Eğitim

Eğitim Haberleri

Rektör Bentli: 'Üniversitemizi bir üst lige çıkarma çalışmalarımızı hızlandırdık'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni yıl mesajında, 'Üniversitemize adını veren 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın adına yaraşır şekilde Üniversitemizi bir üst lige çıkarma ve ülkemizin saygın üniversitelerden biri olma hedefiyle görevi devraldığımız günden bugüne çalışmalarımızı hızlandırdık' dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda yeni yıl heyecanı

2022 yılının son gününde düzenledikleri etkinliklerle 2023'ü karşılamaya hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri gönüllerince eğlenirken yeni yılla ilgili mesaj ve dileklerini de paylaşmayı ihmal etmediler.

İnönü Üniversitesi'ne akademik personel alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne 70 öğretim üyesi akademik personel alınacak. Son başvuru tarihi 13 Ocak 2023 olarak açıklandı.

İnternet bağımlığı ile mücadele etkinliği

SANKO Üniversitesi'nde internet bağımlılığı ile mücadele etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere yönelik 'Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı' konulu seminer düzenlendi.

Sanko Üniversitesi'nde yeni yıl coşkusu

SANKO Üniversitesi'nde yeni yıl dolasıyla İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik yeni yıl kokteyli düzenlendi.

Elazığ Belediyesi'nden Ahıska Türklerine psiko-sosyal destek

Elazığ Belediyesi, kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine yönelik psiko-sosyal desteklerini sürdürüyor.

FÜ tarafından hazırlanan 3 proje TUBİTAK tarafından onaylandı

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde 2022 yılı 2. döneminde Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 adet proje, bilimsel değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

Yenişehir Belediyesi yapacağı 8 derslik okulun protokolünü imzaladı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından ilçede yapılacak 8 derslikli okulun yapımı için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Diyarbakır'da amatör koro kulakların pasını siliyor

Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi çerçevesinde Kulp Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği korosunda yanık sesler yetişiyor.

GAÜN'de Gaziantep'in kurtuluşu anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Öğrenci Ofisi ve SPARK Derneği'nin işbirliği ile sosyal uyum faaliyetleri çerçevesinde hazırlanan konuşmacılığını Tarihçi-Yazar Asım Mıhçıoğlu'nun yaptığı 'Gaziantep'in Kurtuluşu' söyleşisi gerçekleştirildi.

Gaziantep'te lise öğrencilerine eşofman takımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 'Spor Şehri Gaziantep' hedefiyle yürüttüğü proje ile 11'inci ve 12'inci sınıfındaki öğrencilere eşofman takımı hediye ediyor.

GAÜN'de Gaziantep'in Kurtuluşu konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ile Fatihler Yetiştiren Anneler Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Araştırmacı-Yazar Burhan Bozgeyik'in yaptığı 'Gaziantep'in Kurtuluşu' konulu Konferans gerçekleşti.

Oğuzeli MYO teknik öğrencileri geziye katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu İşletme, Muhasebe ve Lojistik Bölümü öğrencileri ile Doç. Dr. Aslı Özpolat, Öğr. Gör. Ayca Özceylan, Öğr. Gör. Ayşe Nur Mercan koordinatörlüğünde Gaziantep Gümrük Müdürlüğü, Gaziantep Serbest Bölge ve Antrepo teknik gezisi düzenlendi.

Rektör Kızılay: 'Yıl içinde Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2022 yılındaki hizmetleri değerlendirdiği açıklamasında, Yıl içinde Çevre Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk devlet üniversitesi olduk' dedi.

Şehitkamil'deki 36 liseden 144 öğrenci kıyasıya yarıştı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liseler Arası Münazara Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri ve okullarını ödüllendirdi. Yarışmaya Şehitkamil'de bulunan 36 liseden 144 öğrenci katıldı.

Yabancılardan tıbbiyeye ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 519 araştırma görevlisinin 37'si yabancı uyruklu. Yabancıların çoğunluğunu Azerbaycan'lı oluşturuyor.

DÜ öğrencileri, musluklardan akan suyun yolculuğuna tanıklık etti

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınmayla birlikte gelişen su krizine dikkat çekmek ve suyun kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Su Arıtma Tesisleri'ne bir gezi düzenledi.

Kuran, GAÜN'lü öğrencilerle bir araya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Stichting Spark Derneği iş birliğinde hazırlanan konuşmacılığını Yazar Evrim Kuran'ın yaptığı 'Sosyal Uyum Projesi' etkinliği çok sayıda öğrencinin katılıyla gerçekleşti.

Diyarbakır'da tüm okullar kütüphaneye kavuştu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullar arası imkn farklılıklarını azaltmak amacıyla başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi çerçevesinde Diyarbakır'daki tüm okullar kütüphaneye kavuştu.

Toplam 3458 haber.