Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bursalı vekiller TOBB`da bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa milletvekilleri ile oda ve borsa başkanlarını TOBB Birlik Merkezi`nde ağırladı.

Kayısıda ihracat hızla artıyor

Türkiye'de Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi alan üçüncü ürün olan Malatya kayısısında ihracat her geçen gün artıyor. Özellikle Çin'de ortaya çıkan korona virüsünün birçok ürünü etkilediğini ifade eden Borsa Başkanı Ramazan Özcan, 'Kayısı ihracatımızda herhangi bir düşüş yok, aksine yeni rekorlar kıracağımıza inanıyorum' dedi.

Elazığ 'Tasarım ve İnovasyon Merkezi' firmaların çözüm merkezi olacak

Türkiye'de tek çatı altında uygulamalı tasarım yetkinlik merkezi ve model fabrika özelliği ile Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Tasarım ve İnovasyon Merkezi model üretimine başladı.

ATO üyelerine 'Z kuşağını yönetme' eğitimi

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) işveren ve yöneticilere özel olarak düzenlediği 2020 yılının ilk eğitim programı olan 'İş İnsanları Seminerleri', 'Farklı Kuşaklarla Başarmak-Z Kuşağı Nasıl Yönetilir?' başlıklı eğitimle start aldı.

ASO Başkanı Özdebir: 'Bu ülkenin bekası, sanayicilerin bekasına bağlı'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Bakanı Nurettin Özdebir, 'Vergi Dairesi Başkanlığının kendisini sadece vergi toplayan bir müessese olarak isimlendirmeyip, aynı zamanda verdikleri vergi miktarından bağımsız olarak sanayicilere teşekkür belgesi verme hareketini takdirle karşılıyorum. Bu ülkenin bekası, sanayicilerin bekasına bağlı' dedi.

Üzümde ürün çeşitliliği rekabetçiliği arttıracak

Türk üreticisi ve ihracatçısının oluşturduğu güç birliği Türk üzümünü dünya piyasalarında zirveye taşıdı. İhracatçılar, üzüm üreticilerinin ürün desenini çeşitlendirmesi halinde başarının katlanacağını belirtti.

Çin’in büyümesine ’koronavirüs’ darbesi

Koronavirüs, Çin'e büyüme odaklı büyük zarar veriyor. 15 trilyon dolarlık bir ekonomi virüs endişesinden dolayı ağır darbeler alıyor. Çin'de yıl sonu büyüme tahminleri aşağı çekiliyor ve son 30 yılın en düşük büyüme rakamı öngörülüyor. Salgının yılın ilk üç ayındaki maliyeti 280 milyar dolar olarak bekleniyor.

AESOB Başkanı Dere:

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnafa sağlanan kolaylıkların ekonomiyi de olumlu yönde etkileyeceğini belirterek esnaf ve sanatkarların üzerindeki sigorta prim yükünün hafifletilmesi gerektiğini aktardı.

Üretici ve ihracatçı el ele Türk üzümünü zirveye taşıdı

Türk üreticisi ve ihracatçısının oluşturduğu güç birliği, Türk üzümünü dünya piyasalarında zirveye taşıdı. İhracatçılar, üzüm üreticilerinin ürün desenini çeşitlendirmesi halinde başarının katlanacağı görüşünde birleşti.

ASO 1. OSB'den dijital teknolojiler alanında ilk meslek yüksekokulu

Ankara Üniversitesi ve Ankara Sanayi Odası ASO 1. OSB iş birliğinde yeni meslekler arasında gösterilen dijital teknolojiler alanındaki ilk meslek yüksekokulu kurulacak.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Turizme yerli turist ayarı yapılmalı'

Virüsün olumsuz etkileriyle turizmde yaşanabilecek düşmenin yurt içinde yerli turistler ile artırılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sorununun ülkemiz için bu sene turizme olumsuz yansımaları görülmeye başlandı. Bu nedenle yabancı turistlerin sayısında yaşanacak azalma, yerli turistlere cazip şartlar sağlayarak artırılmalı. Turizm sektöründe yaşanan bu olumsuz tablodan esnafımızın etkilenmemesi adına vergi indirimi gibi destekler sağlanmalı' dedi.

BAİB Başkanı Bahar: “150 bin kota dolu, 50 bini 3 ayda doldururuz”

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği(BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Türkiye'nin 150 bin kotayı zaten doldurduğunu, açılan kotanın sadece 50 bin ton olduğunu vurgulayarak, '3-4 ayda 50 bini harcarız, 3 ay sonra biz yine kota mı konuşacağız. Bu kotayla bu iş yürümez. Devletlerimizin ortak bir akılla domatesi gündemden çıkartması gerekir' dedi.

KOSGEB’den yurtdışı pazar desteği

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

İş dünyası ihracat artışından memnun

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının şubat ayı meclis toplantısında konuşan MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya hızla yayılan korona virüsünün Çin ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini etkilediğini belirtirken, Türkiye'nin ocak ayındaki rekor kıran ihracat rakamlarının gelecek için umut verici olduğunu söyledi.

Kaptansız gemi geliyor

UZMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ, otonom gemi alanında çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bütün yatırımımızı denize yapıyoruz. Denizden kazanıyoruz ve bunu yine denize yatırıyoruz dedi.

Merkez Bankası Başkanı Uysal:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'Enflasyonun bir süre için mevcut seviyelerde yatay seyrettikten sonra yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini öngörüyoruz' dedi.

TÜRİB Diyarbakır'da tanıtılacak

Diyarbakır Ticaret Borsası, hasat dönemlerindeki arz yığılması nedeniyle oluşan fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi sağlayacak olan lisanslı depoculuk sistemi ve Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) işlemleri hakkında bilgilendirme semineri düzenliyor.

Egeli genç ihracatçılar geleceğe hazırlanıyor

Gençlerin ihracata yönelmesi için çalışmalar yapmak, Ege İhracatçı Birlikleri'nin Yönetim Kurullarına gelecek isimlerin yetişeceği ve yenilikçi fikirlerin iş hayatına katkı sağlaması amacıyla kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genç İhracatçılar Konseyi ofisi açıldı.

Çelikte tersine gidiyoruz

Türkiye çelik üretiminde küreseldeki büyümenin tersine küçülüyor. Türkiye'de çelik üretimi 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,6 oranında düşüşle 33,7 milyon ton oldu. Dünya ham çelik üretimi ise yüzde 3,4 artışla 1.9 milyar ton seviyesine yükseldi.