Eğitim

Eğitim Haberleri

İnönü Üniversitesine 'Türk kültürü' desteği

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Malatya İnönü Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. TÜRKSOY ve İnönü Üniversitesi arasında imzalanan anlaşmaya göre eğitim-öğretim, kültür, sanat, araştırma ve proje alanlarında ortak iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir ortaklık sağlanması hedefleniyor.

Psikolog kardeşlerden karne alan öğrencilerin velilerine tatil uyarısı

Malatyalı psikolog kardeşler Betül Cömertoğlu Kavas ile Hale Nur Cömertoğlu Şakalar, yaşları ne olursa olsun her zaman değerli olanın çocuklar olduğunu belirterek, ailelere 'ders çalış' baskısının mesafeyle birlikte çatışmaya neden olabileceği uyarısında bulundu.

MTÜ'de ulusal ve uluslararası standartlarda projelere hız verildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, bir toplantıda yaptığı konuşmada, 'Akademisyenlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, ulusal ve uluslararası standartlarda projeler hazırlayarak hayata geçirebilmeleri için çalışmalarımıza hız verdik' dedi.

Kayapınar'da akademi ve bilgievlerindeki 4 bin öğrenciye sandviç ikram edildi

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, bilgievleri ve eğitim akademilerinde öğrenim gören ve kütüphaneye ders çalışmaya giden 4 bin öğrenciye sandviç ikramında bulundu.

Tahmazoğlu öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Asiye Ziylan İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programına katıldı. Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Öğrenciler karne heyecanını belediye başkanıyla yaşadı

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu ile birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Yenişehir ilçesindeki okulları ziyaret ederek, karne sevinci yaşayan öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Başkan Güder, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yarıyıl tatili dolayısıyla Gaziosmanpaşa İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, öğrencilerin karne sevinçlerine ortak olarak tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Gaziantep'te 630 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Gaziantep'te 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ererken 630 bin civarında öğrenci karnesini aldı.

Başkan Çınar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Şehit Koray Seçkin İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğrencilere yarıyıl tatili hediyesi olarak 25 Ocak günü yapılacak olan Yetenek Sirkiniz-Cambaz Mithat isimli gösteriye bütün çocukları davet etti.

Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerine mezuniyet töreni

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Eğitim Yönetimi Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans 2022-2023 mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrencilere ara tatilde dinlenmiş olarak eğitime başlama önerisi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, okulların ara tatile girmesi nedeniyle öğrencilere tavsiyelerde bulunup, ara tatilde dinlenmiş ve ikinci döneme hazır olarak eğitime başlama önerisi yaptı.

Elazığ'da 129 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da öğrenciler 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karnelerini aldı. Bu çerçevede 129 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Bu okulda ders zili hem öğrenci hem veliler için çalıyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu İlkokulunda köy yaşam merkezleri projesi çerçevesinde açılan kursta eğim alan veliler hem çocukları ile vakit geçiriyor hem de dikiş nakış öğreniyor.

Velilere karne uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği Uzman Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu, karne dolayısıyla velileri uyarıp, 'Çocuğun karnesinde zayıf not varsa çok fazla çocukların üzerine gitmeden, büyük tepkiler vermeden konuşmak gerekiyor' dedi.

Şahinbey tesislerinde Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Yaşları 30 ile 70 yaş arasında değişen vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi'nde Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

ADYÜ'deki öğrencilerden Kahta'daki öğrencilere giyim yardımı

Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) okuyan öğrenciler, Kahta ilçesindeki yardıma muhtaç alile ve öğrencilere giyim desteğinde bulundu

Minik öğrencilere satranç hediye edildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Zeynep Gençten Anaokulu'nu ziyaret ederek, minik öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Fadıloğlu, 'Hamleni Yap' projesi çerçevesinde öğrencilere satranç seti armağan etti.

Malatya'da komutanlar karne dağıttı

Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Battalgazi ilçesinde öğrencilere karne dağıttı.

MTÜ'de personel ön değerlendirme sonuçları açıklandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne (MTÜ) alınacak olan 42 sözleşmeli personel pozisyonlarına yapılan başvuruların ön değerlendirme sonuçları açıklandı. Nihai değerlendirme sonuçları 20 Ocak 2023 günü ilan edilecek.

Toplam 3451 haber.