Eğitim

Eğitim Haberleri

Erdoğan'dan HKÜ'ye ödül

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Jandarmadan öğrencilere bilgilendirme

Malatya'da jandarma tarafından öğrenci ve öğretmenlere madde bağımlılığı siber suçlarla mücadele ile evlilik öncesi eğitim konularında bilgilendirme yapıldı.

MTÜ'de görev değişimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Alaadin Polat, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Ersan Çiftçi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Oğuzhan Göktolga atandı.

Yüksekokul öğrencilerine pazarlama ve reklam semineri

Gaziantep Üniversitesi İslhiye Meslek Yüksekokulu'nde üniversite öğrencilerine Pazarlama ve Reklam konulu seminer verildi.

Kitaplar kütüphane raflarından iniyor

Kütüphanesiz okulun bulunmadığı Adıyaman'da, 135 bin öğrenci bu kütüphanelerdeki kitapları okuyarak sınava girecek.

Ücretsiz deneme sınavına 19 bin öğrenci katıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz düzenledikleri deneme sınavına katılan öğrencileri ziyaret etti.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

SANKO Okulları öğrencileri yüzmede başarıya doymuyor

SANKO Okulları öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi ve Yüzme İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '11. Geleneksel 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş Günü Yüzme Kurtuluş Kupası Yarışması'nda 4 birincilik, 6 ikincilik, 10 üçüncülük madalyası ve 1 ikincilik kupası kazandı.

Diyarbakır'da 20 farklı ülkeden gelen temsilciler ağırlandı

Diyarbakır'da kültürlerarası etkileşimin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için özel bir okul 'International Intelligence' adlı proje çerçevesinde 20 farklı ülkeden gelen yabancı ülke temsilcilerini kendi okullarında ağırladı.

Tahmazoğlu Erzurum'da okuyan Şahinbeyli öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep dışında eğitim gören Şahinbeyli üniversite öğrencilerini bulundukları şehirlerde ziyaret etmeye devam ediyor.

Kadın eliyle değerli taşlar yeniden hayat buldu

Diyarbakır'da başlayan yarı değerli ve süs taşları işletmeciliği katma değer fırsatı doğurdu. Kadın eli değen taşlar hayat bularak takı ve süs eşyalarına dönüştü.

MTÜ'ye sözleşmeli personel başvurusu 29 Aralık son

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne (MTÜ) alınacak olan 43 sözleşmeli personel için son başvuru tarihinin 29 Aralık 2022 olduğu hatırlatıldı.

Belediye çalışanlarına metaverse eğitimi

İlki 31 Mart 2022 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi tarafından gerçekleştirilen Metaverse Eğitiminin ikincisi 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan tarafından verilen eğitimde Metaverse temel kavramları, Metaverse teknolojisi, dijital ikiz, belediyelerde inovasyon, yapay zek, nesnelerin interneti, NFT, kripto para, AR, VR, MR, XR teknolojilerine, metaverse ile yerel kalkınmanın nasıl sağlanacağı konularına değinildi. Metaverse'in Akıllı Kent Hizmetlerine Etkisi dünyadan ve Türkiye'den örnekler verilerek detaylı bir şekilde anlatıldı. İzmir, Sivas, Adana, Kayseri, Ankara, Gemlik, Erzurum, Balıkesir, Manisa vb. yüzlerce belediyeden katılım sağlanan eğitimde belediyelerin bu yönde ne gibi projeler üretebileceğine, Metaverse'in geleceğine ve sektörleri ne yönde etkileyeceğine vurgu yapıldı. Metaverse ekosisteminde yer alabilmek isteyen belediyelere bu konuda rehberlik edilerek sorulara yanıt verildi. Belediyelerin güncel teknolojik konularda farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen Metaverse Eğitimi ilk olma özelliği taşımaktadır.

GAÜN öğrencilerinden 25 Aralık sergisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Resim Bölümü öğrencileri Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına hazırlanan '25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu, Resim Bölümü 2. Sınıf Atölye Öğrenci Sergisi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Dicle'de muhtar ve yetiştiricilere kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şubesi personeli tarafından, Dicle ilçesinde yüzde 50 hibeli kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçede yetiştirildi, öğrencilere ikram edildi

Malatya'nın Darende ilçesinde deneme amaçlı yetiştirilen patateslerden yapılan kumpir yemeği, öğrencilere ikram edildi.

HKÜ, Dünya Yeşil Kampüs sıralamasında 77 basamak yükseldi

Kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı yaklaşımları merkeze alarak yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) kampüsü, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric platformunun 2022 yılı sıralamasında, geçen yıla göre 77 basamak birden yükseldi ve dünyanın en yeşil ilk 300 kampüsü arasında gösterildi.

Elazığ'da umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 umre organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler düzenlenmeye devam ediyor.

Tarihini bilen öğrencilere ödül

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 9. sınıflara yönelik düzenlenen 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve 10. sınıflarda gerçekleştirilen Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Toplam 3458 haber.