Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

İl Müdürü Kiyas'ın Kahta temasları

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas ve beraberindeki heyet Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı'yı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Tosun'u ve Kahta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım'ı ziyaret etti.

Kahta'da temizlik seferberliği başladı

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte önemi daha da artan kentin temizliği için tüm ekiplerini seferber etti.

Maskesiz gezenler cezadan kaçamıyor

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dışarıda maskesiz gezen kişilere tek tek yakalanarak cezai işlem uygulanıyor.

DÜ'de ÖSYM İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

ÖSYM İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül başkanlığında yapıldı.

Esnaflara korona çalışma rehberi afişleri dağıtılıyor

Normalleşme sürecinde kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs (Covıd-19) salgın yönetimi ve çalışma rehberleri kapsamında afişler iş yerlerine asılmaya başlandı.

Kaybettiği parayı belediye ekipleri sahibine teslim etti

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi görevlileri, maaşını düşüren yaşlı kadının maaşına evinde teslim etti.

Karantina bölgesinden kaçmaya çalışırken yakalandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir mahalle korona virüs nedeni ile karantinaya alındı. Geçtiğimiz gün karantinaya alınırken 17 kişide görülen korona virüsün bulaştığı kişi sayısı 65'e yükseldi. Öğle saatlerinde karantina bölgesinden kaçmaya çalışan bir kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Eğil'de Gençlik Merkezi yapılacak

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bin 500 metrekare alan üzerinde Gençlik Merkezi yapılacağı kaydedildi.

Adıyaman'da spor kompleksleri sporsever için hazırlanıyor

Adıyaman Belediyesi bünyesinde bulunan ve korona virüsten dolayı uzun süredir kapalı tutulan spor komplekslerinde normalleşme süreci için hazırlıklar sürüyor.

Farklı seviyeli köprülü kavşak çalışmalarında sona yaklaşıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve Karayolları tarafından Altınşehir Mahallesinde yapımına devam edilen farklı seviyeli köprülü kavşak çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Filistin Caddesinde düzenlemeler yapılıyor

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Filistin Caddesinin kuzey girişinde düzenleme çalışması yaptı.

Başkan Sözen: '55 bin güvenlik korucusunun kendilerine ait bir kanunun olmaması son derece üzüntü vericidir'

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, dünyada ve Avrupa'da birçok ülkenin milli ordularından sayıca fazla olan 55 bin güvenlik korucusunun kendilerine ait bir kanunun olmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın kültür ve turizmi sinemaya uyarlanıyor

Kahta ilçe başta olmak üzere Adıyaman'ın ilçelerindeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için sinema filmi hazırlanıyor.

Temiz Bağlar için çöp konteynerleri yenilenerek dezenfekte ediliyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, oluşturduğu 5 kişilik ekip ile ilçe merkezi ve kırsal yerleşim yerlerindeki çöp konteynerlerinin bakım, onarım ve temizliğini yaparak yeni tip korona virüs salgını önlemleri kapsamında dezenfekte ediyor.

Yeni Hükümet Konağı'nda sona gelindi

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, modern mimari yapısıyla dikkatleri üzerinde toplayan ve yapım çalışmalarında sona yaklaşılarak önümüzdeki aylarda hizmete sunulacak olan Yeni Hükümet Konağı ve İl Özel İdaresi Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.

Sur'un bazı bölgelerinde maske takma zorunluluğu getirildi

Diyarbakır'da son günlerde korona virüs vakalarında artış yaşanması ile birlikte Sur ilçesindeki bazı bölgelerde vatandaşların maske takması zorunlu hale getirildi.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 275'inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 275'inci gününe girdi.

Bağlar'da yol yapım çalışmaları sürüyor

Son bir yılda bir çok mahalle ve mezranın ulaşım sorununu çözen AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Kırkıncı ve Tezharap mahalleleri ile bu mahallelere bağlı mezralara yeni yol kazandırarak, yağışlı dönemlerde yaşanan sel taşkınlarına karşı beton boru döşeme çalışması gerçekleştirdi.

Hayırsever ailenin yaptırdığı okul hizmete girmeyi bekliyor

Adıyaman'ın Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan ve Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, hayırsever bir aile tarafından yaptırılan anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Toplam 4972 haber.