Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sadıkoğlu: 'Sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın son dönemdeki çalışmaları hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin talepleri ve sosyal sorumluluklarımız konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4660 liradan, euro ise 21,3840 liradan güne başladı.

Kuru kayısı ihracatı depreme rağmen arttı

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da Ocak-Nisan dönemindeki kuru kayısı ihracatı bir önceki yıla göre yaklaşık 2 ton artış gösterdi.

Eczacıbaşı, temizlik kağıtları üretim kapasitesini 250 bin tona çıkardı

Eczacıbaşı Topluluğu, 65 milyon euroluk yatırımla Manisa'daki fabrikasında temizlik kağıtları üretim kapasitesini iki katına çıkardı. Yeni yatırım ile Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin toplam temizlik kağıtları üretim kapasitesi 250 bin tona ulaştı.

Of Ziraat Odası Başkanı Saral: Yaş çay fiyatı bu yıl en az 15 olmalı

Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay üreticisinin enflasyon karşısında ezilmemesi için 2023 yılı yaş çay fiyatının en az 15 TL olması gerektiğini söyledi.

Tütün üreticisi üretime geri dönüyor

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden tütünde 2021 yılında 35 TL olan kilogram fiyatı, 2022 yılında 70 TL’ye yükseldi. Tütün fiyatlarındaki yüzde 100’lük artış Ege Bölgesi’nde 26 bin olan üretici sayısının 30 bine yükselmesine zemin hazırladı.

Başkan Gürkan: 'Yaralarımızı saracağız şehrimizi yeniden inşa edeceğiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 'Akçadağ Konteyner Çarşısı'nı ziyaret ederek, Akçadağlı vatandaşlar ile bir araya geldi. Gürkan, tamamlanan konteyner çarşının Akçadağlı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederken, esnafa da bol kazançlar diledi.

Keskin, Esnaf işyerini açarak Malatya'yı canlı gösteriyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafları ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Esenlik Market İnderesi Şubesiyle Hizmete Girdi

Malatya'nın önemli değerlerinden Malatya Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden Esenlik Şirketi Malatyalılara yeni şubelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Bakan Varank: Kılıçdaroğlu’nun kuru sıkı attığını herkes iyi biliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan ayı meclis toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar doları için iş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor. 300 yüz milyar doları Türkiye'ye nasıl getireceksiniz? Çıkar bunu açıklarsınız. Kredi anlaşmaları mı imzalayacaksınız, doğrudan yatırımcıları mı ikna ettiniz, 300 milyar dolarlık krediye hazineden bir garanti mi vereceksiniz? Ortada hiçbir şey yok. İş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4060 liradan, euro ise 21,3040 liradan haftaya başladı.

Yılların demirci ustası Konteyner üretiyor

Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen 11 ilden biri Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yıllardır demirci ustası olarak çalışan Taksin Demirtaş yoğun sonrası konteyner üretimine başladı

Malatya'da konteyner çarşılar hizmet vermeye başladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yapımı tamamlanan konteyner çarşı hizmet vermeye başladı.

Deprem bölgesi Malatya'da köy evleri yükseliyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'nın Akçadağ ilçesinde inşasına başlanan tek katlı köy evlerinin yapımı son sürat devam ediyor.

Keskin, Deprem bölgesinde esnafın Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz paraları alınmasın

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlardan devletin Bağ-Kur, vergi, sigorta, internet, elektrik ve doğalgaz ücretlerinin almaması gerektiğini söyledi.

Gıda Denetimleri Ramazan’da Hız Kesmedi

Tarım Ve Orman Bakanlığı Ekipleri Ramazan Ayında Üretim, Toplu Tüketim Ve Satış Yerlerine Denetimlerini Sıklaştırdı

Doğanşehir'e konteyner çarşı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Doğanşehir ilçesinde, ikinci konteynır çarşı kurulumuna başlandı.

Deprem bölgesi Malatya'da bayram hareketliliği

6 Şubat depremlerinin etkilendiği 11 ilden biri olan Malatya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanırken, esnaf yarınlara umutla bakıyor.

Sendikalar banka promosyonu için 26 Nisan’da alanlara iniyor

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, 4 sendikanın 5 şube başkanı ile aylardır promosyon miktarlarının güncellenmesi için çağrı yaptıklarını belirterek, Taleplerimize olumlu cevap vermeyen Yapı Kredi Bankası ile tüm ekonomik ilişkilerimizi kesmek için 26 Nisan'da eylem kararı aldık dedi.

Toplam 4946 haber.