Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Müftülük depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu depremzedelerin barındığı çadır kentte vatandaşlarla bir araya geldi.

Cihan'dan geriye imzalı formalar ve madencilerin hediyesi baret kaldı

Adıyaman'da 62 saat sonra enkazdan çıkartılan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Cihan Emir Parlak'tan geriye futbolcuların verdiği formalar ile madencilerin verdiği baret kaldı.

Binlerce oyuncağı havadan attılar, kumbaraları doldurup gönderdiler

Diyarbakır'da, Final Okulları ve Kayapınar Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Sevgi Kumbaraları' ile depremzede çocuklara binlerce oyuncak ve hediye toplandı.

Diyarbakır ekipleri Kahramanmaraş'ta çarşı kent kuruyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremlerin ardından ağır hasar gören Kahramanmaraş'a 'Çarşı kent' kurma çalışmaları başlattı.

Çatan, depremzede esnafın mağduriyetini dile getirdi

Adıyaman'ın Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, depremzede vatandaşların mağduriyetlerinin yanı sıra depremde iş yerleri yıkılan ve zarar gören esnaflara da devletin bir an evvel yardım eli uzatması gerektiğini ifade etti.

Enkazdan 106 saat sonra sağ çıkarılan Elif ilk isteği olan çantaya kavuştu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde İspanyol ve Türk arama kurtarma ekipleri tarafından 106 saat sonra enkaz altından sağ kurtarılan ve enkazdan çıktıktan sonra ilk isteği çizgi film kahramanı Tweety amblemli bir çanta olan 6 yaşındaki Elif'in isteği yerine getirildi.

Deprem bölgesinde çiğköfte işletmeleri yeniden açıldı

Adıyaman'da depremlerin ardından uzun süredir kapalı kalan çiğköfte işletmeleri yeniden açıldı.

Dayanışmanın en güzel örneği: Dükkanının işletmesini bir yıllığına ücretsiz olarak depremzedeye devredecek

Elazığ'da çay ocağı işleten ve aynı zamanda muhtar olan Özcan Gündem, depremzede bir esnafa dükkanının işletmesini bir yıl boyunca ücretsiz olarak devredeceğini söyledi.

Ünlüler depremzedenin kaldığı AFAD çadırına İstanbul'un fethini resmetti

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde konteyner ve çadır kentleri gezen ünlü isimler, bir depremzedenin kaldığı AFAD çadırına İstanbul'un fethini çizdiler.

Çadır kentte kıyasıya çekişme

Malatya'da çadır kentte asker ve polisler arasındaki halat çekme yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Cami minaresi apartmanı ikiye böldü

Kahramanmaraş merkezli yaşanılan 7.7 şiddetindeki depreme dayanamayan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Abdullah Günaydın Cami minaresi, üzerine devrildiği apartmanı ikiye böldü.

Depremzede çocuklara spor etkinliği

Şahinbey Belediyesi, depremzede çocuklara moral vermek ve yaşadıkları travmadan uzaklaştırmak için spor aktivitesi düzenledi.

Malatya'da enkaz kaldırma çalışması devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da Van ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Depremde kızının elini tutarak yürekleri yakan Mesut Hançer evine kavuştu

Kahramanmaraş depreminde enkaz altında hayatını kaybeden kızı Irmak Leyla'nın elini tutarak yürekleri yakan ve büyük felaketin simgesi olan Mesut Hançer'in yardımına ünlü sanatçı Ebru Yaşar ve eşi iş adamı Necat Gülseven koşmuştu. Gülseven çifti, aileye söz verdikleri daireyi kısa sürede dayayıp döşetip teslim etti. İhlas Haber Ajansı (İHA), yeni bir yaşam kurmaya çalışan ailenin yerleştiği daireyi görüntüledi.

Köy sakinlerinden depremzedelere anlamlı destek

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Kavak köyünde yaşayan vatandaşlar depremden zarar gören afetzedeler için topladıkları 171 bin lirayı AFAD yardım hesabına yatırarak örnek bir davranış sergiledi.

Sivaslı berberlerden depremzedelere ücretsiz tıraş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sivas'tan Malatya'nın Doğanşehir ilçesine gelen gönüllü berber ve kuaförler depremzede vatandaşları ücretsiz tıraş etti.

Guatemala'da İslam'a başlayan ilgi, Diyarbakır'da Müslümanlıkla neticelendi

Pandemi sürecinde dil öğrenmek için sosyal medya hesabından bir gruba giren edebiyat öğretmeni Recep Özoğul, tanıştığı 12 bin kilometre uzaklıktaki Guatemala vatandaşına İslam dinini anlatıp Diyarbakır'a davet ederek, Müslüman olmasına vesile oldu.

Depremzede çocuklar için soğuk duvarlara sıcak dokunuş

Diyarbakır'da Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ve Yenişehir Belediyesi ekiplerince çadır kentte bulunan konteyner duvarlarına çocukların hayal dünyası grafiti ile yansıtıldı.

Depremin simgesi Yağmur'un en büyük hayali gerçekleşti, sanatçı Deniz Toprak ile düet yaptı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altından çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak'ın en büyük hayali gerçekleşti. Yağmur, kendisi için İstanbul'dan Elazığ'a gelen sanatçı Deniz Toprak ile hastane odasında düet yaptı.

Toplam 7142 haber.