Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Palandöken'den 'uçak bileti' açıklaması

(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Havayolu şirketleri bir sene boyunca değişim hakkı vermeli. Kimsenin mağdur olmaması için yurt içi de yurt dışında tüm seyahatlerde fark alınmadan, iptal kesintisi yapılmadan herkese cayma hakkı tanınmalı' dedi.

Benzine yeni indirim yolda

Bu gece yarısından itibaren olmak üzere benzin fiyatından 51 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Her dört kişiden biri evini kiraya veriyor

Dünya genelinde evini kiraya veren kişilerin oranı belli oldu. Türkiye'de evini kiraya verenlerin oranı yüzde 24 olarak saptandı. Evini kiraya verenlerin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 56 ile İsviçre olarak kaydedildi.

Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,02'lık hafif yükselişle başladı.

Gayrimenkul piyasası hareketlendi, uzmanlar uyardı

Gayrimenkul sektöründe özellikle yabancıların Türk vatandaşı olmak için yatırım yapması hareketliliğin artmasında etkili oldu. 2019'un ikinci yarısından itibaren Çinlilerin Türkiye'de yatırımı yapmaya başladığı belirtilirken uzmanlar gayrimenkul alacak vatandaşlara bu süreçte kritik uyarılarda bulundu.

Piknik paketleri sağlıklı yaşam tutkunları tarafından çok beğenildi

Ankara'nın Akyurt ilçesinde faaliyetini sürdüren bal ürünleri paketleyicisi Hastürk'ün tek kullanımlık piknik paketleri, sağlıklı yaşam tutkunları tarafından çok beğenildi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,30 liradan, euro ise 7,0620 liradan güne başladı.

TKDK'dan projelere 42,4 milyon liralık hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 5. ve 6. çağrı projeleri için 85,6 milyon liralık destek sunacak. Onaylanan 70 projeye toplamda 42,4 milyon hibe desteği verilecek.

TESK Başkanı Palandöken: 'Gereksiz stok yapmak enflasyonu da etkileyecek'

Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, küresel ölçekte etkisi olan korona virüsün Türkiye'de de ortaya çıkması üzerine dezenfekte ve gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışını değerlendirdi.

ATO hizmet binası korona virüse karşı dezenfekte edildi

ATO Başkanı Gürsel Baran, korona virüs riskine karşı, 'Bu süreçte üyelerimiz E-ATO hizmetimizden faydalanarak, hizmet binamıza gelmeden de oda belgelerini alabilirler. 7 gün 24 saat hizmet veren E-ATO uygulaması sayesinde üyelerimiz ınternet üzerinden e-imzalı olarak belgelerini temin edebilir' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Esnaf sahte paradan çok mağduriyet yaşıyor'

Esnafın sahte paralar yüzünden çok mağduriyet yaşadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'İşini nakit para ile en çok döndüren esnafımız dolayısıyla sahte para ile alışveriş yapan kalpazanlardan da en çok mağduriyet yaşayan kesim. Denetimlerin artırılarak esnafın kazancını azaltan sahte paraların piyasada dolaşmasına engel olunmalı. Esnafımız da muhakkak dükkanında para kontrol cihazı bulundurmalı' dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yerli oyuncak üreticisine müjde

Ticaret Bakanlığı yerli oyuncak sektörünü sevindirecek Oyuncak İhtisas Gümrüğü uygulamasını başlatıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile oyuncakların serbest dolaşıma giriş işlemlerini gerçekleştirecek yetkili gümrük müdürlükleri belirlendi.

Benzin ve motorinde indirim bekleniyor

Petrol fiyatlarının sert düşmesiyle iç piyasada beklenen benzin ve motorin indirimleri gerçekleşiyor. Benzinde 60-62 kuruş, motorinde de 55-57 kuruş bandında indirimin bugün açıklanması bekleniyor.

Gurbetçi iş adamından Tunceli’ye 200 milyon Euro’luk dev yatırım

Kısa süre önce terörden arındırılan Tunceli, turizm faaliyetleri ve sanayi yatırımlarıyla bir anda şaha kalktı. Vali Tuncay Sonel, Almanya'da yaşayan Mazgirtli bir iş adamının, memleketi Tunceli'ye 200 milyon Euroluk entegre tekstil tesisi yatırımı yapacağı müjdesini verdi.

Manisa tarımında yeni dönem

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, eğitim, yayın ve danışmanlık hizmetleri kanallarına bir yenisini daha ekledi. Pilot bölge olarak seçilen Akhisar, Salihli ve Turgutlu ilçelerindeki çiftçiler, Whatsapp Çiftçi Danışma Numarası üzerinden mesajlarını ileterek, konusunda uzman mühendis ve veterinerlere; desteklemeler, tarımsal ve hayvansal üretimle ilgili sorularını anında iletip, cevap alabilecekler.

Türk Gemiciliği’nin büyük başarısı...

Yalova'nın Altınova İlçesi'nde bulunan Sefine Tersanesi, DESS Aquaculture Shipping firması için ürettiği canlı balık taşıma gemilerinin teslimlerine devam ediyor.

TESK Başkanı Palandöken: 'Türkiye turizm için en güvenli ülke'

Küresel ölçekte etkisi olan korona virüs salgınının henüz Türkiye'de görülmemesinin büyük bir fırsat olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli, turizmdeki pazar payımızı artırmak için daha çok çalışmalıyız' dedi.

3,5 milyar dolarlık ekonomi cebimizde dönüyor

Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 30'una denk gelen 3,5 milyar dolarlık alışveriş, akıllı telefonlar üzerinden yapılıyor. Özellikle sosyal medya platformlarından yapılan alışverişlerde ödeme güvenliğinin sağlanmasıyla, kayıt dışılığın önlenmesi ve tüketici alışkanlığının geliştirilmesi hedefleniyor.

Canan Karatay’ın açıklaması ile turşucuların yüzünü güldü

Eskişehir'deki turşucular, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın yeni tip koronavirüsün korkulacak bir şey olmadığını öne sürerek, 'Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu, ev turşusu, turşu suyu tüketin açıklamasından sonra işlerinin arttığını, özellikle lahana turşusuna yoğun talep aldıklarını belirtiyorlar.