Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Antalya’da yaz ayında dalından mandalina üretimi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde narenciye üreticileri, bölgede Nisan ayında hasat edilen başka mandalin türü olmadığı için daha iyi kazanç elde etmek amacıyla W. Murcot (Murkot) çeşidi mandalin türünü denemeye başladı.

Filipinler'den Türk inşaat sektörüne yatırım daveti

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Raul Salavaria Hernandez, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret ederek, Türk inşaat sektörünü ülkesinde proje üstlenmeye ve yatırım yapmaya davet etti.

ASO 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı İşyeri' belgesi alan ilk kurum oldu

Ankara Sanayi Odası (ASO), 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı İşyeri' belgesi alan ilk kurum oldu. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 'Ben kişisel olarak kadına pozitif ayrımcılığa her zaman karşı çıktım. Çünkü kadınlarımızın buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Erkeklerle aynı koşullara sahip olduklarında kadınlarımızın neler yapabileceklerini yakından biliyor ve görüyorum' dedi.

Liman esnafı, kruvaziyer sorununa karşı dernek kurdu

İzmir Alsancak Limanı esnafları, kruvaziyerlerin yeniden İzmir'e gelmelerini sağlayacak çalışmalara destek olmak amacıyla İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizm Derneğini kurdu. Dernek yöneticileri, kruvaziyerlerin Türkiye'deki bazı limanlara uğrayıp İzmir'e gelmemelerinin nedeninin tanıtım eksikliği olduğunu savundu.

KTO Başkanı Gülsoy : “Ticareti kuralına göre yapmalıyız”

Türkiye Ekonomisi panelinde konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, şirketlerin uzun vadede ayakta kalması için kurumsallaşma, markalaşma ve halka açılmasının şart olduğunu söyledi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,1270 liradan, euro ise 6,8820 liradan güne başladı.

Ekonomi Şubat ayını rekorlarla kapattı

Medya Takip Merkezi (MTM), Şubat ayında öne çıkan ekonomi başlıklarını belirledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler sanayi tesislerinde staj görebilecek

İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile birlikte üniversite eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, Malatya'daki sanayi kuruluşlarında staj görecek.

Korona virüs cep telefonu piyasasını da vurdu

Çin'de ortaya çıkan korona virüs salgını Diyarbakır'daki cep telefonu piyasasını olumsuz etkiledi. Kapıların kapanması, ithalatçıların salgından dolayı Çin'e gidememesi nedeniyle telefon ve aksesuar parçalarının fiyatları da arttı.

Kruvaziyer turizminin rotayı çevirdiği Karadeniz’de hazırlık durumu

Kruvaziyer turizminin rotayı çevirdiği Karadeniz'de hazırlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, Sinop'taki tarihi ve turistik yerlerin daha iyi hizmet verir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnaf ve sanatkâr sayısı yılbaşından bu yana 32 bin 813 arttı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve sanatkr sayısı bir önceki aya göre 10 bin 210, yılbaşından bu yana ise 32 bin 813 arttı dedi.

Samsun’da şeker pancarı üretimi 430 bin tondan 66 bin tona düştü

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 2019 yılında Samsun'da 66 bin ton şeker pancarı üretildiğini, bu rakamın 2004 yılında ise 430 bin 574 ton olduğunu söyledi.

Halkbank'tan emeklilere 750 liraya kadar promosyon

Halkbank, maaşını Halkbank'tan alan emeklilere yönelik promosyon ödemesi uygulaması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan emekli müşterilerine 750 liraya varan promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Patates üreticisi don tehlikesine karşı ürünlerini elyaf örtüyle kapladı

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki patates üreticileri, Mart ayının girmesiyle birlikte ürünlerini soğuktan korumak için tarlalarını elyaf örtüyle kaplamaya başladı. Elyaflarla kaplanan tarlalar, karla örtülmüş gibi beyaza büründü.

Ortadoğu İnşaat Fuarı korona virüs nedeni ile ertelendi

Diyarbakır'da 12-15 Mart arasında yapılması planlanan Ortadoğu İnşaat Fuarı, korona virüs salgını nedeni ile eylül ayına ertelendi.

ATO üyelerine indirimli kredi imkanı

Adana Ticaret Odası (ATO) üyesi işletmelere yönelik, 3 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli 60 aya varan vadelerle taksitli ticari kredi seçeneği sağlayan kredi protokolü imzalandı.

TŞOF Başkanı Apaydın: 'Maliyetleri artan kamyoncu esnafı zorda'

Maliyetleri her geçen gün artan ancak gelirleri düşen taşımacı esnafının neredeyse mesleği bırakıp araçlarını satma noktasına kadar geldiği belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, 'Başta akaryakıt olmak üzere yedek parça, otoyol, köprü, sigorta ve kasko gibi maliyetlerin artması sebebiyle kamyoncu ve nakliyeci esnafımız iş yapamaz hale geldi. Bunlara vergiler, e-fatura, dijital takograf uygulaması ücretleri gibi maliyetler de eklendiğinde taşıma ve nakliye sektöründe gerçekten zor zamanlar geçiriliyor' dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yavuz: 'Sanayi Devrimi'ni ıskaladık fakat e-ticareti kaçırmamalıyız'

TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, '200 yıl önce Sanayi Devrimi'ni ıskaladık. Bunun sıkıntısını hala yaşıyoruz. Sanayi devrimini kaçırdık ama elektronik ticaret devrimini kaçırmamalıyız. Dünyada e-ticaretin toplam perakendeden aldığı pay yüzde 9-10 arasında. Bizse maalesef e-ticarette henüz yolun başındayız. Bu treni kaçırmamak için var gücümüzle çalışmalıyız' dedi.

Otomobil satışları yılın ilk 2 ayında yüzde 97,93 arttı

Otomobil satışları, 2020 yılı ilk 2 aylık dönemde geçen yıla göre yüzde 97,93 oranında artarak 59 bin 743 adet oldu. Geçen yıl aynı dönemde 30 bin 184 adet satış yaşanmıştı.