Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Prof. Dr. Aybar: “Nükleer sadece enerji değil, ‘güçlü bir teknoloji’ demek”

Enerji Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, nükleer enerjinin temelini oluşturan radyoaktif elementlerin sadece elektrik üretimi için değil, sağlıktan tarıma, arkeolojiden sanayiye, su kaynaklarının korunmasından hayvancılığa kadar birçok alanda kullanıldığını belirterek, 'Nükleer sadece enerji değil, 'güçlü bir teknoloji' demek' dedi.

Tekstil ihracatçıları Polonya ve Romanya’yı mercek altına alıyor

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, ihracatta yeni pazarların bulunması ve dış pazar payının artırılması amacıyla 14-18 Haziran 2020 tarihlerinde Polonya'nın Lodz ile Romanya'nın Bükreş şehirlerine yönelik Tekstil ve Konfeksiyon Sektörel Ticaret Heyeti programı düzenliyor.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,1810 liradan, euro ise 6,8880 liradan güne başladı.

TÜİK 5 Mart'ta 'Uluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri'ni yayımlayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ulusal Veri Yayımlama Takvimi'nde yer almayan ve 2016, 2017 ve 2018 referans yılları için Türkiye'de yerleşik olanlarla yerleşik olmayanlar arasında yapılan hizmet ticareti bilgileri, ülke ve hizmet türleri ayrıntısında bilgileri kapsayan 'Uluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri, 2018' veri setini, 5 Mart 2020'de yayımlanacak.

İstanbul iş dünyasından İdlib’deki saldırıya ortak tepki

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının menfur saldırısına tepkilerini göstermek amacıyla İstanbul iş dünyasını temsilen Oda ve Borsalar, sendika konfederasyonları, meslek örgütleri ile iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ortak açıklama yaptı.

STK’lardan Bahar Kalkanı harekatına destek

Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İstanbul'da düzenlendikleri basın toplantısıyla Bahar Kalkanı harekatına destek verdi. STK'lar adına ortak açıklamayı okuyan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, Terörü kaynağında kurutmaya dönük bu mücadelenin aynı şekilde kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini savunuyoruz dedi.

TÜRİB Yüksek İstişâre Kurulu toplandı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)Yüksek İstişre Kurulu Üyeliğine seçildi.

Yunanistan’ın tutukladığı ACT isimli gemi icralık oldu

Geçtiğimiz yıllarda Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'nda tutuklanan ve sonra Türkiye'ye getirilen ACT isimli gemi icradan yarı fiyatı olan 530 bin TL'ye satılacak.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Girişimcilik kredi miktarları tekrar artırılmalı ve sektörler çeşitlendirilmeli'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'KOSGEB'in geçtiğimiz yıl 5 bin TL ile 10 bin TL'ye düşürülen fakat 2010'dan 2019'a kadar 50 bin TL ile 100 bin TL bandında verdiği girişimcilik kredi miktarları tekrar artırılmalı ve sektörler çeşitlendirilmeli' dedi.

Diyarbakır'daki yeni yatırımlar 50 bin kişiye iş kapısı olacak

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, kentte çok önemli sanayi yatırımlarının devam ettiğini belirterek, Tekstil İhtisas OSB, Lojistik OSB, 2. OSB, iki yeni Gıdaya Dayalı İhtisas OSB ve Hayvancılık Besi OSB gibi yatırımlar 2 yıl içerisinde 48 bin 400 istihdam getirecek dedi.

İhracatta zirveyi üç sektör paylaştı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin ihracat yıldızları, üç farklı sektörün temsilcisi firmalar oldu. Taze meyve sebze, meyve suyu ve meyve sebze mamulleri ihraç eden üç firma ödüllerin sahibi oldu.

Palandöken: 'Doğalgaz'da ÖTV yüzde 1'e düşürülsün'

Doğalgaz abonelerinin yaşadığı birçok sorun olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'ÖTV oranı yüzde 1'e düşürülmeli. Öte yandan, özellikle başkentte doğalgaz abonelerinin yaşadığı her ay bariz şekilde fark edilemeyecek kadar küçük sayılarla da olsa, ondalık sayılarla tarife satış fiyatları başta olmak üzere birçok sorun da dikkate alınmalı' dedi.

Malatya'nın Ocak ayı ihracatı 32 milyon dolar

Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) verilerine göre 2020 yılının ilk ayında Malatya'dan toplamda 32 milyon 37 bin 38 dolar ihracat gerçekleştirildiği açıklandı.

ASO Başkanı Özdebir: '2019 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmak önemli'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, '2019 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sanayi sektöründe dördüncü çeyrekte yüzde 5,9 seviyesinde gerçekleşen büyümeyi önemli buluyorum' dedi.

DEKİ Başkanı Olpak: 'Türk iş dünyasının yurt dışına açılan penceresiyiz'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Olağan Meclis Toplantısı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak'ın katılımıyla yapıldı. DEİK'in faaliyetlerini anlatan Olpak, 'Türk iş dünyasının yurt dışına açılan penceresiyiz' dedi.

Quick Sigorta'dan Türkiye'nin inovatif insurtech girişimlerine destek

Quick Sigorta, düzenlenen Insurtech DemoDay etkinliğinde Türkiye'nin en inovatif insurtech girişimlerini seçecek.

Samsun’da 28 hayvan yetiştiricisine hibe desteği

Düve alım destekleri için yapılan başvuruları değerlendirdiklerini ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 'Samsun genelinde 28 hayvan yetiştiricisine 168 hayvan alımı için yüzde 40 hibe desteği verilmesi onaylanmıştır' dedi.

Türkiye-Romanya dış ticaretinin iki katına çıkarılması hedefleniyor

Türkiye'nin Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz, Romanya'yla dış ticaretin iki katına çıkarılması hedefinin birçok fırsat doğurduğunu söyledi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,2340 liradan, euro ise 6,8590 liradan güne başladı.