Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

30 yıllık ahşap oyuncak ustası sıfır atığa destek oluyor

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi çerçevesinde Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri çalışmaları kapsamında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen geleneksel ahşap oyuncak ustası Ali Akbey, yaptığı oyuncaklarla sıfır atığa destek oluyor.

Metropolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları tanıtıldı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Metropolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Metropolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek'in katıldığı etkinlikle tanıtıldı.

İnönü Üniversitesinde ince saz konseri

Malatya'daki İnönü Üniversitesinde öğretim üyelerince, ince saz konseri düzenlendi.

Palancı Dede Yadigarı Mesleğini 43 Yıldır Sürdürüyor

Elazığ'da palancılık mesleğinin son temsilcisi olan Metin Dalbul, 43 yıldır sürdürdüğü dede yadigarı mesleğini devredecek çırak bulamıyor.

35 yıllık çanak ustası müzelerdeki eserlerin benzerlerini yapıyor

Nevşehir'in Avanos ilçesinde çanak ustası Mustafa Uluada, müzelerde sergilenen Hitit dönemine ait tarihi çanak eserlerin benzerlerini yapıyor.

Kale'de akıl ve zeka oyunları etkinliği düzenlendi

Malatya'nın Kale ilçesinde okul öncesi öğrencilere yönelik akıl ve zeka oyunları etkinliği gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi’nden Duygulandıran Program

Battalgazi Belediyesi tarafından İslam coğrafyası ve Filistin’de yaşanan dramın anlatıldığı “Mazlum Coğrafya ve Filistin” konulu program gerçekleştirildi. Oratoryo gösterisinde duygusal anlar yaşandı.

Malatya'da

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen "Hep Birlikte El Ele" etkinliği kapsamında engelli öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı.

Türkiye Yoga Asana Yarışması'nda Sporcular Tarih Yazdı!

Ulus Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından düzenlenen Türkiye Yoga Asana Yarışması, 3 Aralık 2023 Pazar günü saat 15.30'da İstanbul'da çok geniş bir katılımla gerçekleşti.

Yerli Malı Haftası Kutlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Yeşiltepe Semt Konağı’nda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası programı düzenlendi.

Balta ve sobalar yarım asırdır demirci Duran ustanın elinde şekilleniyor

Giresun'da babasından öğrendiği demircilikte, yarım asırdır çekici elinden bırakmayan Duran Bal, ilerleyen yaşına rağmen balta ve sac soba üretimine devam ediyor.

Darende'de Filistin için 842 bin lira yardım toplandı

Malatya’nın Darende ilçesinde, "Filistin İçin Darende El Ele" kampanyası kapsamında 842 bin lira yardım toplandı.

Bir Hayırsever 80 Kişinin Bakkallara Olan Borcunu Ödedi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, 80 kişinin 8 mahalle bakkalına olan 82 bin lira tutarındaki borcunu ödedi.

Başkan Çınar, Konak Anaokulu Öğrencilerini Aile Yaşam Merkezinde Ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Konak Anaokulu öğrencilerini Aile Yaşam Merkezinde ağırladı.

Battalgazi Belediyesi’nden Engelliler Gününe Özel Tiyatro Oyunu

Battalgazi Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Gününe özel tiyatro oyunu sergilenecek. Ücretsiz olan ve ilkokul öğrencilerine özel olarak sergilenecek tiyatro oyununda engellilerin toplumsal hayatın her alanında aktif olabileceği anlatılıyor.

İlmek İlmek İlmek Kadın Buluşması Projesi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ programı Malatya Park AVM ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezindeki (MABESEM) etkinliklerle başladı.

Yaşadığımız Stresli Günlerden Uzaklaşıyoruz

Yeşilyurt Kent Konseyinin sanatsal faaliyetler kapsamında başlattığı El Sanatları kursuna katılan kadınlar bir yandan farklı bir meslek dalında yeteneklerini geliştirip yaşanan deprem felaketlerinin etkilerinden uzaklaşırken diğer taraftan el emeği göz nuru eserlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Malatya Kent Konseyi Kültürel Ve Sosyal Geziler Düzenlemeye Devam Ediyor

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Malatya’nın sosyal ve kültürel geleceğine katkı sağlayan çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'da 13. Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisi açıldı

Malatya'da, Tarım ve Orman Bakanlığının organize ettiği "13. Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf sergisi açıldı.

Toplam 3083 haber.