Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akçin, MÜSİAD'ın kuruluş yıldönümünü kutladı

MÜSİAD'ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, 'Ümit ediyoruz ki depremin yaralarını da saracak, kurulduğumuz gün taşıdığımız şevk ve heyecanla şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Malatya'ya 1 milyar TL'lik teknoloji yatırımı

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın deprem bölgesi 11 ilde ekonomiyi geliştirme ve istihdamı arttırma hedefiyle başlattığı iskan ve istihdam projesi çerçevesinde Malatya'da da ASELSAN öncülüğünde 1 milyar TL'lik çok katmanlı baskılı devre üretim tesisi kurulacak.

Başkan Şarlak Tadilat Sürecinde Fiyatlar Aşırı Artmıştır

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 6 Şubat tarihli depremler sonrası aradan geçen 90 güne ilişkin olarak geçmiş olsun mesajı yayınlayarak kalifiye iş gücüne duyulan ihtiyacın önemine değindi “Tadilat sürecinde fiyatların aşırı artması ve denetimsizliğin bir an önce son bulması gerekmektedir.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Deprem bölgesine özel bir önem vermekteyiz'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Demir, Malatya'da yapılması planlanan yatırımlara ilişkin, Deprem bölgesine özel bir önem vermekteyiz' dedi.

ASELSAN Malatya'ya baskı devre kart üretim tesisi kuracak

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN'ın Malatya'ya baskı devre kart üretim tesisi ve bilişim sektörüyle ilgili yatırım yapacağını açıkladı.

Deprem bölgesi Malatya'da köy evleri yükseliyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da tek katlı köy evlerinin yapımı süratle devam ediyor.

Ankara Esnaf Çarşısı Bitme Aşamasına Geldi

Keskin' Destek ve katkılar, bir nebzede olsa buradaki esnafa güç vermiştir'

Malatya'da konteyner kentlerin kurulumu sürüyor

Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulumu tamamlanan 2 konteyner kent hizmet vermeye başlıyor.

Malatya'da TOGG izdihamı

Malatya'ya gelen Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Malatya yeni sanayi sitesine kavuşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Altay Kışlası Alanında yapımı planlanan 2 bin 400 adet işyerinin yapımı için karar resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlandı.

Altında yeni rekor, gram 1385 liradan işlem görüyor

Gram altın rekor tazelemeye devam ediyor. Kapalıçarşı'da gram altının satış fiyatı 1385 lirayı gördü.

Soğan fiyatları 6-7 liraya kadar düştü, ürünler tarlada kaldı

Adana'da tarlada soğanın kilogram fiyatı 6-7 liraya kadar düşerken, soğana talep olmayışı nedeniyle tarlada kaldı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek dedi.

Malatya'da vatandaşların ekmek ihtiyacı ücretsiz karşılanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ), 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlarının yanında olan Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ekmek dağıtımına devam ediyor.

Otel fiyatları Ramazan Bayramına göre 2 kat artınca rezervasyonlar boşta kaldı

Eskişehir'de hizmet veren turizm acenteleri, yeni sezondaki otel fiyatlarının Ramazan Bayramına oranla 2 kat artması sebebiyle müşterilerden talep göremiyor.

Irak’a para transferi ve vize sorunu çözüldü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, iki ülke arasındaki ticarette yaşanan para transferi ve vize sorununu çözdüklerini söyledi. Artık 1 yıla kadar çoklu vize verildiğini belirten Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ticaretin artacağını kaydetti.

Malatya'da konteyner çarşılar hizmet vermeye başladı

6 Şubat depremlerden etkilenen Malatya'da iş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için oluşturulan konteyner çarşılardaki iş yerleri, çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim ediliyor.

Esnafa çek müjdesi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gerçek ve tüzel kişilerin keşidecisi olduğu çeklerin ibraz sürelerinin 9 Haziran'a kadar durdurulduğunu müjdeyen duyuran Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Depremzede üyelerimizin tüm ödeme kanallarında kolaylık sağlanması ve daha kapsayıcı adımlar atılması için girişimlerimiz devam edecek' dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da tarihi Kapalı Çarşı'ya ilgi arttı

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'da depremden etkilenmeyen tarihi Kapalı Çarşı'ya ilgi arttı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4780 liradan, euro ise 21,4640 liradan güne başladı.

Toplam 4946 haber.