Genel

genel

Genel Haberleri

Elazığ'da ekipler, korona virüsüne karşı işletmeleri bilgilendirdi

Elazığ'da zabıta ekipleri, son yayımlanan genelge ile faaliyetlerine ara verilen işletmeleri denetleyerek hem bilgilendirdi, hem de tebligatta bulundu.

Korona virüsüne karşı tedbirler arttı, doğal ürünlere talep çoğaldı

Türkiye'de korona virüsüne karşı alınan tedbirlerin artmasıyla birlikte, Elazığ'da vatandaşlar da tarihi çarşıda yöresel ve doğal ürünleri almak için akın etti. Vatandaşların yoğun olarak orcik, pestil, dut, kayısı, peynir, çökelek aldığı öğrenildi.

Korona virüs nedeniyle İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı boş kaldı

Yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında eğlence mekanlarının ve kafelerin kapatılmasının ardından her gün binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nın adeta boşaldığı görüldü.

Elazığ'da 'İhtiyaç Analizi Çalıştayı'

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 'İhtiyaç Analizi Çalıştayı' düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları' Elazığımız gelişecek, eski yapı stokları tamamen ortadan kaldırılacak'

Restorasyon çalışmaları tamamlanan kapalı çarşı da incelemede bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığımız gelişecek, güzelleşecek, eski yapı stokları tamamen ortadan kaldırılacak. Depreme hazırlıklı bir şehir haline geleceğizdedi.

Korona virüsü tedbirleri

Türkiye genelinde korona virüsü nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğinin bildirilmesi üzerine, bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da da cemaatle geçici bir süreliğine son namaz kılındı. Namaz sonrası vatandaşlar, önlem olarak kararı uygun bulduklarını aktardı.

Elazığ'da korona virüsüne karşı kapsamlı temizlik

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Korona virüsüne karşı bir çok önlem alınırken, kent merkezinde meydanlar ve toplum kullanım alanları sabunlu su ile yıkanarak dezenfekte ediliyor.

Merkel’den, Türkçe alt yazılı korona virüsü mesajı

Almanya Başbakanlık ofisi, Başbakan Angela Merkel'in Korona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarının yer aldığı Türkçe alt yazılı bir video yayınladı.

8 bin mülteci 17 gündür tampon bölgede

Türkiye'nin açık kapı politikasının ardından Avrupa'ya gitme hayaliyle Edirne'ye akın eden mültecilerin Pazarkule-Kastanies sınır kapısında bulunan tampon bölgede bekleyişleri 17. gününde devam ediyor. Tampon bölgede yaklaşık 8 bin mülteci olduğu ifade ediliyor.

Korona virüsüne karşı 'salep'

Türkiye'de görülen korona virüs vakaları sonrası vatandaşlar virüsten korunmak için doğal ürünlere yöneldi. Elazığlı bir esnaf, dükkanına astığı 'Korona virüsüne karşı salep bulunur' yazısı ile satışlarını artırdı.

Korona virüsünden önce 150 litre satıyordu, şimdi 2 bin litreye yükseldi

Elazığ'da bir esnafın korona virüsü öncesinde üretimini yaptığı ve günlük 150 litre sattığı kolonyaya talep arttı. Günlük 2 bin litre kolonya satmaya başlayan esnaf, talebe yetişmekte güçlük çekiyor.

Dağ Da 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı.

Dağ Da 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı.

Elazığ'da tarihi mahalle Korona virüsüne karşı dezenfekte edildi

Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput da Korona virüsüne karşı dezenfekte edildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:'Tüm yaptırımlar tereddütsüz uygulanacak'

Korona virüse karşı alınacak önlemlerle ilgili piyasada yaşanan hareketlilik ile haksız fiyat artışı yönünde çıkan haberlere dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan: Oda olarak hiçbir üyemizin böyle basit işlere tenezzül edeceğine ihtimal vermiyoruz. Ancak, bu krizi sinsice fırsata çevirmek isteyen olur ise oda disiplin mekanizması ve diğer tüm yaptırımların tereddütsüz uygulanacağını tüm halkımızın bilmesini istiyoruzdedi.

Şehitler Abidesi dezenfekte ediliyor

Çanakkale tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü törenleri öncesi koro navirüse karşı dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Deprem sonrası bin 400 yapı yıkıldı, çalışmalar sürüyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bugüne kadar ağır hasar alan ve kentsel dönüşüme giren bin 400 yapının yıkımı gerçekleştirilirken, yıkım, enkaz kaldırma ve yeniden yapılaşma süreci ise devam ediyor.

Denetçi olmak isteyenlere müjde

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, 29'uncu eğitim programını 14-18 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenleyeceklerini açıkladı.

Elazığ'da işitme engelliler, İşaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Elazığ'da işitme engellilere yönelik açılan kursta 20 kursiyer, işaret diliyle hem Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor hem de temel din bilgisi eğitimi alıyor.

Başkan Samanlı’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.