Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Diyarbakır'da kuduz aşılama kampanyası

Diyarbakır'da 2020 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında kuduz aşılama kampanyası gerçekleştirildi.

Adıyaman'da korkutan görüntü

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Göksu Çayı'nda ölmüş binlerce balığın görüntüsü korkuttu.

Adıyaman'da online hızlandırılmış kursuna kayıtlar başladı

20 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi öğrencilerin son eksiklerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla ücretsiz online LGS tekrar kampı düzenleyecek olan Adıyaman Belediyesi, kayıtları almaya başladı.

Besni'de sarımsak hasadı başladı

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe Beldesinde, kuru sarımsak hasadı başladı.

Dicle Elektrik yolda kalan direği kaldırıyor

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde imar planındaki değişiklik nedeniyle yol içerisinde kalan 15 yıllık yüksek gerilim hattına ait direk ve panonun taşınması için Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Dicle Elektrik kesintisiz enerji için çalışıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Dicle Elektrik ekibi, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarihi sur ve burçlarda temizlik çalışması başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesini çevreleyen sur dipleri ve burçlarda temizlik çalışması başlattı.

Kaldırım işgaline sıkı denetim

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süre yasaklanan pazarların normalleşme süreci kapsamında yeniden faaliyete başlaması üzerine şehir merkezindeki seyyar satıcıları pazarlara yönlendirip, kaldırımı işgal eden esnafları uyardı.

Adıyaman'da kahvehaneler kapatılıyor

Adıyaman Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Sinan Turan, korona virüsünden dolayı oyun oynamanın yasaklandığı kahvehanelerde müşteri bulunmamasından dolayı kahvehaneleri kapatılma kararı aldıklarını söyledi.

Kahta'da Hayvan Pazarı projesine start verildi

Modern bir ilçe için projelerini hayata geçiren Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi, 4 bin 650 metrekare alan üzerinde kurulacak olan 'Hayvan Pazarı' yapım çalışmaların başladı.

Kısıtlama kalktı, Diyarbakır şehirler arası seferde hareketlilik başladı

Normalleşme sürecinin başlamasıyla korona virüs tedbirleri kapsamında durdurulan şehirler arası seyahatteki kısıtlamanın kalkmasıyla Diyarbakır şehirler arası seferlerde hareketlilik başladı.

Fırsatçılar tek katlı tıbbi maskeleri 3 katlı olarak piyasa sürüyor

Diyarbakır İş Güvenlikleri Ekipmanları Genel Müdürü Mehmet Narin, fırsatçıların piyasaya 3 katlı tıbbi maske yerine tek katlı maske sürdüğünü belirterek bu durumun korona virüsün yayılmasına neden olduğunu söyledi.

Gerçekler Dünyası'ndan muhtaç ailelere yardım

Diyarbakır'da faaliyet yürüten Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, maddi durumu düşük ailelere gıda yardımında bulundu.

Karantinaya alınan mahallede vaka sayısı artıyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir mahalle korona virüs nedeni ile karantinaya alındı. Geçtiğimiz gün karantinaya alınırken 17 kişide görülen korona virüsün bulaştığı kişi sayısı 59'a yükseldi.

Ak Sevdalılar bedensel engelli genci sevindirdi

Diyarbakır'da yaşayan bedensel ve zihinsel engelli Yusuf Koç'un tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu öğrenen oyuncu ve öğretmen Miraç Can Ergenekon aracılığıyla durumdan haberdar olan Ak Sevdalılar Yardımlaşma Derneği olaya el koyup, engelli gencin ihtiyacını karşıladı.

Huzur Sağlık-Sen'den Kızılay'a kan bağışı

Huzur Sağlık-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı Kızılay'ın kan bağışı çağrısına destek verdi.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 274'üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 274'üncü gününe girdi.

Kaymakam Beşikci'den korona virüs denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, korona virüs tedbirleri kapsamında lokanta, restoran kafe gibi iş yerlerini ziyaret ederek kurallara uyulmasını istedi.

Beşpınar Mesire Alanı modern bir görünüme kavuşuyor

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılarak hizmete sunulan Beşpınar piknik ve mesire alanı, korona virüs sürecinde normalleşmeye geçişle birlikte yeni sezona hazır hale getiriliyor.

Toplam 4972 haber.