Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Karacadağ bölgesinin rekortmen belediye başkanından Başkan Beyoğlu'na hizmet övgüsü

Yerel yönetimler yasasıyla Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlanan Karacadağ bölgesindeki Alatosun beldesinin eski belediye başkanı Ahmet Karacadağ, 25 yıl yaptığı belediye başkanlığının ardından siyasete ara vererek inzivaya çekildi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun ziyaret ettiği Karacadağ, Bağlar Belediyesi'nin bölgeye yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti.

Temiz bir Ergani için gece gündüz demeden çalışıyorlar

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları temizlik ve hijyen çalışmalarını gecenin ilerleyen saatlerinde de sürdürüyor.

Kuyuya düşen kedi kurtarıldı

Elazığ'da kuyuya düşen yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yeni sanayi sitesinde genel temizlik

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Yeni Sanayi Sitesini baştan sona temizledi.

Mısır tarlasındaki domuzlar tedirginliğe neden oldu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde mısır tarlasında görülen domuzlar vatandaşları tedirgin etti. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Aşırı sıcaklardan bunalan Arabanlılar çay suyuna akın etti

Gaziantep'in Araban ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, Ak Pınar su gözünde ve sıtma pınar çayının sularında serinlemeye çalışıyor.

Deprem en çok Elazığ'ı etkiledi, hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Bingöl'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Elazığ'ın Karakoçan İlçesi Kuşbayırı köyünde vatandaşlar geceyi dışarıda ve güvenli yerlerde geçirdi, gün ağarmasıyla evlerdeki durum tamamen ortaya çıktı.

Deprem bazı köy evlerine hasar verdi, kayalar yuvarlandı

Bingöl'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da 3 köyde bazı evlerde hasar meydana geldi, bir noktada ise kayalar çevreye yuvarlandı.

Ergani aydınlatılıyor

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi ve Ergani Devlet Hastanesi çevresini aydınlatıyor.

Yenişehirli gençlerin yeni mekanı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, içerisinde kütüphane ve sosyal alanların yer aldığı gençlik merkezi gençlerin Yenişehirli gençlerin en uğrak mekanı haline geldi. Gençler için uygun tasarlanan Aliye İzzet Begoviç Gençlik Merkezinde eğitim alanları, kütüphane ve oyun alanları yer alıyor.

Şahinbey Belediyesi'nin asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor

Şahinbey Belediyesi vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak adına asfalt çalışmalarını 7/24 sürdürmeye devam ediyor.

Vatandaşlar şikayet etti, Bağlar Belediyesi çöp evi temizledi

5 Nisan Mahallesi'nde yaşlı bir kadının tek başına yaşadığı ve çöp yığını haline gelerek çevreye yaydığı kötü kokular yüzünden vatandaşların şikayetine konu olan ev Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla temizlenerek kötü tablodan arındırıldı. Çevrede yaşayan vatandaşlar, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması nedeniyle belediye ekiplerine teşekkür etti.

Battalgazi her mevsim çiçek kokuyor

Yaptığı çalışmalarla vatandaşlara daha güzel ve estetik bir ilçe sunan Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özel sera alanında kendi ürettiği 52 bin adet çiçek ve süs bitkilerini ilçenin birçok noktasında toprakla buluşturdu.

Yaralı 'Mısır Akbabası' tedavi altına alındı, bir daha uçamayacak

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olan yaralı Mısır Akbabası, tedavi altına alındı. Kanadı ampute edilecek olan akbabanın bir daha uçamayacağı öğrenildi.

Sur'da 44 metruk yapı yıkılıp, yerine park yapılacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan 44 metruk yapının yıkımına başlanırken, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Boş arazileri de çocuk oyun parklarıyla yeşil alanlarla ilçemizin daha yaşanılabilir hale getireceğiz dedi.

Muhteşem görüntüsüyle büyüleyen tarihi Fiskaya Şelalesi yeniden akmaya başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarih ve turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Fiskaya Şelalesi'nin yeniden akmasını sağladı.

Dev çekirge görenleri şaşırttı

Adıyaman'da görülen etçil dev çekirge vatandaşları şaşırttı.

6 yıl önce diktiği sarmaşık iş yerini kapladı

Malatya'da bir esnafın 6 yıl önce diktiği sarmaşık, iş yerinin ön cephesini tamamen kapladı. Görünümüyle dikkat çeken çay bahçesi, serinliğiyle yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak noktası oldu.

Elazığ semalarında dolunayın görsel şöleni

Gün batımı ile birlikte Elazığ'da ortaya çıkan dolunay görsel şölen sundu.

Toplam 3264 haber.