Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite öğrencilerine final sınavları döneminde çorba ikram edilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) öğrencilerine vize sınav döneminde yaptığı yemekle çorba ikramını yoğun talep ve memnuniyet üzerine final sınavları döneminde de sürdürüyor.

Radikal Eğitim Kurumları'nın 22. Şubesi Malatya'da açıldı

Radikal Eğitim Kurumları'nın 22. şubesi Malatya'da açıldı. Türkiye'nin farklı noktalarında faaliyet gösteren eğitim kurumunun Harun Bakırcı yönetimindeki Malatya şubesinde ortaokul ve lise kademesinde öğrenciler eğitim alacak.

Elazığ'da 'ailede çocukla iletişim' semineri düzenlendi

Elazığ Belediyesi tarafından ailelere yönelik eğitimler sürüyor.

MTÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası kurulacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, toplantıda yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası kurulması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Elazığ'da lise öğrencileri FÜ'yü gezdi

Elazığ'da, Fırat'ta Bir Gün etkinliği çerçevesinde lise öğrencileri Fırat Üniversitesi'ni (FÜ) gezdi.

Sınavı kazanan 151 öğrenci umreye uğurlanacak

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 'Temel Dini Bilgiler Kitabı'ndan sınava girerek okullarında 1'nci, 2'nci ve 3'ncü olan 151 öğrenci, Umre Ziyareti öncesi Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Şahinbey'den öğrencilere sınav desteği

Eğitime büyük destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı ve seviyelerini yükseltmek için deneme sınavları yapıyor.

Şehitkamil'de 30 bin öğrenciye trafik eğitimi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimlerinin verilmesi amacıyla yaptıkları Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'ndan bugüne kadar 30 bin 765 bin öğrencinin yararlandığını söyledi.

Polisten öğrencilere internet eğitimi

Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri lise öğrencilerini internet kullanımı hakkında bilgilendirdi.

Elazığ'da itfaiye çalışanlarına 'Ailede Baba Olmak' semineri

Elazığ Belediyesi tarafından itfaiye çalışanlarına yönelik 'Ailede Baba Olmak' konulu seminer düzenlendi.

Aile ve öğrencilere psikolojik sosyal destek

Malatya'da eğitim alanında aile ve öğrencilere psikolojik sosyal destek veriliyor. 'Aile Okulu Projesi' çerçevesinde, aile değerleri, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi ve madde bağımlılığını önlemeye ilişkin yaklaşımlar başta olmak üzere ailelerin desteklenmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Yenişehir akademilerinde eğitimler sürüyor

Vatandaşların akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından açılan sanat, tiyatro ve müzik akademilerindeki ücretsiz eğitimler devam ediyor.

Yanlış telaffuz edilen kelimeler yazı diline geçtiğinde gelecek nesil için tehlike arz edebilir

Yeni neslin Türkçeyi sosyal medyada yanlış kullanması dilimize zarar veriyor. Uzmanı bu durumun ileriki yıllarda dil bilgisi kökenine zarar verebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Adıyaman'da 'Matematik Seferberliği' başlatıldı

Adıyaman'da 'Matematik Seferberliği' Projesinin başlatılması ve hayata geçirilecek uygulamalar ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.

Eğitimci Tekin: 'Bizleri bir araya getiren temel unsurlar ismimizin baş harflerinde saklı'

Eğitim Mil-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekin, 'Bizleri bir araya getiren temel unsurlar ismimizin baş harflerinde saklı. Manevi, ilkeli ve liyakatli kelimelerinin toplumumuzun en çok da ihtiyacı olduğu unsurlar olduğunu düşünüyoruz' dedi.

TÖTM'de 21 personel AFAD gönüllüsü oldu

Malatya İnönü Üniversitesi ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde 21 personelden oluşan arama ve kurtarma ekibi oluşturuldu.

Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. iş birliğinde ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer ile Doç. Berna Özlem Özcan'ın küratörlüğünde düzenlenen 'Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi' eski havra binasında açıldı.

Lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı yapıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, lise öğrencilerine yönelik ücretsiz düzenledikleri deneme sınavına katılan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Başkan Fadıloğlu, 140 liseden 10 bin 985 öğrencinin sınava katılım sağladığı bilgisini verdi.

Başkan Çınar: 'Gençlerimiz için her türlü imkanı seferber etmiş durumdayız'

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Liselerarası Münazara Yarışması' tamamlandı.60 okulun katıldığı yarışmada Erman Ilıcak Fen Lisesi takımı birinciliği elde etti.

Toplam 3458 haber.