Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Malatya'da depremzede çocuklar için açık hava film gösterisi

Malatya'da İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığınca depremden etkilenen çocuklar için açık hava film gösterisi yapıldı.

Strese Son Veren Değişim Şenliği 8-9-10 Eylül 2023

Dünya Değişim Akademisi tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilen Değişim Şenliği 8-9-10 Eylül 2023 tarihlerinde tüm dünyaya CANLI ONLINE şekilde sunuluyor.

Sanatçılardan Konteyner Kente Ziyaret

6 Şubat tarihinde ki depremlerde büyük hasar alan Malatya'ya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde oluşturulan ekiplerin ziyaretleri sürüyor.

Kaçak kazı ihbarında 1700 yıllık oda mezarı bulundu

Adıyaman'da kaçak kazı ihbarına giden ekipler, Roma dönemine ait 1700 yıllık oda mezarları buldu.

Büyüklere Vefa

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak faaliyete açılan Vefa Konağı, depremlerden sonra yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin üzerinden 104 yıl geçti

Milli Mücadele'nin mihenk taşı olan Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü, Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gündüzbey ve Çırmıhtı'da koruma amaçlı imar planı hazırlanacak

Gündüzbey ile Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesinde yer alan, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bakanlıkça tescillenen ve depremde yıkılan veya ağır hasar gören evlerin ihyasının sağlanması için mahallinde incelemelerde bulunuldu.

259 yıllık Büyük Yeni Han gümüş sanatkarlarına ev sahipliği yapıyor

Sultan 3. Mustafa tarafından 1764'te mimar Mehmet Tahir Ağa'ya kervansaray olarak inşa ettirilen Büyük Yeni Han'da gümüş sanatkarlarının Osmanlı ve Türk motifleriyle bezenmiş eserleri üretiliyor.

Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali sürüyor

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 70'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yemek, bal, kavun ve pekmez yarışmaları düzenlendi.

Arslantepe Höyüğü’ne Tanıtım Ve Karşılama Merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı’nın güdümlü projesi kapsamında desteklenen Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor.

Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılıyor

Malatya'da 7 bin yıllık geçmişiyle Anadolu'da ilk şehir devletleri yapılarının ortaya çıktığı yer olarak kabul edilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde karşılama merkezi inşa çalışmaları devam ediyor.

Hastane duvarları depremzede çocukların hayal dünyasıyla renkleniyor

Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da gönüllüler, hastaneye gelen depremzede çocukların tedavi görecekleri alanlarda kendilerini masal dünyasında hissetmeleri için duvarları çeşitli resimlerle renklendiriyor.

Elazığ'da tesadüfen bulunan tarihi mozaikler gün ışığına çıkarılıyor

Elazığ'da bir bahçe sahibinin fidan dikmek için çukur açarken tesadüfen bulduğu, Bizans ya da Roma dönemine ait olabileceği tahmin edilen taban mozaikler turizme kazandırılacak.

Battalgazi'de depremzede çocuklara ücretsiz saç bakım hizmeti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla konteyner kentte kalan çocuklara ücretsiz saç bakımı ve kesimi gerçekleştirildi.

Başkan Güder Arslantepe Kazı Heyetini Ağırladı

Başkan Güder, ' M.Ö 5 bin yıllık bir tarihi, bir geçmişi ortaya çıkararak bu geçmişi alıp geleceğe aktarma noktasında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu tür geçmişe ait miraslar bir millete ait miraslar değildir. Bunlar ortak miraslardır.

Battalgazi'de Unutulmaz Toplu Sünnet Şöleni

Başkan Güder' Depremzede Yavrularımıza 44 Kere Maşallah'

Kavurucu sıcaklara rağmen çiftçiler tarlada zorlu mesaisini sürdürüyor

Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta önemli yere sahip Ankara'da çiftçiler, artan hava sıcaklıklarına rağmen tarlada zorlu mesailerini sürdürüyor.

Fotoğrafçılar Arguvan'ın Güzelliklerini Çektiler

Malatya Kent Konseyi Sanatsal Çalışma Grubu bünyesindeki Fotoğraf atölyesi, Malatya’nın Arguvan ilçesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

Gürkan: Çocuklarımız Ne Kadar İyi Yetiştirilirse Geleceğimiz O Kadar Aydınlık Ve Parlak Olur

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki 8 Semt Konağı ve Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik ‘Yaz Okulu Final Şenliği’ programı düzenlendi.

Toplam 3075 haber.