Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TESK Başkanı Palandöken: 'Her ile meslek lisesi ekonomiye yatırımdır'

Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin ekonomiye yatırım olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Genç işsizliğin azalması, sektörlerde ara eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitim kaçınılmaz bir yol. Gençleri mesleki eğitime yönlendirmekle beraber, mesleki teknik liselerdeki staj sürelerinin emekliliğe sayılması için adım atılmalı' dedi.

'Elektrik İletim ve Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu' başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 'Elektrik İletim ve Üretimde Enerji Verimliliği Sempozyumu' düzenlendi.

Malatya'da esnaf kamu bankalarına olan borçların ertelenmesini istiyor

Malatya'da yaşanan deprem sonrası esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, kamu bankalarının esnafın borçlarını 1 yıl ertelemesini istedi.

Viskoz suni ipek üretim tesisi 1,1 milyar dolar yatırımla hizmete alındı

Endonezya'da toplam 1,1 milyar dolar yatırım bedeliyle ülkenin en büyük entegre viskoz suni ipek üretim tesisi devreye alındı.

KAYSO’da İstihdam Odaklı Faaliyetlerin İşverenlere Sağlayacağı Destek ve Fırsatlar Anlatıldı

Kayseri'de yürütülecek olan istihdam odaklı faaliyetlerin işverenlere sağlayacağı destek ve fırsatları tanıtmak amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, UNDP, İŞKUR, United Works ve İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GED Başkanı Özden: “Girişimci kadın sayımızı artırmak zorundayız”

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Türkiye'de her 100 kadından sadece 34'ünün iş hayatında yer aldığını belirterek, 'Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 52. Bizim bu oranı yükseltmemiz şart. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın sorun yaşıyor. Her kadına kamuda iş veremeyiz ama önemli bölümünü girişimci yapabiliriz' dedi.

Balıkçılar çiftlik balıklarının fiyatlarının artmasına tepkili

Çiftlikte üretilen balıkların fiyatlarına toptan satışta çiftlik sahiplerinin yüzde 25 zam yapmasına, Mersinli balıkçılar tepki gösterdi. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Şu anda deniz balığını çiftlik balığından daha ucuz satıyoruz. Balık çiftliklerinin denetlenmesi lazım. Bu zammı biz kabul etmiyoruz dedi.

ATO iş adamlarına yönelik eğitim programlarına başlıyor

Üyelerini geleceğe hazırlamak için eğitim, seminer ve paneller düzenleyen Ankara Ticaret Odası (ATO), 2020 yılının ilk eğitimine 'İş insanları Seminerleri' isimli programla başlıyor.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnafımızın sırtındaki sigorta primi yükü bir an önce hafifletilmeli'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlara sağlanacak kolaylığın doğrudan ekonomiye yansıyacağını söyledi.

Süper Lig Fenerbahçe 1 Galatasaray 3

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, taraftarı önünde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. Fenerbahçe'nin Kruse ile penaltıdan bulduğu gole ilk yarıda Donk, ikinci yarıda da Falcao'nun penaltı ve Onyekuru'nun golleriyle cevap veren Galatasaray, rakibini 22 Aralık 1999 tarihinden sonra deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

ULUSKON Başkanı Atasoy KKTC’de demiryolu başta olmak birçok projede iş birliği yapacağız

Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı Nezaket Emine Atasoy, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile demiryolu başta olmak üzere birçok projede ortak hareket edeceklerini kaydetti.

ATO Başkanı Baran: 'Ankara'nın spor ekonomisinden pay alması için modern tesislere ihtiyacımız var'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dünyada spor ekonomisinin kısa sürede önemli gelişim gösterdiğini, bu gelişimde spor organizasyonlarının önemli rolü olduğunu belirterek, 'Ankara'nın spor ekonomisinden pay alabilmesi için modern tesislere ihtiyacımız var' dedi.

Başkan Cevahiroğlu: “Kırgızistan’a Türk şirketleri olarak önem veriyoruz”

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Kırgızistan'a Türk şirketleri olarak önem verdiklerini ve bu ülke ile ekonomik ilişkileri güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Motobike İstanbul 2020 heyecanı devam ediyor

Bu yıl 12'inci kez düzenlenen Motobike İstanbul, 20 Şubat'ta motosiklet meraklılarını ağırlamak için kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi'nde 23 Şubat saat 18.00'e kadar devam edecek fuarda, Quick Sigorta da 219 numaralı stantta yer aldı.

Baran ve Şahin, hurdacıların problemlerini dinledi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte Başkent'in atıklarının toplandığı Ankara Hurdacılar Sitesi'ni ziyaret etti.

Palandöken: 'Çin'in virüs krizini fırsata çevirebiliriz'

Çin'de yaşanan virüs salgını nedeniyle bu ülkedeki üretimin ve ticaretin durma noktasına gelmesinin ülkemize ekonomik yönden olumlu yansıdığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bu dönemi iyi değerlendirir, sınai üretime gerekli ve etkin teşvikleri verebilirsek bölgenin yükselen değeri olur, Çin'in en büyük alternatifi konumuna gelebiliriz' dedi.

'Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları' Türk Telekom ile devam etti

Ankara Kalkınma Ajansı, 'Ankara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları' projesi kapsamında Türk Telekom ile potansiyel tedarikçileri buluşturdu.

Dijital tarım projesi uluslararası platformda tanıtıldı

Vodafone Grubu'nun her yıl düzenlediği Vodafone Business Industry Analyst Summit 2020'ye davet edilen Vodafone Business ve İş Bankası, Londra'daki etkinlikte, üretimde verimliliği artıran, maliyetleri düşüren, çevreyi koruyan ve sürdürülebilir tarımı destekleyen 'Dijital Tarım Projesi'ni tanıttı. Uluslararası platformda örnek gösterilen proje büyük beğeni topladı.

Dicle'de açılacak tekstil fabrikası bin kişiye iş kapısı olacak

İş adamı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde tekstil fabrikası kurulacağını, fabrikanın da 500 ila bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.