Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ Belediyesinden Türkiye'de bir ilk: Kentsel dönüşüme katılacak vatandaşlara 75 bin lira hibe

Elazığ Belediyesi, Aşağı Demirtaş köyünde 500 adet müstakil konut inşa edecek. Belediye, bu konutlardan elde edilecek gelirle kentsel dönüşüme katılacak vatandaşlara hane başı 75 bin liraya kadar hibe verecek.

Konteyner kentte içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelindi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 625 konteynerın yer alacağı barınma alanında içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor.

Deprem sırasında Adıyaman'da gölden alevler yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki 2 tektonik gölden yükselen alevler cep telefonu kamerasına yansıdı.

Hasarlı binalar bir bir yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da hasar gören binaların yıkımı devam ediyor.

Elazığ'da 14 bin 698 bina incelendi: 3 bin 309 bina ağır hasarlı

Elazığ'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında şimdiye kadar 14 bin 698 bina incelendi. İncelemede 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Diyarbakır'da depremde yıkılan binaların bulunduğu alana özel koruma

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan 7 bina ile acil yıkım kararı verilen binaların yıkımından sonra çıkan molozların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla çalışma yürütüyor.

Elazığ Belediyesinden konteyner kent kurulumuna destek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Binlerce ton toprak kaydı, gölün su seviyesi yükseldi

Adıyaman'da bulunan Gölbaşı Gölü'nde depremde tonlarca toprağın kayması sonucu su seviyesi yükseldi.

Gölbaşı'nda depremzedeler konteyner kente taşınıyor

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde depremzedeler konteyner kente taşınmaya başladı.

Deprem dağları yerinden oynattı

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'ın Tut ilçesinde dağlardan kopan parçalar heyelana neden oldu.

Malatya merkezli 5,6'lık deprem Diyarbakır'da da hissedildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır'da avizelerin ve bebek beşiğinin sallanmasıyla hissedildi.

5.6 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklandı. Depremde hasarlı bazı binaların çöktüğü belirtildi.

Depremin 20'nci gününde bir at enkazdan canlı olarak kurtarıldı

Adıyaman'da depremin 20'nci gününde bir bina enkazında canlı halde at bulundu. At, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından canlı olarak kurtarıldı.

Tuşba Belediyesi deprem bölgesinde temizlik çalışması yapıyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye çok sayıda personel, araç ve ekipman gönderen Van'ın Tuşba Belediyesi, Malatya'da konteyner kent kurulumu ile enkaz kaldırma çalışmalarına verdiği desteğin yanı sıra temizlik çalışmasını da yürütüyor.

Deprem dağdan kopan dev kayaları yollara taşıdı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, dağlardaki dev kayaları yerinden sökerek karayollarına taşıdı.

Tehlike oluşturan kaya parçaları için çalışma başlatıldı

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Kadir Yurdagül, deprem sonrası can kaybının yaşanmadığı ilçede tehlike oluşturan büyük kaya parçalarının kontrollü ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Elazığ'da 450 yılık tarihi konaklar depreme direniyor

Son 3 yılda 6 üzeri 3 büyük deprem gören Elazığ'ın 450 yıllık tescilli konakları, zamanın yanı sıra adeta depremlere de direniyor. En ufak çökme veya çatlağın olmadığı kerpiçten yapılan konaklar, görenleri şaşırtıyor.

Depremin vurduğu Gölbaşı'nda depolara su verildi

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde deprem sebebiyle çöken içme suyu ana şebekesi onarıldı.

Toplam 3266 haber.