Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Başkan Turanlı'dan Muharrem ayı mesajı

Adıyaman'ın Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, hicri yılın ilk ayı olan Muharrem Ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Adıyaman Belediyesi'nden anlamlı projeye destek

Adıyaman Belediyesi, daha yeşil bir Adıyaman için gerçekleştirilecek olan 'Futbol Turnuvası'na destek oluyor.

Kulp'ta yaban domuzları köyleri istila etti

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova ve Hamzalı köylerindeki araziler ile üzüm bağları yaban domuzlarının istilasına uğradı.

Diyarbakır'da adli yıl açılışı

Diyarbakır Adliyesi tarafından, 2019-2020 adli yılı açılışı dolayısıyla tören ve ardından resepsiyon düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi Konservatuarında sertifika heyecanı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde her yıl yüzlerce öğrenciye kapılarını açan belediye konservatuarında sertifika heyecanı yaşandı.

Adli yıl açılış töreni düzenlendi

2019-2020 Adli Yıl açılış programı Adıyaman Adalet Sarayında gerçekleştirildi.

Terörün kökünün kazındığı bölgede doğal güzellikler ortaya çıktı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı İnkaya köyü, geçtiğimiz yıllarda yaşanan terör olayları nedeni ile hayalet köye büründü. Gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sonucu terörün kökünün kazınması ile birlikte tekrar eski günlerine dönen ve doğal güzellikleri ile cennetten bir köşeyi andıran İnkaya köyü, kapılarını turistlere açmaya hazırlanıyor.

Bağlar Belediyesi hizmette sınır tanımıyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Karacadağ bölgesinden çıkan tarihi bazalt taşlarını değerlendirerek sıfıra yakın maliyetle ilçeye modern yollar kazandırıp istihdama da katkı sağlıyor.

Dicle Elektrik kaliteden ödün vermiyor

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, özel tesis olarak da bilinen 3'üncü şahıs tesislerinde standart dışı elektrik malzemelerinin kullanılmaması için sıkı bir denetim başlattı. Bu amaçla özel tesisleri yapan yüklenici firma temsilcileri ile bir araya gelen Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, bundan böyle kesinlikle standart dışı malzeme kullanmamalarını isteyerek, gerekli uyarılarda bulundu.

Adem eğitimlerine talep arttı

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamlığı'nca Çınar Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik 5 günlük Karadeniz turu düzenledi.

Müdür Alagöz'den eğitim öğretim toplantısı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz başkanlığında, okul müdürleri ile toplantı düzenlendi.

Muhtarlara 'Genel Psikoloji' eğitimi verildi

Psikolog Çetin Öztürk, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği üyesi muhtarlara genel psikoloji hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Tutdere'den, 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 1 Eylül Dünya Barış Günüyle alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

Gençlerden kum saati etkinliği

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gören iki genç, kum sanatı ile yaptıklarıyla büyük beğeni topladı.

Terörden arındırılan Kefrun Kalesi dağcı ve yamaç paraşütçülerini bekliyor

Diyarbakır, Muş ve Bingöl üçgeninde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kefrun Kalesi, bölgenin terörden arındırılmasının ardından dağcı ve yamaç paraşütçülerinin ziyaretini bekliyor.

Rüzgar, EDS direğini devirdi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Malatya karayolu üzerinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) uyarı levhası şiddetli rüzgar nedeniyle yolun ortasına devrildi.

30 Ağustos Zafer Bayramının resepsiyonu verildi

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'in ev sahipliğinde verilen resepsiyonda il protokolü ile Adıyamanlılar bir araya geldi.

'Okumak Güzeldir' projesine gençlerden yoğun ilgi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesinin ortak projeleri olan 'Okumak Güzeldir' projesi geniş bir kitleye ulaşarak, yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır'da ağaca takılan kumruyu Dicle Elektrik ekipleri kurtardı

Diyarbakır'da bir ağacın tepesinde takılı kalan kumruyu vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Dicle Elektrik (DEDAŞ) ekipleri kurtardı. Ekipte bulunan bir personel kumruyu ağaçtan kurtardıktan sonra öperek ağaçtan indirdi.