Genel

genel

Genel Haberleri

Elazığ'da Vefa Sosyal Destek Grubu ilçelerde de görevde

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'ın ilçelerinde de oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, çalışma yaparak 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Uyarılar dinlenmeyince, polis meydanı barikatla kapattı

Elazığ'da kent merkezinde yoğun olarak kullanılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, korona virüs tedbirleri kapsamında daha önce yazılan esprili uyarılar ve bankların sökümüyle vatandaşların bir araya gelmesine engel olmayınca bu kez polis barikatları ile çevrilerek kapatıldı.

Çin’den Maltepe’ye 10 bin maske bağışı

Maltepe Belediyesi tarafından korona virüs salgınına karşı günlerdir sürdürülen çalışmalara, Çin Barışçıl Birleşmesi Derneğinden destek geldi. Dernek, salgınla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 10 bin maskeyi Maltepe Belediyesine bağışladı.

Elazığ'daki camilerden dua sesleri yükseldi

Elazığ'da korona virüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların iyileşmesi için yatsı ezanı sonrası tüm camilerde dua sesi yükseldi.

Başkan Altunkaya, Korona Virüs Hakkında Basın Açıklaması

(BBP) Büyük Birlik partisi Malatya Yeşilyurt Merkez ilçe başkanı Ercan Altunkaya Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaktadır.

Malatya’da Caddelerde İnsan Yoğunluğu

Dünyada salgın haline gelen Corona virüsüyle ilgili tüm ülkeler her geçen gün virüsle mücadele kapsamında sert tedbirler almaya devam ediyor.

Elazığ'da siyasilerden 'Evde Kal' çağrısı

Elazığ'da korona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında Milletvekilleri Metin Bulut ve Gürsel Erol ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 'Evde Kal' videosu paylaşarak bilgilendirmede bulundu.

Polis, sokağa çıkan 65 yaş üstü için nöbette

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında polis, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sahada görev yapıyor. Meydan ve banka önleri başta olmak üzere kalabalık ortamları tek tek kontrol eden ekipler 65 yaş üstündekileri uyarıyor, bazılarını ise ekip aracıyla evine bırakıyor.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 203’üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 203'üncü gününe girdi. Oğlu için nöbet tutan baba Zeynel Kılıç, Diri diri mezara gömüldüm, ancak sen çıkarırsın diyerek oğluna çağrıda bulundu.

Tayland’da korona virüsü vakası 188 kişi daha arttı

Tayland Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada korona virüsü vakalarının 188 kişi arttığı, toplam vaka sayısının 599'a ulaştığı duyuruldu.

Deprem bölgesi Elazığ'da yaşlı ve hastalar için ekipler görevde

Türkiye genelinde olduğu gibi deprem bölgesi Elazığ'da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında 65 yaş ve kronik rahatsızlıkları bulunanlar için sağlık ve polisler başta olmak üzere Vefa Sosyal Destek ekipleri aralıksız mesai yapıyor.

İstanbullular boğaza akın etti

Korona virüs salgını nedeniyle yetkililerin tedbir almasına ve 'evde kalın' uyarılarına rağmen İstanbullular boğaza akın etti. Arnavutköy Bebek sahil yolunda trafik adeta kilitlenirken, vatandaşlar sahilde yürüdü. Trafik yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da Kur'an kursları uzaktan eğitime başladı

Elazığ Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur'an kurslarında uzaktan eğitim başladı.

Elazığ'da 14 kişinin hayatını kaybettiği mahallenin son hali görüntülendi

Elazığ depreminde 2 binanın çöktüğü ve 14 kişinin hayatını kaybettiği Mustafapaşa Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 270 ev yıkıldı. Yıkım yapılan alanın büyüklüğünü havadan çekilen görüntüler gözler önüne serdi.

Elazığ'da 'Hadi gah eve gidek' çözüm olmayınca banklar söküldü

Elazığ'da korona virüs salgını nedeniyle alınan tüm tedbir ve uyarılara rağmen vatandaşların banklarda oturması nedeniyle bazılarına esprili uyarı yazısı asıldı. Vatandaşların Hadi gah eve gidek esprisine rağmen oturmaya devam etmesi üzerine bu kez ekipler devreye girerek kent merkezinde birçok oturma bankını kaldırdı.

Nevruz, Türk Dünyasının  Bir Kurtuluş Bayramıdır

Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Korona virüsüne karşı Elazığ'da eczacılardan özel önlem

Elazığ'da bazı eczanelerin korona virüs salgınına karşı tezgahlarını cam bölme ile ayırarak, şerit çekip önlem alması dikkat çekti.

Kuaförlerde korona virüsüne karşı dezenfekte çalışması

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ'da dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları kuaförlerde de gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Koca,

Sağlık Bakanı Koca, Yaşlı ve direnci zayıf 5 Hastamızı Kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım.