Başarının Adı Latif Okyay

Malatya'mızın yetiştirdiği önemli hizmet adamlarından, hayatı başarılarla dolu Malatya için taşın altına elini değil gövdesini ortaya koyan Malatya sevdalısı Malatya'nın öz evladı Latif Okyay'dan bahsedeceğim.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’mızın yetiştirdiği önemli hizmet adamlarından, hayatı başarılarla dolu Malatya için taşın altına elini değil gövdesini ortaya koyan Malatya sevdalısı Malatya’nın öz evladı Latif Okyay’dan bahsedeceğim.
ilk, orta ve Liseyi Malatya’da okuyan,  yüksek öğretimini Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimi sonrası İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay memleketi Malatya’ya hizmet aşkıyla dönerek ilk etapta Malatya’da 612 adet toplu konut uygulaması şantiyesinde saha mühendisi olarak çalıştı.
Daha sonra vatani görevini yamak üzere Zonguldak İl Jandarma Komutanlığında kısa dönem askerlik yaptıktan sonra tekrar Malatya’ya hizmet için memleketine dönen Latif Okyay Malatya Kültür Merkezi İnşaatı Şantiye Şefliği görevini yürüterek çalışmalarına büyük bir aşkla başlarken Malatya’ya daha fazla nasıl hizmet yapabilirim düşüncesiyle Malatya genelinde çeşitli ölçeklerde plan-proje ve taahhüt işleriyle şehre önemli katkılar sundu.
2010 Yılında Malatya İl Özel İdaresinde sözleşmeli Mühendis olarak işe başlamasıyla birlikte  Yatırımcı Bakanlıklara ait yapım işlerinin Kontrol Mühendisliği ve Kontrol Amirliği görevlerini yürüttü. ( Malatya Spor Tesisleri, Malatya Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Okul Binaları, Sağlık Ocağı, vs.) Aynı dönemde İhale Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen 4734 sayılı ihale kanunu ve 4735 sayılı sözleşme kanunu ve ilgili mevzuatlar konularında çeşitli eğitim ve programlarına katıldı.
Battalgazi Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak göreve başlamasıyla birlikte Belediyecilik hayatı başlayan Latif Okyay İki yıl süre ile bu görevde bulunduktan sonra 2014 Yerel Seçimlerinden sonra Malatya İlinin Büyükşehir ve Battalgazi ilçesinin Merkez İlçe olmasından sonra Nisan 2014’den Eylül 2017 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürü, Eylül 2017’den Nisan 2019 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüklerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Nisan 2019’dan itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak devam ettiği görevinde Genel Sekreter olarak Malatya’ya sayısız hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya devam eden başarılı ismin adı Latif Okyay.
Malatya Büyükşehir olduktan sonra Şehrin tüm alanlarında Başta Altyapı, Üstyapı, Trafik sorunu, Ulaşım, şehrin imarı kırsal alanlara hizmet olmak üzere yapılan ve kazandırılan tüm eserlerde imzası olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay Malatyalılardan takdir almaya devam ediyor.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra da Malatya Büyükşehir Belediyesinde Malatya sevdalısı konusunda deneyimli, tecrübeli, donanımlı, hayatı başarılarla dolu bir ismin gelecek Büyükşehir Belediye Başkanıyla yeni dönemde yol yürümesi Malatya’nın çok büyük faydasına olacağı hepimizin ortak düşüncesi.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN