Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Müdür Alagöz, Kahta MEM personeli ile bir araya geldi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek kurum personeli ile sohbet etti.

Müze ve ören yerlerinin turist kotaları belirlendi

Adıyaman'da ki müze ve tarihi ören yerlerinde 2020 yılında sosyal mesafe gözetilerek kabul edilebilecek ziyaretçi sayıları belirlendi.

AK Parti'de korona süreci sonrasında ilk toplantı gerçekleştirildi

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı yönetim kurulu sosyal mesafe kuralına uyarak korona virüs sürecinin ardından ilk toplantısını yaptı.

Bağlar Belediyesinin kadın çalışanları kan bağışında bulundu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kan stoku azalan Kızılay'a destek vermeye devam ediyor.

Adıyaman'da vatandaşlara ücretsiz maske

Adıyaman Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtmaya devam ediyor.

Başkan Kılınç, oturakçı pazarı esnafıyla bir araya geldi

Oturakçı Pazarı'nda gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon çalışmaları öncesi esnafla bir kez daha bir araya gelen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, oturakçı pazarını cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Adıyaman Belediyesi sokak hayvanlarını unutmuyor

Adıyaman Belediyesi, sokak hayvanları için şehrin tüm sokak ve caddelerinde 200'den fazla noktaya mama bıraktı.

Diyarbakırlılar 2,5 ay sonra ciğerle buluştu

Diyarbakır'ın tarihi mekanlarında hizmet veren kafe, lokanta ve kahvaltıcılar, korona virüs sonrası normalleşme planı kapsamında vatandaşlara, belirlenen kurallara uygun hizmet vermeye başladı. Diyarbakırlılar aylar sonra meşhur ciğeri ve kahvaltısıyla buluştu.

Diyarbakır Ninova Park AVM yönetimi alınan tedbirleri açıkladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Diyarbakır'da Ninova Park AVM korona virüs nedeniyle bugün kapıları açarken, Ninova Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Kenan Çetin, tedbirlerin en seviyede alınarak AVM'yi açtıklarını belirterek, vatandaşların sağlığının kendileri için öncelikleri olduğunu ve bunun için tedbirleri en üst seviyede aldıklarını söyledi.

Diyarbakır'da AVM'ler de kapılarını ziyaretçilere açtı

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Diyarbakır'da 19 Mart 2020 tarihinde geçici olarak kapanma kararı alan AVM'ler de 1 Haziran 2020 itibariyle kapılarını tekrardan açtı.

Direkhane esnafından teşekkür pankartı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'nin asfaltlama çalışması yaparak yıllar sonra kullanışlı yola kavuşturduğu Keresteciler ve Direkçiler bölgesi esnafı, yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için teşekkür pankartı astı.

İş yerlerinde korona virüs denetimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile etkili bir şekilde mücadele etmek ve alınması gereken tedbirler kapsamında Valilik tarafından il merkezinde 45 kişilik bir bilgilendirme ve denetim ekibi oluşturuldu.

Pozitif çıkanlar ve temaslı kişiler yurtlarda izole ediliyor

Adıyaman'da korona virüs testi pozitif çıkanlar ve temaslı kişiler yurda yerleştiriliyor. Şu ana kadar 40'ı aşkın kişinin yurtlara yerleştirilerek, izole edildiği öğrenildi.

Adıyaman İl Özel İdaresi 2020 yılı asfalt sezonunu açtı

Kırsal kesime yönelik hizmet kalitesini her geçen gün artırarak yaptığı çalışmalarla köyleri daha yaşanılabilir hale getiren Adıyaman İl Özel İdaresi, asfalt sezonunu açtı.

Dicle Belediyesi'nden temizlik seferberliği

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri, sokak ve caddelerde yoğun bir şekilde temizlik çalışması başlattı. Süpürge ve kürekleri eline alan Dicle Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri, sokak ve caddeleri atıklardan, çöplerden arındırmak için mesai yaptı. Vatandaşların sağlığı için görevi başında olan temizlik personeli, maske takarak çalışmalarını sürdürdü.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 273'üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 273'üncü gününe girdi.

Adıyaman'da binalar ve sokaklar karantina altına alındı

Adıyaman kent merkezinde artan korona virüs (Covid-19) vaka sayısından dolayı bazı sokaklar ve binalar karantina altına alındı.

Tescilli Diyarbakır kadayıfı korona virüse rağmen ayda 50 ton tüketildi

Diyarbakır'ın tescilli burma kadayıfı korona virüs salgınına rağmen aylık yaklaşık 50 ton tüketildi. Tatlı üreticisi Sıtkı Ustanın oğlu Mehmet Altunbay, günlük 100 tepsi kadayıf üretiklerini belirterek, 'Satışlar kışın daha çok oluyor. Kışın aylık ortalama 60-70 ton civarında olur aylık' dedi.

Kuyuya düşen kedi branda ile kurtarıldı

Adıyaman'da mahsur kaldığı kuyuya sarkıtılan bez brandaya tutunan kedi, tırmanarak kuyudan çıkmayı başardı. Kedinin kurtulmasını sağlayan çiftçinin sevinci görülmeye değerdi.

Toplam 4972 haber.