltla tanışan caddede çalışmaları denetledi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye tarafından yeni yapılan ve aynı zamanda ilk kez asfaltlandırma çalışmalarına başlanan Bağcılar Mahallesi 1216. Sokakta incelemelerde bulunarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yakından takip etti.

Bağlar Belediyesi güneşli havayı fırsata çevirdi

Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeni ile Bağlar Belediyesinin asfalt sezonu da uzadı.

Devegeçidi Piknik Alanında yenileme çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesine olanak sağlayan Devegeçidi Piknik Alanında başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.

DİSKİ su depoları arası iletim hattında oluşan arızaya giderdi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Bağcılar Mahallesinde bulunan 15 bin metreküplük depoya içme suyu sağlayan 1000'lik boruda oluşan arızaya müdahale etti.

Elazığ'da jandarma ekipleri bir günde 8 bin 300 fidan dikti

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, daha yeşil bir gelecek adına bir günde 8 bin 300 fidanı toprakla buluşturdu.

DİSKİ'den enerji nakil hatlarında bakım-onarım çalışması

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır kent merkezine kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla enerji nakil hatlarında bakım ve onarım çalışması yaptı.

Diyarbakır'ın güzellikleri gün yüzüne çıkıyor

Diyarbakır'ın doğa harikalarının gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki kalabalık bir heyet Çermik ilçesinde bulunan Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleri arasında doğa yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrasında Çermik'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 milyon liraya mal olan 147 kilometre grup mahalle yollarının açılışı yapıldı.

12 milyon fidanın üretildiği Elazığ'da 2 milyon fidan toprakla buluşacak

Elazığ 8. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bu yıl 5 milyonu Elazığ'da olmak üzere toplamda 12 milyon fidan üretildi. Yıl sonuna kadar 2 milyon 297 bin fidan dikiminin planlandığı Elazığ'da, 11 Kasım'da ki 'Fidan Dünyaya Nefes, Bugün Fidan Geleceğe Nefes' projesi kapsamında 46 bin fidan toprakla buluşacak.