Yerel

Yerel Haberleri

Yerel Haberleri

Elazığ'da, müşteriler tarlada kendi sebzesini toplayarak satın alıyor

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşların stres atması için farklı bir uygulama yapan bir çiftçinin yol üzerindeki bahçesine gelen müşteriler, sebzeleri kendi elleriyle istedikleri kadar toplayıp satın alıyor. Tarlada sebzelerin kilogram fiyatının satışını sabitleyerek 2 TL olarak belirleyen çiftçi, hem kendi kazanıyor, hemde vatandaşın stres atmasını sağlıyor.

Elazığ'da Covid-19 tedbiri, nikahlar en fazla 10 kişi ile kıyılmaya başlandı

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararla resmi nikahlar en fazla 10 kişinin katılımıyla açık havada kıyılmaya başlandı.

Kadın kooperatifleri Tokat’ın ürünlerini sanal ortama taşıyacak

Tokat'ta başlatılan 'Kadının Gücü Tokat'ın Gücü' projesi kapsamında ilin marka ürünleri sanal ortama taşınarak yurt içi ve yurt dışı pazarına açılacak.

Elazığ'da 20 kelime söyleyen papağan ilgi görüyor

Elazığ'da çok sayıda kelime öğrenen ve La ilahe illallah da diyebilen papağan görenleri hayrete düşürüyor.

Nostalji kasetler, iş yerine hem sergi hem de dekor oldu

Elazığ'da çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Türkgüzeli (52), 1990 yılından itibaren satın aldığı, bugünlerde bulunması zor olduğu için nostaljik bir anı olarak kalan sanatçıların kasetlerini iş yerinde duvara asarak sergiliyor.

Elazığ'da okul çatısında bulunan ABD'nin 50 yıl önce gönderdiği yağların analizi yapıldı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir okulun çatı katından çıkan, yaklaşık 50 yıl önce ABD'den gönderildiği tahmin edilen teneke kutu içindeki yağların analizi yapıldı. Analizde yağların bir kısmının bitkisel, bir kısmının süt yağı harici hayvansal yağlar olduğu ancak yıllar içinde teneke kutuda kaldığı için ağır metal içerdiğinin tespit edildiği bildirildi.

Elazığ'da Covid-19 tedbiri, nikahlara gelin ve damat dahil 10 kişi katılabilecek

Elazığ'da Korona virüs (Covid-1) tedbirleri kapsamında belediye evlendirme dairesinde yapılacak resmi nikahlara gelin ve damat dahil 10 kişinin katılmasına izin verileceği bildirdi.

26 yıl önce şehit edilen 6 öğretmenden Elazığlı Rüstem Şen kabri başında anıldı

Tunceli'de bölücü terör örgütü tarafından 26 yıl önce lojmanlarından çıkartılıp kurşuna dizilerek şehit edilen 6 öğretmenden Elazığlı Rüstem Şen, kabri başında anıldı.

Bakan Kurum, şantiyeye dönen Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak depreminden sonra şantiyeye dönen Elazığ'da yapımına başlanan bir çok noktadaki deprem konutlarını yerinde inceledi, örnek daireleri gezdi.

Elazığ'dan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Elazığ'da, İmam Hatip Liseleri hakkındaki söylemlerinden dolayı tepki çeken Erol Mütercimler hakkında adliyeye suç duyurusunda bulunuldu.

Liseye yerleşemeyen öğrenciler için son gün 18 Eylül

Adıyaman'ın Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin, 18 Eylül 2020 tarihine kadar öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları gerektiğini duyurdu.

Evinden sarkıttığı çarşafla binadan inmeye çalıştı

Eskişehir'de psikolojik rahatsızlığı bulduğu iddia edilen kadın, evinin camından sarkıttığı çarşaf ile binadan inmeye çalışırken aşağı düştü. O anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Başkan Öztürk'ten Yahyalılı iş adamlarına çağrı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, inşaatı yarıda kalan Kongre ve Gösteri Merkezi için Yahyalılı iş adamlarına çağrıda bulundu.

Vali Şıldak'tan Balıkesir halkına kurallara uyma mesaj

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Covid-19 salgını ile mücadele de Temizlik, maske ve mesafe kullarına uymaları için vatandaşları uyardı. Vali Şıldak, vatandaşlarımızı salgınla mücadelede daha duyarlı olmaya davet ediyorum dedi.

Büyükkılıç, 'Yemliha'da yöresel ürün satış yeri düzenlenecek'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin önemli yöresel değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. 'Patlıcan denildi mi akıllara Yamula gelir' diyen Başkan Büyükkılıç, Yemliha'yı ziyaret ederek, üreticilerle bir araya geldi.

Kaymakam Perçi ve Belediye Başkanı Dölekli yanan evde incelemelerde bulundular

Erzurum'un Pasinler ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın Pasinler itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale ile söndürüldü.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret eden Milletvekili Ceylan

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Vali Mahmut Çuhadar'dan Süryani Kadim Kilisesine ziyaret

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman ve Çevre İlleri Süryani Ortodoks Kilisesine iade-i ziyarette bulunarak, Süryani vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Bedir Şampiyona Altın hediye etti

Şenkaya Belediye Güreş takımı sporcusu Mahmut Tuncay Anadolu yıldızları Türkiye Şampiyonu oldu.

Toplam 4971 haber.