Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Vefat eden Arar için askeri tören

Malatya Karadenizliler Derneği kurucusu, eski başkanı, şu anki yönetimde de derneğin onursal başkanı, aynı zamanda asker emeklisi Müzembil Arar vefat etti. Arar için askeri tören düzenlendi.

Sultansuyu Müdürlüğü'ne Akın atandı

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne Olcay Akın atandı.

Bilek sosyal tesis için gün sayıyor

Şehitkamil Belediyesi, Bilek Mahallesi'nde yapımını başlattığı sosyal tesisi tamamlama aşamasına getirdi. Sosyal tesisin tamamlanmasıyla birlikte mahallede yaşanan taziye yeri sıkıntısı çözülmüş olacak.

2 buçuk yıldır boşanma davası süren baba, çocuklarını icra yoluyla görebiliyor

Elazığ'da eşi ile 2 buçuk yıldır boşanma aşamasında olan ve bu süre zarfında çocuklarını sadece 2 kez icra yoluyla görebilen baba, yetkililerden evlatlarına kavuşmak için yardım bekliyor.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev değişimi

Yaklaşık 6 yıldır Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak çalışan Suat Kenç görevi Ali Sait Çeçen'e devretti.

Okula gitmek için pankart açtı, sokak sokak aşıya davet etti

Diyarbakır'da elinde pankart ile sokak sokak dolaşan 3. sınıf öğrencisi Irmaksu Irman vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Avrupa ve Ortadoğu'nun fırın küreği Diyarbakır'dan

Diyarbakır'da 63 yıldır fırın küreği imalatı yapan 73 yaşındaki Mehmet Can Mızrak, bölge illerinin yanı sıra Avrupa ve ve Ortadoğu ülkelerine fırın küreği ihracatı gerçekleştiriyor.

Başkan Güder, gazilerle bir araya geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz ve dernek üyelerini ziyaret ederek, üstün vefa ve cesaret örneği gösteren tüm gazilerin Gaziler Günü'nü kutladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, güzergahında gördüğü bir kahvehanede aracından inerek vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, masalarına gelip bir süre sohbet eden Emniyet Müdürü Aşkın'a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Kazaların meydana geldiği kavşakta sinyalizasyon kuruluyor

Adıyaman 3. Çevre Yolu Öncel Cami Kavşağına sinyalizasyon sistemi kurulmaya başlandı.

Onlar artık evliliğe hazır

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan 'Evlilik Okulu' projesinde eğitim gören 240 çift daha mezun olarak Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Elazığ'da gülümseten ceviz silkeleme anlatımı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yaşayan Şahabettin Baydemir, çiftçilerin ceviz silkelemek için kullandığı makineyi kendine has bir şekilde anlatarak çektiği video ile yüzleri gülümsetti.

Taziye evleri yeniden açıldı

Pandemiden dolayı daha önce kapatılan taziye evleri normalleşme çerçevesinde yeniden açılarak, pandemi kuralları çerçevesinde hizmet vermeye başladı.

Yapılandırmada sona yaklaşılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, 7326 sayılı yapılandırmanın 30 Eylül tarihinde son bulduğunu belirterek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kaymakam Ülkü'den şehit ailelerine ziyaret

Malatya'nın Arguvan ilçesi Kaymakamı Kemal Ülkü, 19 Eylül Gaziler günü kutlamasının ardından şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehit aileleriyle duygusal anlar yaşandı.

Köy okulu öğrencilerinin çanta sevinci

Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerde insani yardım çalışmaları yürüten Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin de yardımına koştu. Yedi Başak Derneği'nin düzenleyip organize ettiği, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin de destek verdiği etkinlikle köy okulu öğrencileri yeni çantalarına ve malzemelerine kavuştu.

Adıyaman, 81 ilden 81 öğrenciyi ağırladı

Mezopotamya uygarlıklarının kadim diyarı Adıyaman tarihi ve turistik güzellikleri ile 81 ilden 81 öğrenciyi ağırladı.

Diyarbakırlı iş adamı yolda ayağı kırık halde gördüğü eşeğe şefkat eli uzattı

Diyarbakır-Elazığ karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve sakatlanan eşeği gören iş adamı Mehmet Yüksel, hastanede eşinin yanına gitmeyi bırakıp hayvana yardım etti. Eşekle ilgilenen Yüksel, daha sonra eşinin iyileştiğini öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı. Yüksel, 'Eşimin durumu ağırdı. Garipcan ile 2 saat ilgilenmek zorunda kaldım ve eve giderken eşimde iyileşmiş, taburcu edilmişti. Ben bu canla ilgilendim Rabbim de eşime şifa gönderdi' dedi.

Dicle Elektrik'ten kan bağışı rekoru

Dicle Elektrik tüm iş yerlerinde yürüttüğü kampanya ile rekor oranda kan bağışına imza attı. Kızılay Bölge Müdürlüğü ile yapılan koordinasyonla şirket çalışanları arasında gerçekleştirilen kampanyada yaklaşık bir haftada bin 100 ünite kan bağışına ulaşıldı.