Eğitim

Eğitim Haberleri

Aday öğrencilerden SANKO Üniversitesi'ni gezdi

Gaziantep Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Tahmazoğlu, Kayseri'de okuyan Şahinbeyli öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep dışında eğitim gören Şahinbeyli üniversite öğrencilerini bulundukları şehirlerde ziyaret etmeye devam ediyor.

Elazığ'da bir lisede modern saç bakım ve cilt bakımı hizmetleri bölümü açıldı

Elazığ'da Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde saç bakım ve cilt bakımı hizmetleri bölümü güncel teknoloji ve iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yenilenerek hizmete girdi.

Elazığ'da 33 lisenin katılımıyla 'Münazara' turnuvasında start verildi

Elazığ'da 'Aynı pencereden farklı bakıyoruz' mottosu çerçevesinde 33 lisenin katılımıyla düzenlenen 'Liselerarası Münazara Turnuvası'na start verildi.

Çınar'dan öğrencilere tavsiyeler

Yeşilyurt Kent Konseyi ile İnönü Üniversitesi Yapı Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği söyleşi etkinliğinde İnönü Üniversitesi Mühendislik Bölümünde okuyan geleceğin mühendisleriyle bir araya gelen Çınar, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Merdiven altı işletmelerin kapanmasına günler kaldı

1 Ocak 2023'ten itibaren 16 meslek grubuna, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen mesleki yeterlilik belgesini alma zorunluluğu geliyor. Zorunluluk çerçevesinde, aralarında kuaförlük, güzellik uzmanlığı gibi meslek gruplarına ait olan merdiven altı işletmeler kapanarak, belgesi olmayanlar çalışamayacak.

TOBB Fen Lisesi öğrencileri SANKO Üniversitesi'nde intörnlük ile ilgili bilgi aldı

TOBB Fen Lisesi öğrencileri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Hasan Taş ile SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

TİHEK Başkanı Kılıç GAÜN'lü öğrencilerle bir araya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) işbirliğiyle düzenlenen 'İnsan Haklarının Kurumsallaşma Pratiği, Ulusal İnsan Hakları Kurumları' konulu konferans GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleşti.

ADYÜ, GreenMetrics Dünya Üniversiteleri arasında üst sıralara yükseliyor

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), üniversitelerin bir önceki eğitim-öğretim döneminde yaptıkları çalışmaları temel alarak oluşturulan GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları (GreenMetric Ranking of Universities) Aralık 2022 raporuna göre sıralamada üst sıralara yüksekldi.

Öğrenci ve öğretmenlere bilinçlendirme eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 344 öğrenci ve 10 öğretim görevlisine, 6284 Sayılı Kanun, Madde Bağımlılığı ve Siber Suçlarla Mücadele, Evlilik Öncesi Eğitim hakkında bilgilendirme yapıldı.

Elazığ'da öğrencilere yönelik gıda güvenirliliği eğitimi

Elazığ'da Gönül İhsan Tangülü İlkokulunda öğrencilere yönelik gıda güvenirliği eğitimi verildi.

Ahıska Türkü çocuklarına moral ve motivasyon etkinliği

Elazığ'da Yukarı Demirtaş konteyner kentte yaşayan Ahıska Türkleri çocuklarına yönelik moral ve motivasyon vermek amacı ile etkinlik düzenlendi.

Siber zorbalık uyarısı

Malatya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve Adli Bilişim Siber Güvenlik Uzmanı Ömer Faruk Yakut, internet ve sosyal medya ile birlikte siber zorbalığın arttığını belirterek, Eskiden güvenli olduğumuz söylenebilirdi ama şimdi evinizin orta yerinde dünyaya açılan kocaman bir internet kapınız var dedi.

Güder'den Prof. Dr. neslihan Şimşek'e ziyaret

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Neslihan Şimşek'e 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okul öncesi eğitim, çocukların gelişim sürecini hızlandırıyor

Ortalama 0 ile 6 yaş arasındaki çocuklar için kabul edilen okul öncesi eğitimi, çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve var olan yeteneklerini görünür kılmak için önemli bir dönemdir. Eğitimciler bu dönemdeki eğitimin çocukların gelişim süreçlerini hızlandırmak için önemli bir basamak olduğunu söyledi.

Kahta BİLSEM Tanıtım Programı Düzenledi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tanıtım programı düzenlendi.

Başkan Cömertoğlu'ndan öğrencilere eğitim tavsiyesi

Malatya'nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bir programda öğrencilere tavsiyelerde bulunup, 'Eğitim alanında edindiğiniz teorik bilgileri kısmen de pratiklerle pekiştirmelisiniz' dedi.

Elazığ'da kadınlar, ücretsiz dikiş-nakış kursu sayesinde meslek sahibi oluyor

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından açılan dikiş nakış kursunda kadınlar meslek sahibi oluyor.

Başkan Çınar'dan öğrencilere tavsiyeler

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Söz Sizde' etkinliğinde buluştuğu öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Çınar, konuşmasında planlı ve çok çalışmanın öneminden bahsetti.

Toplam 3463 haber.