Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Battalgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Battalgazi Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuşan Başkan Osman Güder, 'Biz bu projemizi milat projesi olarak adlandırıyoruz. Bizi eleştirenler konutlar ortaya çıktığı zaman mahcup olacaklar. dedi.

Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Kapsamından Çıkarılması Gündemde

Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Kapsamından Çıkarılması Gündemde

CHP İl Başkanı Kiraz' Depremzedeler Bir Buçuk Yıldır Mağdur'

CHP İl Başkanı Kiraz' Depremzedeler Bir Buçuk Yıldır Mağdur'

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu turunun son durağı Ürdün’de

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 4 günlük Orta Doğu turunun son durağı olan Ürdün'e geldi.

Meral Akşener, partisinin ‘parlamenter sistem’ önerisini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de, demokrasinin işleyişinin en önemli teminatı olan seçimler adil ve özgür şekilde yapılacak. Millet iradesinin Meclise adaletli şekilde yansıyabilmesi için ilk adım olarak, seçim barajı yüzde 5'e indirilecek' dedi.

Milletvekili Kahtalı'dan 27 Mayıs darbesi mesajı

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61'inci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Vesayet odaklarının fırsat kolladıklarını çok iyi biliyoruz. Fakat onlar da bilsinler ki günümüz Türkiyesi dünün Türkiyesi değildir dedi.

Pütürge'deki depremzedelerin sorunları çözüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremzedelerin sorunları hakkında görüşen AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, '2000 yılından önce bir deprem olduğunda siyasetçiler sokağa çıkamıyordu ama bugün biz göğsümüzü gere gere sokağa çıkıyor ve sorunları çözüyoruz' dedi.

Biden ve Putin 16 Haziran’da Cenevre’de ilk kez bir araya gelecek

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde ilk kez yüz yüze görüşeceği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Polonyalı mevkiidaşı Blaszczak ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile görüştü. Polonya'ya ihraç edilecek SİHA'ların damga vurduğu görüşmede konuk Bakan, Bu SİHA'lar çok iyi. En önemlisi de bunlar denenmiş ve başarısı kanıtlanmış sistemlerdir. Polonya savunma sistemine çok büyük katkıları olacağından eminim dedi. Bakan Akar da Sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda yurt dışında da çeşitli alanlarda denenmiş bir savunma sanayi ürünü ifadesini kullandı.

Milletvekili Kahtalı'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada Ana Muhalefet Partisinin PKK terör örgütünün destekçisi HDP ile birlikte iktidara gelme hayali içerisinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Batı’ya İslamofobi tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Dünya Savaşı sırasında bütün yaşanan Yahudi soykırımını kendilerince özel bir paranteze alanlar bu defa hedef tahtasına Müslümanları yerleştirmişlerdir. Zihniyet aynı olunca sonuçların farklı çıkması mümkün değildir. Müslümanlara yönelik bu yeni ırkçılık, Batılıların kendileri tarafından İslamofobi adıyla yumuşatılmak istense de biz gerçekte yapılanın İslam düşmanlığı olduğunu gayet iyi biliyoruz dedi.

Tüfenkci: Muhalefet yalanlarla siyaset yapıyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, muhalefetin erken seçim söylemlerine değinerek, 'Bizim gündemimizde erken seçim yok. Muhalefetin elinde bir şey olmadığı için bu konuyla ilgili sürekli gündem olmaya çalışıyorlar ama onlarda aslında söylediklerine inanmıyorlar' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz. Dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesi şirketinde 7 firma ile temsil ediliyoruz. Ayı şekilde insansız

Memleket Partisi Lideri İnce: “Seçime katılma şartlarını kolaylaştıralım, sınırlamasın bizi, buyurun hodri meydan”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce erken seçim iddialarına yönelik, 'Bütün partilere sesleniyorum, seçime katılma şartlarını kolaylaştıralım yani sınırlamasın bizi, buyurun hodri meydan' dedi.

Malatya Büyükşehir belediye meclisinden İsrail'e kınama

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığında gerçekleştirdi.

Ağbaba 4 Ayda 36 Bin Esnaf İflas Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba iktidarın esnafa verdiği göstermelik desteklerin esnafın gelir kaybını karşılamaktan uzak olduğunu ve iflaslara engel olamadığını söyledi.

Tüfenkci'den büyüme vurgusu

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yeni tip korona virüs pandemisinin tamamen kontrol altına alınmasının ardından Türkiye'nin yeniden hızlı bir büyüme gerçekleştireceğini söyleyerek 'İnsanlarımız bu sıkıntılı süreci atlatarak refaha ve sağlıklı günlere kavuşacak' dedi.

Başkan Gürkan, 'Malatya'mızı geleceğe hazırlıyoruz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş ile birlikte, Hürriyet Parkı, Anıt Çevresi, Kanal boyu ve Millet bahçesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan Malatya'yı daha yaşanabilir bir şehir hüviyetine kavuşturmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Vietnam’da halk Ulusal Meclis seçimleri için sandık başında

Vietnam'da Ulusal Meclis seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı.