Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Malatya'da kalıcı konutlar hızla yükseliyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde depremzedeler için yapımına başlanılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Depremzede vatandaşlarımıza sağlam ve güvenilir yaşam alanları teslim edilecek' dedi.

Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya'da konteyner kent kuruyor

Güney Kore Belediyeler Birliği tarafından deprem bölgesi Malatya'da 200 adetten oluşacak konteyner mahalle kurulacak.

Malatya'da sağanak etkili oluyor

Malatya'da sağanak ve dolu yağışı etkili oldu.

Yeşilyurt'ta hasar gören yollar baştan aşağıya yeniliyor

Yeşilyurt Belediyesi şirketlerinden İŞGEM bünyesinde yer alan Kilit Taşı Üretim Tesisleri ile Konkasör Tesisini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Belediyemizin bünyesine kattığımız Kilit Taşı Üretim ve Taş Ocağımız ile Yeşilyurt'umuzdaki hizmet kalitesini artırıp daha nitelikli ulaşım ağına kavuşacağız dedi.

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor

Malatya'da deprem sonrası temelleri atılan deprem konutlarının inşaatı hızla sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yıl sonuna kalmadan teslim edileceğini açıkladığı deprem konutları hızla yükseliyor.

Depremin vurduğu milyonluk villalar için yıkım kararı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde milyonluk onlarca villa, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza döndü. Hasar tespit çalışmalarında ağır hasarlı olduğu belirlenen villaların önümüzdeki günlerde yıkılması bekleniyor.

Malatya'da yol çalışmaları devam ediyor

Malatya genelinde yoğun çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi ulaşım noktasında Bulgurlu, Bağtepe, Karakaş, Göller ve Karaköy grup yolu üzerinde Malatya'nın geleceğine dair yatırımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Malatya'da deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi

Malatya Valisi Hulusi Şahin, asrın felaketi sonrası Malatya'da yaraların hızla sarılması için tüm ekiplerin sahada olduğunu söyledi. Kısa sürede tamamlanacak konteyner kentlerle birlikte 100 bine yakın depremzedeyi misafir edeceklerini belirten Şahin, enkaz kaldırma çalışmalarına da hız verileceğini kaydetti.

Güldal Akşit Bulvarında çalışmalar devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya trafiğini rahatlatmak, daha kaliteli ve konforlu bir yol ağı oluşturmak amacıyla yeni yol ağlarını Malatya'ya kazandırmaya devam ediyor.

Malatya'da şehir merkezi düzenleniyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ve 27 Şubat'taki 5.6'lık depremle büyük yıkım yaşayan Malatya'da, kent merkezindeki çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.

Bakan Ersoy, Malatya'da istişarelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde kentteki son çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

MTÜ'de Ağaçlandırma seferberliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Orman Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Malatya'da dolu, kayısı bahçelerine zarar verdi

Malatya'da bir süredir etkili olan sağanak ve dolu yağışı kayısı ağaçlarına zarar verdi.

Malatya'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Malatya'da sağanak yağış ve şiddetli fırtına etkili oldu. Yer yer doluya dönüşen yağış Arapgir ile Akçadağ ilçesinde meyve bahçelerine zarar verdi.

Kuyumcu esnafı için geçici çarşı kuruluyor

Asrın felaketinde Malatya şehir merkezinde iş yerleri hasar gören kuyumcu esnaflarına, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı altında bulunan otopark alana geçici işyerleri yapıldı.

Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

6 Şubat depremlerinde Malatya'da ağır hasar alan binaların yıkımı aralıksız devam ediyor.

Beypınarı ve Şilan Barajları için istişare toplantısı yapıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde tarım alanlarının sulama sorununu çözecek olan Beypınar ve Şilan Barajlarının son durumu ile ilgili geniş katılımlı istişare toplantısı düzenlendi.

Başkan Gürkan: 'Ağır hasarlı evler hafif hasarlıya çevrilsin demedim'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kamuoyunda ağır hasarlı evlerin hafif hasarlıya çevrilsin yönünde bir konuşmasının dolaştığına dikkat çekerek, Buna kimsenin gücüde yetmez, kimsenin böyle bir şeye haddi de yok, hududu da yoktur. Böyle bir duruma karşı çıkacak kişi de biziz' dedi.

Doğal hayatı koruma vakfı üyelerinden Başkan Gürkan'a ziyaret

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli Tarım ve Orman Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile birlikte vakfın yurt içi ve yurt dışı üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Başkan Gürkan'ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Toplam 3263 haber.