Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Başkan Güder: 'Kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açık'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü nedeniyle Battalgazi Görme Engelliler İlk ve Ortaokulundaki öğrencilerle bir araya gelerek, 'Kapımız da gönlümüz de tüm imkanlarımızla birlikte her zaman özel gereksinimli vatandaşlarımıza açıktır' dedi.

Gölbaşı'nda Çanakkale savaşları gezici müzesi ziyarete açıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Çanakkale savaşları gezici müzesi ziyarete açıldı.

Tarım ve hayvancılığının 'En'lerine plaket

Adıyaman Ticaret Borsası tarafından tarım ve hayvancılık alanında faaliyet yürüten ve fazla işlem yapan 3 kişiye plaket verdi.

Tarım işçisi kadınlar aşı ustası oldu

'Yapamazsınız, bu erkek işi' söylemlerine aldırış etmeyen tarım işçisi kadınlar, aldıkları kurs ile aşı ustası oldu. Kadınlar daha önceki kazandıklarının iki katını kazanıyor.

Yarımbağ Köy okulunda kütüphane oluşturuldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesi Yarımbağ köy okulunda kütüphane oluşturuldu.

15 Temmuz kahramanlarının ailelerinden Başkan Kılınç'a ziyaret

15 Temmuz'da şehit düşen kahramanların aileleri Adıyaman Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile bir araya geldi.

Başkan Kılınç, yeni atanan vali yardımcılarıyla buluştu

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, atanan yeni Vali Yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Hacı Hüseyin Akbulut Cami ve Belgizar Akbulut Kur'an Kursu'nun açılışı törenle yapıldı

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde, Hacı Hüseyin Akbulut Cami ve Belgizar Akbulut, 4-6 yaş Kur'an-ı Kerim Kursu'nun açılışı törenle yapıldı.

15 Temmuz Milli İrade Ocaklarının açılışı yapıldı

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Adıyaman İl Başkanlığı binasının açılışı, 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacılara ilk kurşunu sıkan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve protokol üyeleri tarafından açılışı yapıldı.

Bir zamanlar siparişlere yetişemiyorlardı, şimdi müşteri bulamıyorlar

Diyarbakır'da kış hazırlıklarını tamamlayan sobacılar, yaz aylarında yaptıkları ürünleri iş yerlerinde müşterilerin beğenisine sunmaya başladı. Yarım asırdır Yanık Çarşı'da imalat yapan soba üreticileri, kış mevsimi için ürettikleri sobalara müşteri bulamamaktan şikayetçi.

Malatya Muhtarlar Derneği kuruldu

Malatya'da Muhtarlar Derneği adıyla bir dernek daha kuruldu.

Çocuklar gibi sevindiren hediye

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 2 yıl içerisinde iki bacağı da kesilen 62 yaşındaki Orhan Gazi Doğan, hediye edilen akülü araçla büyük sevinç yaşadı. Torunları ile birlikte sokağa çıkan Doğan, ''Oğlum dedenin motoru var'' diyerek kapı kapı komşularını dolaştı.

Çocuklarıyla beraber yaşama tutunmaya çalışan annenin harabe evini Bağlar Belediyesi onaracak

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi'nde ziyaret ettiği evin harabe durumda olmasına şahit olan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eşi olmadığı için 3 çocuğuyla beraber kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan annenin evinin onarımı için gerekli olan malzemelerin temin edilmesi talimatını verdi.

Görme engelli öğrencilerin bisiklet keyfi

Gaziantep'te görme engelli öğrenciler eş pedallı bisikletle tur attı. İlk kez bisiklete binen öğrencilere ayakkabı, kıyafet, çanta ve kırtasiye de hediye edildi.

Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını istiyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 773'üncü gününde de devam ediyor.

Çoban bile çobana kız vermeyince, kırsaldaki gençler başka işlere yöneliyor

Türkiye ekonomisinin mihenk taşlarından olan tarım ve hayvancılık sektöründe son zamanlarda baş gösteren çoban sıkıntısı Malatya'da da sektörü olumsuz yönde etkiliyor. Çobanın bile çobana kız vermediği Malatya'da 5 bin TL maaşla çalıştıracak çoban bulunamıyor.

Cevizi top yapıp plastik meyve kasasında langırt oynadılar

Elazığ'da üniversite öğrencisi bir genç, köyünde yaşayan çocukların sosyal aktivitelerde bulunması için plastik meyve kasası üzerine tahta çubuklar ve plastik kapaklardan langırt yaptı. Ceviz top diye kullanılan langırt, çocukların neşe kaynağı oldu.

Adıyaman Ceza İnfaz Kurumu kompleks olacak

Adıyaman'da 270 dönüm üzerine 99 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan Ceza İnfaz Kurumu ve beraberindeki binalar akıllı bina olacak.

Belediye konservatuarında güz dönemi kayıtları başladı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten belediye konservatuarında güz dönemi kayıtları başladı.