Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Uzman jeolog, Hani-Lice fay hattına dikkat çekti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle çevre illerde büyük yıkıma neden olan sarsıntının, uzmanların incelemesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı fay hatlarında aktivasyon oluşturduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'da depremin öncesi ve sonrası dron kamerasında

Adıyaman'da deprem öncesi ve sonrasında havadan çekilen görüntüler, yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan yarıkların zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi. Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 4,6 büyüklüğündeki bir depremde meydana gelen sıvılaşmaya kendilerinin de şaşırdığını söyledi.

TOKİ Başkanı Bulut, deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, depremden etkilenen 11 ildeki konut çalışmalarıyla ilgili, Bütün illerimizde potansiyel rezerv konut alanları belirlenmiş durumda. Başladığımız tüm rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzak kalacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz dedi.

Diyar Galeria İş Merkezinin yıkım çalışması durduruldu

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, bir kedinin tespit edilmesi üzerine durduruldu.

Hasarlı evler için çadır alanı çalışmaları başlattı

Araban Belediyesi, evleri ağır hasarlı, yıkık veya acil yıkılacak olan vatandaşlar için çadır alanı düzenleme çalışmaları başlattı.

Galeria sitesinde mahsur kalan hayvanlara ilişkin açıklama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremde ağır hasar gören Galeria binasında mahsur kaldığı iddia edilen evcil hayvanlar için dün kurtarma çalışması yaptı.

Çoğu 1980'lerde ateş tuğla ile yapılan evler depremde ayakta kaldı

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu, ateş tuğla veya mühendislik tuğlası olarak bilinen malzemenin daha dayanıklı ve en az kolon kadar yük taşıyabildiği değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır'da Dicle Barajı pompa istasyonu kontrol edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente içme suyu sağlayan ana su şebekesi ve pompa istasyonunda incelemede bulundu.

Birçok kişiye mezar olan Diyar Galeri İş Merkezinin yıkımına başlandı

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan ve birçok kişiye mezar olan Diyar Galeria İş Merkezi'nin yıkımına başlandı.

Tarihi camideki denge sütunları 3 büyük depremde de kusursuz döndü

Elazığ'ın tarihi İzzet Paşa Camiinde bulunan denge sütunları, 3 büyük depremde de kusursuz döndü.

Deprem yaban keçilerini de ürküttü

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da yaban keçilerinin sıra dışı hareketliği cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Arapgir ilçesinde kaydedilen görüntülerde daha önce görülmemiş bir yoğunlukta bir araya gelen yaban keçilerin sürekli hareket halinde oldukları görülüyor.

Karakoçan'da ağır hasarlı 11 binada boşaltma işlemi sürüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Kaymakamlık, ağır hasarlı 11 binanın tespitini yapıp tahliye kararı aldı.

Elazığ'da fay hattındaki zemin sıvılaşması böyle görüntülendi

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan fay hattındaki zemin sıvılaşması bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Gaziantep'in suyu içme ve kullanıma uygun

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), vatandaşların kullandığı ve musluklara kadar ulaşan şebeke suyunun yapılan denetimler neticesinde güvenle kullanılabilir uygunlukta olduğunu açıkladı.

Maden ilçesinde ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin şiddetli hissedildiği ve artçı sarsıntıların yaşandığı Elazığ'ın Maden ilçesinde, ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı.

Diyarbakır'da ağır hasarlı binanın yıkımına başlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından acil yıkım kararı verilen 35 binanın yıkımına başladı.

Diyarbakır güne yoğun sisle uyandı

Diyarbakır'da sabahın ilk ışıklarında sis çöktü, görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü.

Kombisi patlayan ağır hasarlı bina, soğuk havada buz dağına döndü

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından akşam itibarıyla soğuk havanın etkili olduğu Malatya'da hasarlı bir binada oluşan dev buz sarkıtlar şaşırttı.

Toplam 3268 haber.