Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Bağlar Belediyesi restore etti, vatandaş huzur buldu

Bakımsızlıktan dolayı madde bağımlıları ve zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen Gulan parkı, Bağlar Belediyesi'nin titiz çalışmasıyla vatandaşların huzur bulduğu alana dönüştü.

Kapısı ve penceresi kırık evde yaşama tutunmaya çalışıyor

Diyarbakır'da yaşayan 2 çocuk annesi 57 yaşındaki Seyran Tokay, 10 yıl önce eşini kaybetti. Resmi nikahı olmadığı için dulluk maaşı alamayan Tokay, kapısı ve penceresi kırık evde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Diyarbakır'da yükümlüler çevre temizliği yaptı

Adalet Bakanlığı tarafından organize edilen Temiz Çevre Projesi kapsamında eş zamanlı olarak ülke genelinde 7 bin yükümlünün katılımı ile 32 bin 500 kilometrekarelik yeşil alanın temizliği gerçekleştirildi.

(Düzeltme) Gençlerden kum saati etkinliği

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gören gençler, kum sanatı ile yaptıklarıyla büyük beğeni topladı.

Büyükşehir belediyesi, ilaçlama çalışması başlattı

Zamanında ilaçlama yapılmaması nedeniyle oluşan sinek, böcek ve haşerelere karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nca ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

'Temiz Bağlar, temiz okullar'

Diyarbakır'ın Bağlar ilçe Belediyesi, ilçe genelinde yaygınlaştırdığı temizlik çalışmaları kapsamında cadde ve sokakların yanı sıra eğitim kurumlarının dış bakım, çevre düzenlemesi ve temizliğini de yapıyor.

Harput'un 3 asırlık çınarı, herkes gözü gibi bakıyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan 1700'lü yıllarda dikildiği bilinen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan çınarın her yıl bakımı ekipler tarafından yapılırken, vatandaşlar da sahip çıkıyor. Kurşunlu Camii bahçesinde bulunan çınar nedeniyle, cami Çınarlı Cami olarak anılıyor.

Elazığ'da yürüyüş yollarında yenileme çalışması

Elazığ Belediyesi tarafından, Malatya Caddesi üzerinde bulunan 2 kilometrelik yürüyüş yolunda kauçuk yenileme çalışması yapıldığı bildirildi.

Diyarbakır'da 130 bıldırcın doğaya salındı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Uçarlı Mahallesi'nde dünyaya örnek olacak bir etkinliğe daha imza atıldı. Kuşları ve doğayı korumak ve yeniden dönüşümünü sağlamak adına 130 bıldırcın doğaya salındı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fidanboy, '10 yıldır köyümüzde bir ağaç dikim ve doğayı korumaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Güneydoğu GAP sağlık turizm derneğinin katkısıyla gelen öğrencilerimizle birlikte bıldırcınları doğaya salmış bulunuyoruz' dedi.

Diyarbakır'da elektrik tellerine takılan güvercini DEDAŞ ekipleri kurtardı

Diyarbakır'da yüksek gerilim hattına takılı olan güvercini vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen DEDAŞ ekipleri kurtardı. Güvercini tellerden kurtardıktan sonra öpen DEDAŞ personelini vatandaşlar alkış çalarak tebrik etti.

Battalgazi Belediyesi asfalt çalışmalarını sürdürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesine bağlı Çamurlu bölgesinde 15 sokakta yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ'da 50 bin metrekareye 'Kent Köy' projesi

Elazığ Belediyesi, 50 bin metre karelik alanda çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacağı planlanan Kent-Köy Projesi'nin hayata geçirilmesi için ihale çalışmalarına başlandı.

Okul Kıyafeti Alırken Veliler Dikkat

Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken velilerin okul kıyafetleri telaşı şimdiden başlamış vaziyette.

Kızılkaya ve Bayram Ailelerinin Mutlu Günü

Beyza ile Tuğrulhan çifti Doğanşehir ilçesinde düzenlenen muhteşem düğün töreni ile dünya evine girdiler

HDP'li belediye askerden sonra işe almadı, hayatı karardı

DİYARBAKIR (İHA) – HDP'li başkan döneminde Bağlar Belediyesinde 7 yıl çalıştıktan sonra 2017 yılında askere giden Sercan Deniz, terhis olduktan sonra eski başkan Birsen Kaya Akat tarafında işe alınmadı. Valiliğe yazdığı dilekçeden sonra işe alınıp 3 ay çalıştıktan sonra mobbing uygulanarak işten çıkarılan Sercan Deniz, tekrar işine dönmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Elazığ'da 'Çevre Denetim Çalıştayı'

Elazığ'da 6 ilin katılımı ile Risk Değerlendirme Yöntemi İle Çevre Denetimlerinin Planlanması' çalıştayı yapıldı.

Toplam 358 haber.