Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

İlk ders günü Kahta Belediyesi araçları ücretsiz ulaşım hizmeti verecek

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül Pazartesi günü belediyeye ait toplu taşıma araçları ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.

TÜGVA'dan çocukları kaçırılan ailelerin oturma eylemine destek ziyareti

Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemlerinin 5. gününde olan ailelerin eylemine bir destek de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu'ndan geldi. Eminoğlu, aileleri ziyaret ederek Tabi ki biz de bu süreci sivil toplum kuruluşları olarak, vakıflar olarak sonuna kadar destekliyoruz dedi.

Gölbaşı Belediyesi bünyesinde öğrenci çözüm masası kuruldu

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi bünyesinde öğrenci çözüm masası kuruldu.

'Sokakta Satranç Var' turnuvası düzenlendi

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 'Sokakta Satranç Var' turnuvası düzenlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden eylem yapan ailelere destek ziyareti

Cumhuriyet Kadınları Derneği, çocukları terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan aileleri, oturma eylemi yaptıkları HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde ziyaret ederek desteklerini sundu.

Yesevi Alperenler Derneği'nden oturma eylemine devam eden ailelere destek ziyareti

Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere ziyarete bulunarak destek mesajı verdi.

Almanya'dan Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi yapan ailelere destek verdi

Çocukları terör örgütü mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin eyleminden etkilenen İbrahim Demirci, Almanya'dan Diyarbakır'a gelerek ailelere destek verdi.

KADEM'den, HDP önünde eylem yapan ailelere destek ziyareti

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Can Kaya ile bir grup STK temsilcisi, HDP Diyarbakır il binası önünde eylem yapan ailelere destek ziyaretinde bulunu.

Şehit Taha Uluçay için mevlit okundu

Geçtiğimiz aylarda Adıyaman'ın Sincik ilçesinde devriye attığı esnada PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Taha Uluçay için mevlit okundu.

Dünyada nesli tükenmekte olan kuş Adıyaman'da görüldü

Adıyaman'da vatandaşlar tarafından bir evin bahçesinde bulunan kuşun, dünyada nesli tükenmekte olan ve nadir görülen Hint gölet balıkçıl kuşu (Indian pond heron) olduğu anlaşıldı.

Gündüz'den eylem yapan annelere destek

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Genel Başkanı Abbas Gündüz, demir yürekli Hacire ananın başlatmış olduğu eylemi bütün anaların devam etmesini istediklerini belirterek, Hacire Akar'ın yılın annesi ilan edilmesini istedi.

'Adıyaman Mutfak Sanatları Atölyesi' projesi imzalandı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projelendirilen 'Adıyaman Mutfak Sanatları Atölyesi' projesi ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz arasında imzalandı.

Okul güvenliği toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında yapıldı

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü başlayacak olan 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının Adıyaman'da huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla okul çevrelerinde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 'Okul Güvenliği Toplantısı' Vali Aykut Pekmez Başkanlığında yapıldı.

Canpolat vatandaşların taleplerini dinledi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, eylül ayı halk günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Şebinkarahisar’da organik ürün pazarı açılışı yapıldı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde organik ürün pazarı açılışı yapıldı.

Aşure kazanları Serdivan’da kuruldu

Serdivan Belediyesi'nin geleneksel aşure etkinliği bu yıl da gerçekleşti.

Yeşilin tüm renkleri Şahinbey’de

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana Şahinbey ilçesinde yaptığı park ve ağaç dikimi çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi.

Kadına şiddete dikkat çekmek için maç yaptılar

Mardin'de Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında kadına şiddete tepki göstermek amacıyla sağlık personelleri arasında halı saha maçı düzenlendi.

HDP önündeki eylemde çocuğunun yaralandığını duyan anne sinir krizi geçirdi

Diyarbakır'da HDP önünde eylem yapan annelerden Remziye Akkayon, oğlu Azat'ın yaralandığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Bayılan anne ambulansla hastaneye kaldırıldı.