Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Mehmet Tırpan'ın 6. kitabı çıktı

Din görevlisi olan Mehmet Tırpan, 6. Kitabı olan 'Kur'an Diyor ki, De ki' isimli kitabını çıkarttı.

AGD'den Keşmir açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Keşmir ile ilgili açıklamada bulundu.

DTSO tarihi binayı Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürdü

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), geçmiş dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da kullanılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ ile birlikte üniversite olarak işlevlendirilmesi planlanan tescilli tarihi yapıyı, Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürmek için başlattığı bakım ve onarım çalışmasını tamamladı.

Kayyuma destek ziyaretleri devam ediyor

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu Koordinatörü Abdulvasi Yaz ve beraberindeki platform üyeleriyle Diyarbakır'ın kanaat önderleri, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret ederek desteklerini sundu.

Kaymakam ve vali yardımcısına veda yemeği

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, tayini çıkan Vali Yardımcısı Adem Kaya ve Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya onuruna veda yemeği verdi.

Tuzla Gölü turist bekliyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesinde bulunan Tuzla Gölü, yöre halkının ekonomisine katkı sağladığı gibi hastalıklara da şifa kaynağı oluyor.

Minibüsünü bırakıp yolcusunun yardımına koştu

Adıyaman'da bir yolcu minibüsünün şoförü aracını yol kenarına park ederek, yaşlı bir yolcusunu yolun karşısına geçirdi. Minibüs şoförünün örnek davranışı takdirle karşılandı.

'Okumak Güzeldir' projesine destek büyüyor

Adıyaman Gençlik Merkezi gönüllüleri, Geçlik ve Spor Bakanlığı ve Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi tarafından devam eden Okumak Güzeldir projesine destek vererek, cemevi kütüphanesinde yer alan kitapları okudu.

Badem hasat sezonu başladı

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, Türkiye'nin en çok badem ağacının olduğu Adıyaman'da hasadın başladığını söyledi.

'Okumak Güzeldir' projesine destek

Adıyaman Gençlik Merkezi gönüllüleri Geçlik ve Spor Bakanlığı ve Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi tarafından devam eden Okumak Güzeldir projesine kütüphanede kitap okuyarak destek verdi.

Bingöl’de 3 ayda 44 yangına müdahale edildi

Bingöl'de Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı alanlarda son 3 ayda 44 yangına müdahale edildiği bildirildi.

UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne giren Kuş Dili Festivali başlıyor

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan Kuş Dili Festivali, 25 Ağustos'ta başlıyor.

Almanya'dan Diyarbakır'a gönüllü turizm elçiliği

Ardahan'dan yaklaşık 40 yıl önce Almanya'ya göç eden Akkaya ailesi, bir konferanstan etkilenerek geldikleri Diyarbakır'a hayran kaldı. Bağlar Belediye tarafından misafir edilen aile, Diyarbakır'ın yurt dışında gönüllü turizm elçisi olacak.

Sözen: 'Ne HDP ne de CHP asla Kürt halkını temsil edecek yapıya sahip değildir'

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlıklarına kayyum atanmasıyla HDP ve CHP'nin 'Kürt halkının iradesine saygı gösterilmiyor' şeklindeki yalan yanlış algıların oluşturulduğunu belirterek, HDP ve CHP'nin Kürt halkını temsil edecek yapıya sahip olmadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Kılınç, şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Adıyamanlı Uzman Çavuş Ayhan Yanık, Hataylı Mehmet Uçar ve Erzurumlu Muhammet Ferdi Güntekin için başsağlığı mesajı yayımladı.

TOGEM, kursiyerlerini 'çölyak hastalığı' hakkında bilgilendirdi

Adıyaman Belediyesi bünyesinde hizmet veren TOGEM, kursiyerlerini 'çölyak hastalığı ve korunma yöntemleri' hakkında bilgilendirdi.

İznik yağmura teslim

Bursa'nın İznik ilçesinde sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Adıyaman'ın ilk hacı kafilesi döndü

Adıyaman'dan kutsal topraklara Hac ibadetini yerine getirmek için giden ilk kafile kente döndü.

Adıyaman'da zebra çatal kuyruklu kelebek görüldü

Türkiye'de nadir görülen zebra çatal kuyruklu kelebek Adıyaman'da görüldü.

Toplam 4971 haber.