Eğitim

Eğitim Haberleri

TÜBİTAK'tan Fırat Teknokent'te faaliyet gösteren 6 firmaya 10 milyon lira destek

TÜBİTAK 1501 çağrısına 734 proje başvurusu yapıldı ve 325 projenin desteklenmesine karar verildi. Bu çerçevede Fırat Teknokent'te faaliyet gösteren 6 firma tarafından sunulan 7 proje toplam 10 milyon lira destek almaya hak kazandı.

Malatya'da 12 bin minik öğrenciye ücretsiz yemek

Malatya'da ilkokul öncesi eğitimdeki 12 bin 874 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sunuldu.

Silvan'da onlarca çocuk asırlık camide buluştu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 300 çocuk asırlık camide buluştu.

Şehitkamil'de sertifika heyecanı

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalarını alan kursiyerler, çok önemli bilgiler ve kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

GAÜN halı tasarımı öğrencileri teknik geziye katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı öğrencileri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde halı ipliği ve halı imalatı üzerine faaliyet gösteren Karmen Halı Fabrikasına gerçekleştirilen teknik geziye katıldı.

Öğrencilere ücretsiz psikolojik danışma hizmeti

MALATYA (İHA) Malatya İnönü Üniversitesi tarafından öğrencilere yönelik olarak ücretsiz psikolojik danışma hizmeti verilmeye başlandı.

Diyarbakırlı öğrenciler İstanbul ve Ankara'yı gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki akademi liselerde eğitim gören öğrenciler, İstanbul ve Ankara'yı gezdi.

Köydeki çocuklar ilk sömestr tatillini eğlenerek geçirdi

Elazığ'da daha önce hiç sömestr tatili yapmayan çocuklar, İyilik Yap Kalplere Dokun Gönüllü Yardım ekibinin yaptığı etkinlik sayesinde gönüllerince eğlendi.

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitimler sürüyor

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde özel bireylere yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor.

MTÜ Yeşilyurt Yerleşkesine 2023 bahar döneminde taşınılacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından Yeşilyurt Yerleşkesine yaptırılan üç fakülte bu yıl bahar döneminde yeni binasına taşınacak

Sanko okullarına eğitimde sürdürülebilirlik ödülü

Sanko Okulları, Microsoft Türkiye Eğitim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen '2023 Eğitimde Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde, ortaokul kategorisinde ödüle değer görüldü.

Diyarbakır'da okuma yazma öğrenen kadınlar kep attı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Lalebey Konağı Kadın Kültür Merkezinde Okuma Yazma Kursunu tamamlayan kadınların kep atma törenine katıldı.

Kitap kafelere sömestr tatilinde yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Millet kıraathanesi ve kitap kafeler okulların sömestr tatiline girmesiyle öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Şahinbey Millet Kütüphanesi hızla yükseliyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

Malatya'da 'kış okulu' projesine yoğun ilgi

Malatya'da bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde uygulanan Kış Okulu' projesi yoğun ilgi gördü.

Elazığ'da 'Kış Okulu' uygulamasına büyük ilgi

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da ilk defa uygulanan 'Kış Okulu' uygulaması, büyük ilgi gördü.

Tuvalimdeki Ezgiler Atölyesinde özel öğrencilere özel eğitim

Malatya'da engelli özel öğrenciler için açılan Tuvalimdeki Ezgiler Atölyesinden yararlanan öğrenci sayısı günden güne artıyor. Atölyeden 1,5 ayda 70 öğrenci yararlanmaya başladı.

Gürkan, Bilkent Üniversitesi Kampüsünde incelemelerde bulundu

Son dönemlerde birçok alanda ciddi yatırımlar alan Malatya, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleriyle, eğitim alanında da ciddi yatırımlara imza atığı bildirildi.

Gaziantep'te 70 bin lise öğrencisine 1200 TL'lik destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında, üniversite sınavına hazırlanan ve Gaziantep sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yapacağı yıllık bin 200 lira maddi desteğin ikinci dönem başvuruları, 24 Ocak-23 Şubat 2023 tarihinde alınacak.

Toplam 3453 haber.