Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Malatya'da geçici işyerleri kura çekimi ile belirlenecek

Malatya'da depremden etkilenen işyerleri için yapımı süren geçici işyerlerinin başvuruların alınmasının ardından noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirleneceği açıklandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından mobil su arıtma tesisi kuruldu.

Malatya'da konteyner kentlerde asfaltlama çalışmaları sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan konteyner kentlerde asfalt çalışmalarına başlandı.

Malatya'da 130 bin 530 konut ve iş yeri depremden etkilendi

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde ağır hasar alan Malatya'da şu ana kadar 4 bin 655 bina yıkılırken, toplam 130 bin 530 konut ve iş yeri ise yıkılacak.

Kumaşla depreme dayanıklı yapılar

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, deprem sonrasında binalara yapılacak güçlendirme çalışmalarında karbon fiber kumaşların kullanılmasının tekrar yaşanabilecek depremlere karşı binanın duvar ve taşıyıcı bölümlerinin dayanıklılığını artıracağını söyledi.

Şırnak’ta yaban keçisi avlayan şahsa 260 bin 900 TL ceza

Şırnak'ın Cudi Dağı Kinişir Tepe mevkiinde yaban keçisi avlayan Y.O. isimli şahsa 10 bin 900 TL idari para cezası ve 250 bin TL tazminat cezası verildi.

Balıklıgöl suyu normale dönüyor

Şanlıurfa'da sel felaketi nedeniyle çamur rengine dönüşen Balıklıgöl suyu arındırılarak eski haline döndürülmeye çalışılıyor.

Sağanak yağış depremzedeleri olumsuz etkiledi

Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından sağanak yağış etkili oldu, çadırlarda yaşayan depremzedeler zor anlar yaşadı.

Depremde çatlak dahi oluşmayan binanın müteahhidi konuştu

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da yaptığı binalar hasar almayan Müteahhit Murat Kırma, binaların sağlam olması için dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.

Deprem sonrası molozlar geri dönüşüme kazandırılıyor

Malatya İnönü Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, deprem sonrası yıkılan binaların enkazlarındaki molozları geri dönüşüme kazandırılarak elde edilecek malzemeden daha yüksek dayanımlı yapı malzemeleri üretebileceklerini söyledi.

Diyarbakır'da iki noktada semt pazarı ikinci bir emre kadar kurulmayacak

Bağlar Belediyesi, ağır hasarlı yapı ve binaların çevresinde semt pazarı kurulmaması yönünde pazar esnafına uyarıda bulunarak, iki noktada ikinci bir emre kadar pazar kurulmayacağını duyurdu.

Diyarbakır'da 3 bin 76 bina ağır hasarlı çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkılırken, şehir hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kovancılar'dan Malatya'da konteyner kent kurulumuna destek

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından konteyner kent kurulumuna destek için deprem bölgesinde görevlendirmek üzere 5 iş makinesi,1 hizmet aracı ve 7 personel gönderildi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 636 oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 21 bin 144 bina incelendi. İncelemede 55 binanın acil yıkılacak, 4 bin 636 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

89 kişinin öldüğü iş merkezi bir dokunuşta yıkıldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı tekrar başladı. 89 kişinin öldüğü yapı, bir dokunuşla yerle bir olurken, ortalık toz topuna döndü.

Pisa Kulesi'nden daha eğik olan 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kaldı

Pisa Kulesi'nden daha eğik olduğu tescillenen 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kalmayı başardı. Minarede kullanılan Horasan harcının ve esneme katsayısının yıkılmaları engellediğini belirten Prof. Dr. İsmail Aytaç, aynı zamanda Harput'un doğal kütle üzerinde olmasından dolayı yapının tek başına değil bir bütün olarak hareket ettiğini söyledi.

Karayolundaki hasar depremin boyutunu gözler önüne serdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok vurduğu illerden biri olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde karayolunda meydana gelen yarıklar depremin boyutunu gözler önüne serdi.

Kulp'ta inşaatı yeni biten okul orta hasarlı çıktı: Öğrenciler başka okula nakledildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapımına 2017 yılında başlanan ve 2022 yılında eğitim-öğretime açılan Kulp Mesleki ve Anadolu Lisesi, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra orta hasarlı çıktı. 600 öğrenci ilçedeki başka okula nakledildi.

Kulp'ta çiftçiler ekinlerini gübrelemeye başladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde çiftçiler ekinlerinin daha verimli olabilmesi için ilkbahar gübrelemesine başladı.

Toplam 3264 haber.