Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Sosyal medya fenomeni yarışmadan kazandığı 20 bin lirayı LÖSEV'e bağışlayacak

Yaptığı yardımlar ve sosyal medyada düzenlediği yarışmalarla adından sıkça söz ettiren sosyal medya fenomeni Aytuğ Ergen, bir televizyon kanalında düzenlenen yarışma programında kazandığı 20 bin lirayı LÖSEV'e bağışlayacağını açıkladı.

Uyuşturucu yuvası olan metruk bina, uyuşturucu ile mücadele merkezine çevrildi

Diyarbakır Ak Sevdalılar Yardımlaşma Derneği, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Gaziler Bulvarı'nda madde bağımlılarının yuvası olan metruk binayı restore edip, uyuşturucu ile mücadele merkezine çevirdi.

Sur'da bazı bölgelerde maske takma zorunluluğu getirildi

Diyarbakır'da son günlerde korona virüs vakalarında artış yaşanması ile birlikte Sur ilçesindeki bazı bölgelerde vatandaşların maske takması zorunlu hale getirildi. Polis ve zabıta ekipleri, maske takmayan vatandaşlara 392 lira idari para cezası kesti.

HDP'li Güven ve Farisoğulları adliyeye çıkarıldı

Vekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, gözaltına alınmalarının ardından adliyeye çıkarıldı.

Vekilliği düşürülen HDP'li Güven gözaltına alındı

Vekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven, güvenlik güçleri tarafından evinde gözaltına alındı.

HDP'li Farisoğulları gözaltına alındı

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Musa Farisoğulları, Ankara'ya giderken Diyarbakır çıkışında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Adıyaman'a 70 gün aradan sonra ilk uçuş

Normalleşme adımları kapsamında Adıyaman Havalimanı'na 70 gün aradan sonra ilk uçuş yapıldı.

Silvan'da kafe ve lokantalara normalleşme denetimi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde zabıta ve güvenlik güçleri, yeni normalleşme süreci ile birlikte tekrar açılan kafe ve lokantalarda denetim gerçekleştirdi.

Aldıkları tedbirlerle virüsü kendilerinden uzak tuttular

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüsüne karşı bütün tedbirleri üst seviyede alan Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, aldıkları önlemler sayesinde virüsü kendisinden uzak tutuyor.

Bağlar'da parke taşı döşeme çalışmaları

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, ilçe merkezindeki yolların bakım ve onarımını yapıp kendi ürettiği sıcak asfalt ile güzelleştirirken, eskimiş olan kaldırım taşlarını da yeniliyor.

Çermik'te kaplıcalar alınan tedbirlerle yeniden açıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde korona virüs salgını nedeni ile 16 Martta tedbir amaçlı kapatılan kaplıcalar, normalleşme süreci ile birlikte yeniden hizmet vermeye başladı.

Çermik'te restoran, lokanta, kafe sahipleriyle istişare toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, kentte faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafe ve kıraathane sahipleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Silvan'da 8 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 8 kişinin korona virüs test sonucu pozitif çıktı.

Normalleşme başladı vatandaşlar paçacılara akın etti

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan restoran, kafe ve kıraathaneler, yeni normalleşme dönemi kapsamında tekrar kapılarını açtı. Vatandaşlar en çok bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen paçacılara akın etti.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 276'ncı gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 276'ncı gününe girdi.

LGS öncesi sınav salonları uygun hale getiriliyor

Adıyaman'ın Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öncesi sınav salonlarında incelemelerde bulundu.

Dağ keçisi camiye girdi

Adıyaman'ın Tut ilçesinde camiye giren dağ keçisi, uzun uğraşlar sonucu yakalanarak doğaya salındı.

Çınar'da çocukların uçurtma keyfi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çocuklar, bugün 14.00-20.00 saatleri arasında kaldırılan sokağa çıkma kısıtlamasında zamanlarının büyük bir bölümünü uçurtma uçurarak geçirdi.

Sur Kaymakamı Çiftçi'den, kurallara uyan çocuklara jest

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin tarihi yerlerinde biri olan Anzele Parkında 0-18 yaş arasındaki çocuklar için etkinlik düzenlendi. Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, etkinlik kapsamında çocuklara Türk bayrağı, meyve suyu ile kek dağıttı.

Toplam 4972 haber.