Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dicle'de açılacak tekstil fabrikası bin kişiye iş kapısı olacak

İş adamı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde tekstil fabrikası kurulacağını, fabrikanın da 500 ila bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, merakla beklenen destekleri açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, merakla beklenen mazot ve gübre, hububat, süt, kırsal kalkınma ve lisanslı depoculuk desteklerini açıkladı.

Çin'e kayısı ihracatı durdu

Çin'de binlerce kişiyi etkileyen ve her geçen gün birçok insanın ölümüne yol açan Corona Virüsü (Covid-19), Malatya'nın en önemli ihracat ürünü olan kayısıyı da etkiledi. Geçen yol 3 bin 200 ton kayısının ihraç edildiği Çin ile virüs nedeniyle ihracat nerdeyse durma noktasına geldi.

Tacikistan, Türk yatırımcıları bekliyor

Ankara Sanayi Odası, DEİK ve Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliğinde, Tacikistan'daki yatırım imkanlarını Ankaralı sanayicilere anlatmak üzere düzenlenen, 'Tacikistan Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı' ASO'da gerçekleştirildi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Damlaya damlaya göl, kuruşlarla ise milyar olur'

Kuruşların dahi değerli olduğu bir dönemde tasarruflu olmanın önemini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Damlaya damlaya göl olur atasözünü benimsemiş bir millet olarak, büyük market ya da mağazalarda 1 kuruşumuzu dahi ısrarla istemeli, ihtiyacımızın dışında israfa kaçan alışveriş davranışlarından uzak durmalıyız' dedi.

Bakan Albayrak: “2020 yılında bütçeye çok iyi başladık”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, '2020 yılında da bütçeye çok iyi başladık. Son bir buçuk yılda ekonomide verdiğimiz mücadele ülkemizin nereden nereye geldiğini hepimizin görmesi lazım' dedi.

Deprem bölgesindeki çiftçiler borçların ertelenmesini istiyor

Elazığ Sivrice'de yaşanan ve Malatya'da da ciddi yıkımlara neden olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Malatyalı çiftçiler, tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesi talebinde bulundu.

Deprem bölgesinde kira artıranın evi ilana çıkmayacak

Elazığ'in Sivrice ilçe merkezli depremin ardından kira fiyatların fırladığı Malatya'da konuya Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çevre ve Şehircilik bakanlığı konuya müdahil oldu. Yeni alınan tedbirler çerçevesinde Elazığ ve Malatya'da fiyat arttıran evi ilana çıkartılmayacak.

Başkent Ekonomi Platformu Başkan Vekili Balcı: 'Canlanan konut talebi bazı müteahhitlerin fırsatçılık yapması ile baltalanmakta'

Başkent Ekonomi Platformu Başkan Vekili Edip Balcı, 'Faizlerin hızla düşmesi ile canlanan konut talebi, bazı fırsatçı müteahhitlerin fırsatçılık yapması ile baltalanmaktadır. Üzülerek söylüyorum ki bazı bölgelerde konut fiyatlarında son 6 ayda yüzde 365'lere yakın artış göstermiştir' dedi.

Palandöken: 'Organik ve doğal diye satılan ürünlere dikkat'

Endüstriyel ürünlerin çeşitli yollarla organik ve doğal ürün şeklinde pazarlandığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Son zamanlarda organik ve doğal ürün satışı adeta bir trend haline geldi. Oysa artık köylerimizin çoğunluğunda bile köy ürünleri kalmadı' dedi.

Altın fiyatları yükseldi, alamayanlar kiralamaya yöneldi

Altın fiyatlarının yükselmesi, evlilik hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Bazı çiftler altın alamadıkları için düğünlerini ertelerken bazı çiftler de altın almak yerine kiralamayı tercih ediyor.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,0920 liradan, euro ise 6,5780 liradan güne başladı.

KTO Başkanı Gülsoy: “Piyasalar canlanacak, girişimci ve yatırımcıları umutlandıracak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Merkez Bankası tarafından politika faizinin yüzde 11.25'ten yüzde 10.75'e indirilmesi kararının piyasaları canlandıracağına, girişimci ve yatırımcıları umutlandıracağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal: 'Türkiye ekonomisi son 8 yılda 6.4 büyüdü'

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisi son 8 yılda 6.4 büyüdü dedi.

TESK Başkanı Palandöken: 'Yerli ve yabancı yatırımcılar için iyi bir fırsat'

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomideki olumlu havanın daha da artacağına işaret etti.

ATO'nun destekleriyle yenilenen çıraklık atölyesi açıldı

Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Atölyesi, Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) destekleriyle yenilendi. Atölyenin açılışını yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Ankara iş dünyası olarak sektörde çalışacak olan öğrencilerin bilgisini pratiğe aktararak gelişmelerini ve hizmet sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilmesini hedefliyoruz' dedi.

Deprem kredisinde limit isteği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası verileceği açıklanan kredi desteğinin 400 bin TL'ye çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

TESK Başkanı Palandöken: 'Gıda denetimlerinin artması sevindirici'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelindeki tüm gıda ürünlerine yönelik denetimlerinin artması sevindirici. Ancak taklit ve tağşiş gıda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifşa edilmesi tek başına yeterli bir uygulama değil. Bu firmalara uygulanan mevcut yaptırımlar caydırıcı olmadığı takdirde sağlıksız üretim kötü niyetli firmalar tarafından isimler değiştirilerek farklı yollarla sürdürülebiliyor. Bunun önüne geçmek yaptırımı daha ağır olan cezalar uygulanmalı' dedi.

Çin’deki korona virüs salgını Türk mobilya sektörünü canlandırdı

Çin'de yaşanan Korona virüs salgını nedeniyle birçok ülke Çin'den mobilya almaktan vazgeçti. Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, bu krizi fırsata çevirmek için sektördeki yetkililerle birlikte çalıştıklarını söyleyerek, 'Dünya sıralamasında ilk 3'e girebilecek konumdayız. Bu krizi fırsata çevirebilirsek mobilya yollamadığımız ülke kalmayacak' dedi.