Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Kadınlar yöresel ürünleri kendi pazarlarında satacak

Adıyaman'ın Besni ilçesi Atma köyünde temeli atılan Atmalı Yöresel Ürünler Pazarı tamamlandığında kadınlar ürettikleri ürünleri satacak.

Hacı Ahmet Ziylan mezarı başında anılıyor

Geçen yıl vefat eden merhum Hacı Ahmet Ziylan, vefatının seneyi devriyesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Gaziantep Büyükşehir ilçe spor şenliklerinin startını Nurdağı'nda verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe spor şenliklerinin startı Nurdağı'nda verildi. Etkinliğe yaklaşık 700 kişi katıldı, Nurdağı Stadyumu'nda organize edilen şenlikte 22 eğitsel oyun, yüz boyama ve palyaço gösterisi yapıldı.

Her mahalleye lazım muhtar

Gaziantep'in Nizip İlçesinde muhtarlık yapan 62 yaşındaki Mehmet Temel Mermer, açtığı Nizip Sevgi Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğiyle ihtiyaç sahiplerinin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Muhtar Mehmet Temel Mermer, hayır sahiplerinden aldığı desteklerle ihtiyaç sahiplerine kıyafet, gıda ve öğrencilere burs desteği sağlıyor. Muhtar Mermer aynı zamanda evlenecek olan çiftçilere gelinlik, nişan kıyafeti, abiye, kına kıyafetleri, damatlık ve ayakkabılar gibi desteklerde de bulunuyor.

Dinlediği ve hayran kaldığı plak sesiyle 20 yılda 400 plak topladı

Malatya'da yaşayan 35 yaşındaki Mustafa Işık, kafede otururken dinlediği ve çok hoşuna giden plak sesiyle başladığı plak koleksiyonunda 20 yılda 400' e yakın plak topladı. Topladığı plaklara gözü gibi bakan ve satma taraftarı olmayan Işık, ' Plakları satın almak isteyen oluyor 3 bin TL'ye kadar teklif veren de oldu. Ama ben satmıyorum' dedi.

Cami banileri vefa programı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konukoğlu Ailesine yaptırdığı 11 cami için 'Cami Banisi Taktir Belgesi' takdim etti.

Vali Baruş'dan Covid-19 uyarısı

Malatya Valisi Aydın Baruş, Covid-19 pandemi önlemleri konusundaki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 'Çocuklarımızın eğitimine devam edebilmesi ve günlük hayatımızı daha rahat sürdürebilmemiz için aşı, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeliyiz dedi.

Battalgazi'deki üreticilere sertifikalı arpa tohumu dağıtıldı

Battalgazi Belediyesi, yerli tohumu yaşatmak, geleceğe aktarmak ve gelecek nesilleri de sağlıklı gıdaya ulaştırmak için Karakaş Çiftliği ve Karatepe Mahallesi'ndeki üreticilere sertifikalı arpa tohumu dağıttı.

Başkan Şahin, 'Üretime Dönüş, Yeni Çağın İhracat Kodları' programına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir banka ve derginin iş birliğinde düzenlenen 'Üretime Dönüş, Yeni Çağın İhracat Kodları' programına katıldı. Başkan Fatma Şahin, yerel yönetim olarak Gaziantep'te üretimde yapılan lojistik destekler ve projelerden bahsetti.

Öğrencilerin kitap talebi karşılandı

Malatya'nın Darende ilçesi Balaban Lisesi öğrencilerinin kitap talebi karşılandı.

Nar üzerinde 'Udumbara' çiçeği görüldü

Nadir görülen Udumbara Çiçeği Adıyaman'ın Besni ilçesinde görüldü.

Polisler vatandaşları siber suçlara karşı uyardı

Adıyaman il Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları siber suçlara karşı uyardı.

Kuraklığın etkisini gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar yağmur duasına çıktı

Elazığ'da cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan İsrail'in Mescid-i Aksa'da 'sessiz ibadet' kararına sert tepki

Bir dizi programa ve açılışa katılmak üzere Gaziantep'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail mahkemesinin Mescid-i Aksa'da sessiz ibadet yapılmasına yönelik kararına sert tepki göstererek, Bu sessiz ibadet kararını reddediyorum, kınıyorum ve lanetliyorum. İnançların mabetlerinin dokunulmazlığı vardır. Bu şekilde bir karar kabul edilemez, bir an önce bu kararlarından vazgeçmeleri gerekiyor dedi.

Arguvan'da depremde hasar gören ev ve ahırların yıkımına başlanacak

Malatya'nın Arguvan ilçesinde depremlerde hasar gören ev ve ahırların yıkımına başlanacak.

Şehitkamil'den kadınlara madde kullanımı ile mücadele semineri

Şehitkamil Belediyesi'nin, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Hayata Dokun' projesi kapsamında 'En İyi Narkotik Polisi Anne' kampanyası çerçevesinde anne ve anne adaylarına 'Madde Kullanımı ile Mücadele' konulu seminer verildi. Seminerde, anne ile anne adaylarına uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları konusunda bilgiler verildi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan istişareye önem

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı konuşmada, istişareye önem verdiğini belirtti.

Yangında evi küle dönen aileye Kızılay şefkati

Malatya'nın Arguvan ilçesinde geçtiğimiz haftalarda çıkan yangında evleri küle döne İnce ailesinin yardımına koşan Türk Kızılay, ailenin gıda, temizlik ve giyecek yardımını karşıladı.

Büyükşehir standına Expobel Fuarı'nda yoğun ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği katkısıyla düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı'nda kurduğu standıyla göz doldurdu.